Now Reading
Οι νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για γρήγορο μεταβολισμό

Οι νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για γρήγορο μεταβολισμό

Καλύτερη λειτουργία μεταβολισμού = Μεγαλύτερη καύση θερμίδων

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Γρήγορος, αργός, κοιμισμένος, ενεργός, ηλικιωμένος, νεανικός, ο μεταβολισμός είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα αφού με απλά λόγια αποτελεί όλες εκείνες τις χημικές διαδικασίες του οργανισμού, που απαιτούνται ώστε να μετατραπεί η τροφή που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Γρήγορος μεταβολισμός σημαίνει μεγαλύτερη καύση θερμίδων και του περιττού λίπους, δυνατό μυϊκό σύστημα, περισσότερη αντοχή και ενεργοποίηση μυαλού και σώματος. Ο μεταβολικός ρυθμός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το φύλο, την ηλικία, τις διατροφικές συνήθειες, την σχέση μας με την άθληση καθώς και την σωματική μας σύνθεση. Εκείνο όμως που λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί είναι πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα προκειμένου να τον αλλάξουν. Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει και εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω ορισμένες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις την νέα χρονιά ώστε να κάνεις τον μεταβολισμό σου να τρέχει χωρίς σταματημό.

1. Νερό, νερό, νερό (και πράσινο τσάι και πολλά ακόμα υγρά). Όπως καταλαβαίνεις η ενυδάτωση είναι μια από τις βασικότερες πτυχές για ένα υγιή οργανισμό και στην προκειμένη περίπτωση επιταχύνει την διαδικασία της πέψης «ξυπνώντας» τον μεταβολισμό.

2. Κατανάλωνε καθημερινά τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Τέτοιες είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά κλπ. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεις έως και 10% την καύση των θερμίδων.

3. Το κόκκινο πιπέρι βοηθάει σημαντικά, χάρη στην καψαϊκίνη που περιέχει.

4. Μην παραλείπεις το πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες το πρωινό δεν αποτελεί τυχαία το πιο σημαντικό γεύμα, αφού «ξυπνάει» τον μεταβολισμό, δίνοντας το κατάλληλο boost για καλύτερη καύση θερμίδων καθ‘ όλη την διάρκεια της μέρας.

5. Βελτίωσε τον ύπνο σου. Η έλειψε ύπνου έχει αποδειχθεί πως σχετίζεται άμεση με την επιβράδυνση του μεταβολισμού. Για αυτό αν θέλεις να λειτουργεί ρολόι φρόντισε να απολαμβάνεις τουλάχιστον 6 με 8 ώρες ποιοτικού ύπνου.

6. Μην ξεχνάς να χαλαρώνεις. Το βαρύ πρόγραμμα σου με χιλιάδες υποχρεώσεις, σε οδηγεί αναμφίβολα σε καταστάσεις άγχους και στρες. Και μάντεψε, οι δύο αυτοί παράγοντες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κακή λειτουργία του μεταβολισμού σου. Φρόντισε να κάνεις μικρά και συχνά διαλείμματα μέσα στην μέρα σου, ενώ ψάξε να βρεις κάτι που σε χαλαρώνει και ακολουθήσε το σε καθημερινή βάση.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top