Now Reading
Ποια φράση δεν χρησιμοποιεί ποτέ ο Gordon Ramsay στα παιδιά του

Ποια φράση δεν χρησιμοποιεί ποτέ ο Gordon Ramsay στα παιδιά του

Ο σεφ εργάζεται εξαιρετικά σκληρά για να διασφαλίσει ότι μια φράση που του έλεγε ο πατέρας του δεν αποτελεί μέρος του δικού του πατρικού λεξιλογίου

Ο Gordon Ramsay κάθισε πρόσφατα με τον Josh Sherer στα γυρίσματα της σειράς Last Meals στο YouTube Mythical Kitchen. Στην εκπομπή, οι καλεσμένοι δοκίμαζαν τα φαγητά που θα έτρωγαν για το τελευταίο τους γεύμα, ενώ συζητούσαν για τη ζωή, τον θάνατο και όλα τα ενδιάμεσα. Η συζήτηση έδειξε το βάθος του Ramsay και παρείχε κάποιες γνώσεις για το γονεϊκό του στυλ, συμπεριλαμβανομένου του κρίσιμου λόγου για τον οποίο προσπαθεί να μην ξεστομίσει στα παιδιά του τη φράση «Σας τα έλεγα».

Η παραδοχή ήρθε αφού ο Scherer ρώτησε τον Ramsay, που μαζί με τη σύζυγό του Tana μεγαλώνουν έξι παιδιά, από επτά εβδομάδων έως 25 ετών, τι έμαθε από τον πατέρα του για το πώς να μην γίνει πατέρας.

«Αυτή η τρομερή φράση, όταν γυρίζουν και λένε “σου το είπα/στα έλεγα”», απάντησε ο Ράμσεϊ. «Υπάρχει η στερεοτυπική ανοησία που δεν θέλεις να πεις ποτέ στα παιδιά σου… Πάντα λέω, “όσο νωρίτερα μου το πεις, τόσο περισσότερα μπορώ να κάνω”».

«Δεν είχα στενή σχέση μαζί του», συνέχισε ο Ramsay. «Ήταν πάντα ο κλασικός τύπος που του άρεσε να επαναλαμβάνει “σου το είπα”. Τα παιδιά θέλουν να ακούσουν “τι έχουμε εδώ, πώς το σώζουμε και ποια είναι η λύση;”»

Όσοι έχουν δει από τον Ramsay τις κατάφωρες και άγριες φωνές στις εκπομπές που συμμετέχει μπορεί να εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι δεν χρησιμοποιεί αυτές τις αυταρχικές τακτικές στο σπίτι. Αλλά φαίνεται να επιδεικνύει μια πολύ πιο ήπια πλευρά που έχει τις ρίζες της στην καλοσύνη και την ευγενική ενθάρρυνση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ramsay είναι επιτρεπτικός γονέας. Μάλλον, φαίνεται να βρίσκει τρόπους να περνάει το σωστό μήνυμα για να κρατά τα παιδιά του σε υψηλά πρότυπα, επιτρέποντάς τα επίσης να κάνουν λάθη και να μαθαίνουν από αυτά.

Στη συνέντευξη, ο Ramsay είπε επίσης ότι μία από τις βασικές τακτικές ανατροφής του είναι να προσπαθεί να θυμηθεί πώς ξεπερνούσε την αποτυχία στο παρελθόν και να γίνει δυνατό παράδειγμα στα παιδιά του, ώστε να κάνουν το ίδιο.

«Ειλικρινά, αυτή η πορεία για μένα, ήταν η ζωή μου, γιατί αυτό το ταξίδι προς τα πάνω ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά…», λέει. «Διδάσκω στα παιδιά μου το μάθημα ότι επιτρέπεται να κάνουμε μικροσκοπικά λάθη, αλλά απλώς να φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε».

Η νοοτροπία του Ramsay συμβαδίζει με τις βέλτιστες πρακτικές που θεωρούν οι ειδικοί που καλλιεργούν ανεξάρτητα, ανθεκτικά και ασφαλώς συνδεδεμένα παιδιά. Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έχουν προβλέψιμη υποστήριξη από ενήλικες είναι πιο πρόθυμα να αναλάβουν υγιείς κινδύνους που ενθαρρύνουν τη μάθηση και την ανάπτυξη, ακόμη και όταν αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν λάθη.

Δείτε Επίσης

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να καταλάβουν από ποια λάθη μπορούν να μάθουν τα παιδιά και στη συνέχεια να τα αφήσουν να κάνουν αυτά τα λάθη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί γονείς στρέφονται σε πρακτικές ανατροφής όπως «ελικόπτερο», παρόλο που ισχυρίζονται ότι θέλουν να επιτρέψουν στα παιδιά τους να μάθουν πώς να ολοκληρώνουν εργασίες ανεξάρτητα.

Μια δημιουργική λύση που μοιράστηκε ο Ramsay από αυτή την άποψη είναι η προσέγγισή του να διδάξει τα παιδιά του να εξοικονομούν χρήματα. Αν θέλουν να ξοδέψουν όλο το εβδομαδιαίο επίδομα σε καραμέλες, αθλητικά παπούτσια και κάρτες Pokémon, τότε τους επιτρέπει να το κάνουν χωρίς γκρίνια ή ενοχές.

Όμως, όταν έρχονται τα Χριστούγεννα, θα καλύψει κάθε δολάριο που εξοικονόμησαν τον προηγούμενο χρόνο για να ενθαρρύνουν την καθυστερημένη ικανοποίηση. Και αποδίδει αυτή την πρακτική στην ορμή που βλέπει στα μεγαλύτερα παιδιά του.

«Ξαφνικά, το μυαλό τους είναι στραμμένο στους στόχους τους», λέει. «Και λοιπόν, ναι, αυτός ήταν ο αντίθετος τρόπος που μεγάλωσα. Είναι εξαιρετικά πειθαρχημένα  και κάνουν αυτό που πρέπει για να φτάσουν στο στόχο τους».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top