Now Reading
Πώς θα μειώσετε τον χρόνο της τηλεόρασης στα παιδιά σας με ένα εύκολο κόλπο!

Πώς θα μειώσετε τον χρόνο της τηλεόρασης στα παιδιά σας με ένα εύκολο κόλπο!

Χρησιμοποιείστε την οθόνη ως ένα ακόμα εκπαιδευτικό εργαλείο για τα παιδιά σας, συμβουλεύει μια πρώην δασκάλα.

Για τις περισσότερες οικογένειες, ο χρόνος που περνάνε τα παιδιά μπροστά από μια οθόνη είναι αναπόφευκτος , αλλά αν η μείωση της ποσότητας της τηλεόρασης που παρακολουθούν τα παιδιά σας είναι στη λίστα σας με τα πρέπει για το 2024, η Jayme Yannuzzi έχει μια εξαιρετική συμβουλή.

Η πρώην δασκάλα αποκάλυψε ένα «μυστικό όπλο» που χρησιμοποιεί όταν η οικογένειά της χρειάζεται ένα διάλειμμα από την οθόνη . «Το μυστικό μου όπλο όταν πρέπει να μειώσουμε τον χρόνο της οθόνης είναι να ακούω podcast από την τηλεόρασή μου», αποκάλυψε σε μια ανάρτησή της στο Instagram. «Βάζω τα αγαπημένα μας και τα συνδυάζω με μια ήρεμη δραστηριότητα για να μας βοηθήσει να κάνουμε επαναφορά. Ένας τόσο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε να ακούτε podcast για παιδιά και να μειώνετε τον χρόνο στην οθόνη.»

Η Yannuzzi μοιράστηκε περισσότερα για το τέχνασμα με το podcast στη λεζάντα της ανάρτησης, γράφοντας: «Όχι μόνο είναι ευχάριστα στην ακρόαση, καλλιεργούν δεξιότητες ακρόασης και βοηθούν στην κατανόηση της ανάγνωσης, αλλά είναι επίσης μια θαυμάσια εναλλακτική στον χρόνο οθόνης. Ο χρόνος που περνάτε στην οθόνη όταν χρησιμοποιείται ως εργαλείο δεν είναι ικανός για να σας κάνει να νιώθετε ένοχοι! Ξέρω όμως επίσης ότι μερικές φορές είναι απαραίτητη μια επαναφορά και αυτός είναι ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να το πετύχουμε». 

Δείτε Επίσης

Όλοι έχουμε ακούσει το σενάριο του τι μπορεί να κάνει ο υπερβολικός χρόνος οθόνης στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματος, αλλά μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ακόμη και πέντε ώρες χρόνου οθόνης την ημέρα δεν αύξησαν. τον κίνδυνο άγχους ή κατάθλιψης σε παιδιά 9 και 10 ετών. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά σχολικής ηλικίας που είχαν μεγαλύτερη πρόσβαση στις οθόνες φαινόταν να έχουν περισσότερους φίλους και ισχυρότερες σχέσεις με συνομηλίκους.

Φυσικά, ο αποδεκτός χρόνος οθόνης διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, αλλά αν χρειαστεί να βάλετε το 3χρονο παιδί σας μπροστά στην τηλεόραση για 30 λεπτά, ώστε να μπορείτε να μαγειρέψετε το δείπνο χωρίς να σκαρφαλώνει πάνω σας, κάντε το! Όπως τα περισσότερα πράγματα, ο χρόνος οθόνης είναι κάτι που είναι εξαιρετικό με μέτρο και πρέπει να παρακολουθείται από έναν φροντιστή. Και είναι κάτι που πρέπει να δώσουμε στους εαυτούς μας ως γονείς χρησιμοποιώντας το ως εργαλείο. Η ψυχική μας υγεία εξαρτάται από αυτό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top