Now Reading
Πάσχα στο χωριό, Πάσχα στη Βαμβακού Λακωνίας! 14-17 Απριλίου 2023

Πάσχα στο χωριό, Πάσχα στη Βαμβακού Λακωνίας! 14-17 Απριλίου 2023

Γιορτάστε το Πάσχα στη Βαμβακού με υπέροχες δραστηριότητες

Κρατώντας την Άνοιξη από το χέρι, έφτασε ο Απρίλιος και μοσχοβόλησε πασχαλιά το βουνό του Πάρνωνα! Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα αυθεντικό παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς. με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την περιφορά του Επιταφίου, το Oros Ensemble παρουσιάζει τον «Θρήνο & Αναγέννηση», μια μουσική παράσταση σε κατανυκτικό κλίμα, που εστιάζει στον θρήνο τόσο ως εκφορά της απώλειας όσο και ως έσχατη επιδίωξη παρηγοριάς και ίασης.

 

Το Μεγάλο Σάββατο, οι μικροί επισκέπτες του χωριού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όργανα κλασικής μουσικής και ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους, να συμμετάσχουν σε σύντομα ατομικά μαθήματα οργάνου, ακρόαση και συζήτηση μουσικής, σύνθεση έργων στη στιγμή, αλλά και μουσικό παιχνίδι! Εσύ πόσο μουσικός είσαι;

 

Την Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο προστάζει παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι με δημοτική ορχήστρα στην πλατεία του χωριού, αλλά και παραδοσιακές γεύσεις και φουρνίσματα στους ξυλόφουρνους. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί και να χορέψουμε, όπως παλιά!

 

Τη Δευτέρα του Πάσχα, σας περιμένουμε να γνωρίσουμε τον «Βησσαρίωνα Α. Μπακακούλη» σε μια κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και εργαστήριο κατασκευής κούκλας.

Δείτε Επίσης

Απρίλιος, Άνοιξη και Πασχαλιά,

ελάτε να πάρουμε και φέτος τα βουνά!

 

Βρείτε το πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top