Πώς θα είναι για τα μικρά παιδιά η επιστροφή στο σχολείο - Childit
Now Reading
Πώς θα είναι για τα μικρά παιδιά η επιστροφή στο σχολείο

Πώς θα είναι για τα μικρά παιδιά η επιστροφή στο σχολείο

Τα ανάμεικτα συναισθήματα παιδιών και γονιών για την επαναλειτουργία των δημοτικών

Οι ειδικοί σήμερα συμφώνησαν ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο, μετά από μια μεγάλη ανασκόπηση των στοιχείων που διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είναι 56% λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από τον ιό.

Καθώς πολλοί γονείς συνεχίζουν να αγωνίζονται με το βάρος της σχολικής εκπαίδευσης στο σπίτι, τη ζωή στο σπίτι και τις δικές τους θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και είναι ασφαλές να στείλετε το παιδί σας πίσω στην τάξη;

 

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Λίγα γνωρίζουμε για το πώς τα παιδιά διαδίδουν τον ιό, αλλά οι ερευνητές σήμερα αποκάλυψαν ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό από ό,τι οι ενήλικες να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά και οι νέοι φαίνεται ότι το 56% είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από τον κορωνοϊό από μολυσμένους φορείς.

Η ευαισθησία είναι ένα βασικό μέρος της αλυσίδας της λοίμωξης, και αυτό υποστηρίζει την άποψη ότι τα παιδιά είναι πιθανό να διαδραματίσουν μικρότερο ρόλο στη μετάδοση του ιού και στη διάδοση της πανδημίας, αν και παραμένει σημαντική αβεβαιότητα.

Παρόλο που οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο, οι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν ότι η κοινωνική απόσταση θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί και επίσης οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Πρέπει τα παιδιά να φορούν μάσκες προσώπου;

Η καθοδήγηση σχετικά με το αν τα άτομα θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου υπήρξε ένα ευρύ ζήτημα.

Ενώ υπάρχουν λίγα στοιχεία για να υποστηρίξουμε ισχυρισμούς ότι οι μάσκες μπορούν να σας προστατεύσουν από τη μόλυνση – οι ειδικοί λένε ότι μπορούν να εμποδίσουν ένα μολυσμένο άτομο να διαδώσει την ασθένεια.

Οι τρέχουσες συμβουλές από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν ότι θα πρέπει να φοράτε κάλυμμα προσώπου ή μάσκα εάν παίρνετε δημόσιες συγκοινωνίες.

Δεν χρειάζεται να τα φοράτε όταν ασκείστε.

Οι μάσκες προσώπου δεν είναι κατάλληλες για πολύ μικρά παιδιά.

Οι μάσκες προσώπου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά κάτω των δύο ετών ή από άτομα που μπορεί να δυσκολευτούν να τις διαχειριστούν σωστά.

Η αλλαγή των συνηθειών, ο καθαρισμός και η υγιεινή είναι αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

 

Πόσο έχει επηρεαστεί η ψυχική τους υγεία;

Η καραντίνα αλλά και οι συνθήκες της πανδημίας έχει επηρεάσει την κανονική ρουτίνα όλων.

Πολλοί γονείς είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους όλη την ημέρα και για πολλά παιδιά, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Αυτή η αλλαγή στη ρουτίνα επηρέασε πολλά παιδιά που βρέθηκαν να «παλεύουν» μακριά από τους συνομηλίκους τους και από την κανονική τους ζωή.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, που γνωρίζουν περισσότερο την κατάσταση, μπορεί να νιώθουν άβολα να επιστρέψουν στο σχολείο.

Πολλά παιδιά γνωρίζουν τον ιό και τις αλλαγές γύρω τους, αλλά είναι σημαντικό να μιλήσετε στα παιδιά σας για το τι πρέπει να περιμένουν όταν επιστρέφουν στα σχολεία και τι σημαίνει η πανδημία.

Οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται να συζητήσουν την πανδημία με τα παιδιά τους.

Στόχος σας είναι να βοηθήσετε το παιδί να αισθάνεται ενημερωμένο και να λαμβάνει πληροφορίες βάσει γεγονότων που είναι πιθανό να είναι πιο καθησυχαστικές από ό, τι όταν μεταφέρονται από τους φίλους τους ή από τις ειδήσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι πρέπει να αφήσετε στο παιδί χώρο και χρόνο να σκεφτεί πώς αισθάνεται.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε: «Κατανοώ ότι όλες αυτές οι αλλαγές σε κάνουν να νιώθεις ανήσυχο». Ή «Είναι εντάξει να αισθάνεσαι ανήσυχο όταν όλα φαίνονται διαφορετικά».

Ωστόσο, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας γνωρίζει τις διάφορες αρχές υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική απόσταση, εάν σας βλέπουν να κάνετε ενεργά αυτές τις δραστηριότητες, θα έχουν την τάση να τις κάνουν και μόνα τους.

Είμαι η μόνη που ανησυχεί;

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εύκολο να πιστεύετε ότι είστε υπερβολικά προστατευτικοί στα παιδιά σας εάν δεν θέλετε να τα στείλετε πίσω στο σχολείο.

Αλλά δεν είστε μόνοι, καθώς μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γονείς δεν θέλουν να αρθεί το κλείδωμα μέχρι τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί δεν θέλουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε αυτές τις ανησυχίες και κάθε γονέας πρέπει να αξιολογεί την κατάστασή του μεμονωμένα, τι είναι σωστό για εσάς μπορεί να μην είναι πάντα κατάλληλο για τους φίλους και τους γείτονές σας.

Είναι σημαντικό για τους γονείς να διασφαλίσουν ότι οι δικές τους ανάγκες ψυχικής υγείας καλύπτονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η πανδημία είχε απίστευτο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των οικογενειών παντού.

Οι γονείς και τα παιδιά βρίσκονται σε άγνωστη επικράτεια και προσπαθούν όσο μπορούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που φέρνει η μάθηση στο σπίτι.

Είναι ζωτικής σημασίας για τους γονείς να μπορούν να μιλούν ελεύθερα για αυτές τις προκλήσεις και να φροντίζουν τη δική τους ψυχική ευεξία ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.

 

Χάνουν ή κερδίζουν με την επιστροφή στο σχολείο;

Μια μεγάλη ανησυχία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ότι τα παιδιά χάνουν τη ζωτική εκπαίδευση.

Οι επιπτώσεις της καραντίνας θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εκπαίδευση των παιδιών και τις προοπτικές εργασίας για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ενώ πολλά σχολεία έχουν προσφέρει πόρους για την κατ ‘οίκον εκπαίδευση, ορισμένα νοικοκυριά μπορεί να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά, ενώ άλλοι γονείς μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Ένα μεγάλο ποσοστό των γονέων ανέφεραν δυσκολίες στην υποστήριξη των παιδιών τους με την εκμάθηση από το σπίτι.

Πολλοί γονείς σε όλη τη χώρα αισθάνονται την πίεση ακόμη και δεν αισθάνονται εξοπλισμένοι για να υποστηρίξουν τη μάθηση των παιδιών τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα παιδιά «χάνουν περισσότερα χάνοντας το σχολείο».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top