Now Reading
Πόσο σημαντικά είναι για μαμά και νεογέννητο η βόλτα κι ο χρόνος εκτός σπιτιού

Πόσο σημαντικά είναι για μαμά και νεογέννητο η βόλτα κι ο χρόνος εκτός σπιτιού

Μια απορία που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών μπορεί να απασχολεί τις νέες μαμάδες

Όλοι γνωρίζουν τη σημασία του να βγαίνουν μικρά (και μεγάλα) παιδιά έξω από το σπίτι για μια ανάσα καθαρού αέρα. Τι γίνεται όμως με τα νεογέννητα; Χρειάζονται πραγματικά νεογέννητα χρόνο έξω από το σπίτι; Ή είναι εντάξει να τα αφήνουμε να χαλαρώνουν στο σπίτι όλη την ημέρα;

Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί, δηλαδή οι παιδίατροι σχετικά: Συχνά οι γονείς ακούνε ότι πρέπει να μένουν στο σπίτι με το νεογέννητο τους όλη την ώρα. Δεν είναι απαραίτητα σωστό. Είναι καλή ιδέα για το νεογέννητό σας να περάσει λίγο χρόνο στο ύπαιθρο, στον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου.

Υπάρχουν, φυσικά, ορισμένες απαραίτητες προφυλάξεις που πρέπει να λάβουν οι γονείς. Καταρχήν, η νέα μαμά πρέπει να βεβαιωθεί ότι είναι έτοιμη και θέλει να βγει όντως έξω από το σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό για τις μητέρες να ακούν το σώμα τους και να μην ωθούνται πολύ νωρίς και να μην πιέζονται.

Και φυσικά, οι γονείς πρέπει να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας με το μικρό τους, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να αποφεύγετε τις πολυσύχναστες περιοχές και την έκθεση του νεογέννητου σας σε άτομα που μπορεί να είναι άρρωστα. Όποιος αγγίζει το νεογέννητο θα πρέπει να φροντίσει να πλύνει πρώτα τα χέρια του και είναι καλύτερο να επιμείνετε στο άγγιγμα του κάτω μέρους του σώματος του μωρού και να αποφύγετε να αγγίξουν το πρόσωπο, το στόμα και τα χέρια. Αν γενικά είναι εύκολο, προτιμήστε να αποφύγετε την κοντινή επαφή του μωρού (και τη δική σας) με άλλα άτομα.

Ενώ τα νεογέννητα δεν χρειάζονται απαραίτητα υπαίθριο χρόνο, το να βγείτε έξω ότι μπορεί να είναι καλό για τους γονείς. Το να βγαίνει η μαμά έξω στον καθαρό αέρα, με το μωρό της ή μόνος της, είναι ένας σημαντικός τρόπος για να επαναρυθμίσει και να αλλάξει το περιβάλλον της και να ξεφύγει λίγο από τα καθήκοντα και τις ανάγκες της μητρότητας.

Είναι σημαντικό να θυμούνται οι γονείς να έχουν τα απαραίτητα πάντα μαζί τους για να αποφύγουν το ενδεχόμενο ο ήρεμος περίπατό τους να μετατραπεί σε μια αγχωτική κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι ο καιρός είναι ευνοϊκός και ότι έχετε μια εφοδιασμένη τσάντα με πάνες, συμπεριλαμβανομένης αλλαγής ρούχων και επιπλέον κουβέρτας σε περίπτωση που ο καιρός αλλάξει γρήγορα.

Δείτε Επίσης

Στη χώρα μας που η ηλιοφάνεια είναι όλο το χρόνο έντονη, το παιδί χρειάζεται κατάλληλη σκιά και προστασία. Όπως μας υπενθυμίζει το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, τα παιδιά κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να έχουν άμεση έκθεση στον ήλιο και, εάν είναι δυνατόν, οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν να τα βγάζουν μεταξύ 10 π.μ. έως 4 μ.μ., όταν ο ήλιος είναι ο πιο έντονος.

Φυσικά, εάν ο παιδίατρος σας συμβούλευσε ειδικά να μείνετε μέσα, πρέπει πρώτα να κάνετε check in μαζί του πριν βγείτε για βόλτα. Εάν, δηλαδή, ο γιατρός σας σας συμβούλεψε να μείνετε στο σπίτι ή να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις, φροντίστε να μιλήσετε πρώτα μαζί τους πριν πάτε έξω.

Αλλά αν είναι σύμφωνος κι έχετε την έγκρισή του, αισθάνεστε καλά και η τσάντα της πάνας είναι έτοιμη; Τότε, είστε έτοιμη να απολαύσετε τη βόλτα σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε μια τεράστια διαδρομή. Ακόμα και μόνο μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά σας μπορεί να είναι αναζωογονητική. Ακόμα και 10 λεπτά σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένα μεγάλο όφελος τόσο για το νεογέννητο όσο και για τον εαυτό σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top