Now Reading
Μωρό και συμβουλές για ασφαλή ύπνο

Μωρό και συμβουλές για ασφαλή ύπνο

Για ξεκούραστο μωρό και ήσυχους γονείς

Ο ύπνος του μωρού είναι η κύρια δραστηριότητα του μωρού τους πρώτους μήνες της ζωής του και η ασφάλεια κατά τη διάρκειά του μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών του. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ασφαλείς συνθήκες ύπνου.

 

Τοποθετήστε το μωρό σε σταθερή επιφάνεια σε κούνια ή λίκνο

Αν και το μωρό σας έχει τη δυνατότητα να κοιμάται σχεδόν οπουδήποτε ως νεογέννητο, συνιστάται να γίνεται όλος ο ύπνος σε ένα κρεβατάκι με ένα σταθερό στρώμα ή σε μια κούνια. Εκτός από ένα τοποθετημένο σεντόνι, τίποτα άλλο δεν πρέπει να βρίσκεται στην κούνια, ειδικά για νεογέννητα. Τοποθετώντας το μωρό σας σε μια σταθερή επιφάνεια, θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο SIDS (σύνδρομο πρόωρου αιφνίδιου θανάτου).

 

Βάλτε το μωρό σας στην πλάτη του

Αυτή είναι η ασφαλέστερη θέση για το μωρό σας να κοιμάται έως ότου μάθουν να περιστρέφονται μόνα τους. Μόλις το μωρό σας έχει τη δυνατότητα να κυλήσει εντελώς, είναι εντάξει να τα αφήσετε να παραμείνουν σε αυτήν τη θέση για ύπνο, αλλά θα πρέπει να τα βάλετε στην πλάτη για να ξεκινήσουν.

 

Ρυθμίστε την κατάλληλη θερμοκρασία στο δωμάτιο

Μπορεί να έχετε την επιθυμία να έχετε το μικρό παιδί σας στα ζεστά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, αλλά όσο η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι μεταξύ 20-22 βαθμών, δεν χρειάζεται να το ντύσετε ή καλύψετε με υπερβολικά ρούχα. Τα μακρυμάνικα πιτζαμάκια με ελαφρές κάλτσες είναι το μόνο που χρειάζονται για να παραμείνουν ζεστά.

 

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό έχει το δικό του ξεχωριστό χώρο ύπνου

Αν και υπάρχουν ισχυρές απόψεις και από τις δύο πλευρές αυτού του θέματος, η έρευνα διαπίστωσε ότι η κοινή χρήση κρεβατιού με ένα μωρό μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο για SIDS. Συνιστάται να μοιράζεται το δωμάτιο για τους πρώτους 6-12 μήνες της ζωής του, αλλά όχι να μοιράζεται το κρεβάτι. Το ίδιο ισχύει και για τον ύπνο σε έναν καναπέ ή άλλες μαλακές επιφάνειες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε το μωρό σας κοντά σας, μπορείτε να κρατήσετε το λίκνο δίπλα στο κρεβάτι σας.

Μην εκθέτετε το μωρό σας σε κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ένας από τους κινδύνους για SIDS και ακόμη και μικρά σωματίδια στα ρούχα σας μπορούν να μεταδοθούν στο μωρό σας. Τα παιδιά δεν πρέπει ιδιαίτερα να κοιμούνται σε περιβάλλον όπου υπάρχουν σωματίδια καπνού στον αέρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν ταξιδεύετε και διαμένετε σε ξενοδοχεία ή σπίτια φίλων και μελών της οικογένειας.

 

Χρησιμοποιήστε ένα μόνιτορ εάν κοιμούνται σε άλλο δωμάτιο

Η χρήση μόνιτορ μωρού όχι μόνο σας δίνει ηρεμία αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας παραμένει ασφαλές ενώ κοιμάται. Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάθε μικρό ήχο που κάνουν, θα υπάρξουν καταστάσεις όταν πρέπει να πάτε στο δωμάτιο και να κάνετε έναν έλεγχο ασφαλείας με βάση αυτό που βλέπετε ή ακούτε στην οθόνη.

 

Ταΐστε το μωρό σας σε μια θέση που δεν είναι πολύ χαλαρωτική για εσάς

Δείτε Επίσης

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο καθώς θέλετε να είστε άνετα καθώς ταΐζετε το μωρό, ειδικά εάν είστε εξαντλημένοι. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιαδήποτε κατάσταση όπου ενδέχεται να κοιμηθείτε. Για παράδειγμα, το να κάθεται σε όρθια θέση σε μια καρέκλα σε σχέση με το ξαπλωμένο στο κρεβάτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο προσεκτικοί.

 

Χρησιμοποιήστε πιπίλα και / ή θηλάζετε αν είναι δυνατόν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια μαμά μπορεί να μην είναι σε θέση – ή να μη θέλει – να θηλάσει, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, έχει θεωρηθεί ως τρόπος μείωσης του κινδύνου SIDS.

Ομοίως, εάν το παιδί σας πάρει μια πιπίλα, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να το καταπραΰνει, αλλά και να αποτρέψει το SIDS.

 

Μην αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται σε μια περιοχή με ζώα

Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν τα κατοικίδια ζώα σας ήταν τα πρώτα μωρά σας, αλλά όσο τα αγαπάμε και όσο πιο απαλά πιστεύουμε ότι είναι, περιορίζουν τον κίνδυνο. Μια γάτα ή σκύλος θα μπορούσε να είναι κατά λάθος λόγος ασφυξίας για το μωρό σας εάν έχει πρόσβαση στην κούνια / λίκνο του ή η γούνα τους θα μπορούσε να τους προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή.

 

Αυτές οι οδηγίες ασφαλείας δεν προορίζονται να προκαλέσουν φόβο ή να προκαλέσουν υπερβολική ανησυχία, αλλά χρησιμεύουν ως εργαλεία και πληροφορίες που θα διασφαλίσουν ότι ο ύπνος του μωρού είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top