Now Reading
Μπαμπάδες και καλοκαιρινές διακοπές, ένας συνδυασμός ευτυχίας!

Μπαμπάδες και καλοκαιρινές διακοπές, ένας συνδυασμός ευτυχίας!

Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε την επαφή και τη σχέση σας με τα παιδιά

Το καλοκαίρι αυτό έχει φτάσει πλέον στον Αύγουστο. Όμως ο μήνας αυτός συνήθως είναι ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους. Ακόμα και αυτό το δύσκολο και περίεργο λόγω του κορωνοϊού καλοκαιριού, έχετε τη δυνατότητα να περάσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας, να χαλαρώσετε, να έρθετε πιο κοντά και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Ακόμα και αν εσείς συνεχίζετε να δουλεύετε κανονικά και οι διακοπές σας δεν έχουν αρχίσει, το καλοκαίρι είστε σίγουρα πιο χαλαροί απ’ ό,τι το χειμώνα. Κάτι ότι τα σχολεία είναι κλειστά άρα δεν έχετε να βοηθήσετε σε επαναλήψεις μαθημάτων ή το ότι μεγάλωσαν οι μέρες αρκετά και τα παιδιά δεν χρειάζεται να κοιμηθούν όσο νωρίς κοιμούνται το χειμώνα, σας δημιουργούν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και περισσότερες ευκαιρίες για να περάσετε αυτόν τον επιπλέον χρόνο μαζί με τα παιδιά σας.

Μερικές καλοκαιρινές δραστηριότητες ανάμεσα σε μπαμπάδες και παιδιά είναι διαχρονικές και σταθερές αξίες και δίνουν αφορμή και υλικό για να φτιάξετε υπέροχες αναμνήσεις.

  • Παίξτε με τα νερά: Νεροπίστολα, βόμβες νερού, μπαλόνια νερού και ό,τι άλλο βρείτε και σας κάνει για να το χρησιμοποιήσετε ώστε να καταβρέξετε ο ένας τον άλλον.
  • Λερωθείτε μαζί: Είτε κάνοντας κηπουρικές εργασίες και πιάσετε χώματα και λάσπες ή στην παραλία, σκεπάστε εναλλάξ μια εσείς και μια εκείνο τον άλλον στην άμμο.
  • Φτιάξτε κάτι μεγάλο: Ένα μεγάλο παζλ που μπορείτε να φτιάχνετε κάθε μέρα από λίγο ή μια μεγάλη κατασκευή.
  • Μαγειρέψτε μαζί: Φτιάξτε μαζί με το παιδί σας την αγαπημένη σας σπεσιαλιτέ – δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο, αρκεί και μια ομελέτα ή μια μακαρονάδα, αρκεί να του αφήσετε το περιθώριο να αυτοσχεδιάσει μαζί σας. Φτιάξτε μια δική σας συνταγή ανακατεύοντας συστατικά και γεύσεις που ξέρετε ότι αρέσουν και στους δυο σας.
  • Αφήστε το αυτοκίνητο και χρησιμοποιήστε τα μέσα μεταφοράς: Πάρτε μαζί το μετρό, το τρένο ή και τον προαστιακό – δεν έχει σημασία ο προορισμός, εδώ κυριολεκτικά έχει σημασία το ταξίδι. Το να βγάλετε μαζί τα εισιτήρια, να καθίσετε στις θέσεις σας και να ακολουθήσετε μια διαδρομή που ίσως είναι καινούργια και για τους δύο. Δείτε το σαν μια δική σας μικρή περιπέτεια. Δεδομένων των συνθηκών, ωστόσο, πάντα με προσοχή και πάντα με τη μάσκα σας.

  • Ξενυχτήστε και δείξτε του τα αστέρια: Αν είστε σε ανοιχτό μέρος ή είναι βραδιά με ορατότητα το θέαμα του γαλαξία το βράδυ είναι κάτι μαγικό, αλλά ακόμα και στον ουρανό της πόλης όταν διακρίνονται η μικρή και η μεγάλη Άρκτος και πάλι είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά.
  • Πείτε του κάτι από τα δικά σας καλοκαίρια: Ανάλογα με την ηλικία που είναι το παιδί σας μιλήστε του για αυτά που σας άρεσε εσάς να κάνετε το καλοκαίρι και ανακαλύψτε πόσα κοινά έχετε ή πού διαφέρετε.
  • Καλοκαίρι σημαίνει μπάνια και βουτιές από την πλάτη του μπαμπά: Η αλήθεια είναι ότι οι βουτιές που κάνει ένα παιδί από την πλάτη του μπαμπά του είναι κάτι που θα το θυμάται για πάντα. Αλλά και τις ρακέτες, και τα κάστρα στην άμμο, και το να βλέπουν μαζί το βυθό με τη μάσκα τους είναι απολαυστικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.
  • Αφήστε λίγο τη μαμά μόνη της και κάντε κάτι μόνο οι δυο σας: Ποδηλατάδα, μια βόλτα στο πάρκο, θερινό σινεμά. Κι εσείς, μπαμπάς και παιδί θα έρθετε πιο κοντά και η μαμά θα πάρει μια μικρή ανάσα κάνοντας κάτι μόνο για εκείνη. Κι ύστερα θα έχετε όλοι πιο έντονη επιθυμία για να περάσετε χρόνο όλοι μαζί.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top