Now Reading
Μια δασκάλα μοιράζεται τρόπους για να ανταμείψετε το παιδί σας χωρίς παιχνίδια ή καραμέλες!

Μια δασκάλα μοιράζεται τρόπους για να ανταμείψετε το παιδί σας χωρίς παιχνίδια ή καραμέλες!

Και υπογραμμίζει πως οι πιο ουσιαστικές ανταμοιβές μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!

Πόσες φορές έχετε ανταμείψει το νήπιό σας με σοκολάτες ή αγοράσατε στο παιδί σας ένα μικρό παιχνίδι αφότου φύγατε χωρίς κλάματα από την παιδική χαρά; Ας το παραδεχτούμε: οι καραμέλες και τα παιχνίδια είναι εύκολοι τρόποι να ανταμείψουμε τα παιδιά μας με κάτι που ξέρουμε ότι θα απολαύσουν. Αλλά υπάρχουν πιο ουσιαστικοί τρόποι για να ενθαρρύνουμε τη θετική ενίσχυση και την καλή συμπεριφορά.

Η Kirah Johnson, η οποία είναι δασκάλα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, μοιράζεται μικρά απλά πράγματα με τα οποία της αρέσει να ανταμείβει τα παιδιά της και δεν είναι παιχνίδια ή καραμέλες.

“Δεν χρειάζεται να είναι φθηνά παιχνίδια και ατελείωτες καραμέλες. Επίσης, δεν χρειάζεται να κοστίσει η ανταμοιβή ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή να είναι απολύτως αξέχαστο”, εξηγεί.

“Μια θετική ενίσχυση μπορεί να είναι οτιδήποτε ακόμα και ένα κίνητρο για να παίξουν με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά τους. Και ρωτήστε τα παιδιά σας! Ο 8χρονος γιός μου, πρότεινε ένα «ειδικό μπάνιο» για ανταμοιβή. Δεν θα το σκεφτόμουν αυτό, αλλά τα μπάνια είναι ασυνήθιστα για αυτόν τώρα και λάτρεψε την ιδιαιτερότητα και την καινοτομία». Οι ανταμοιβές φαγητού δεν μπορούν να είναι το μόνο εργαλείο επιβράβευσης, επειδή δεν θέλω να επικοινωνήσω ότι το φαγητό πρέπει να κερδίζεται,” σημείωσε. 

“Αν η αγορά παιχνιδιών 5 δολαρίων λειτουργεί για εσάς, αυτό είναι υπέροχο! Ωστόσο δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πάντα. Απλά να έχετε υπόψη σας πως αν τους αγοράσετε ένα Lego των 100 ευρώ για μια απλή δουλειά όπως το πλυντήριο πιάτων, πώς θα συνεχίσετε να τους παρακινείτε για κάτι πιο δύσκολο;”

Δείτε Επίσης

Στο βίντεο, προτείνει ανταμοιβές όπως αφρόλουτρο, το παιδί να επιλέξει δείπνο, επιτραπέζια παιχνίδια σε καφετέρια, οικογενειακή ταινία και βραδιά οχυρού, μια βόλτα με τους γονείς, προσωρινή βαφή μαλλιών, να μείνει ξύπνιος μέχρι αργά και μια νυχτερινή πεζοπορία.

Οι ανταμοιβές μπορεί να είναι δωρεάν όπως το να είναι η DJ στο αυτοκίνητο όλη μέρα και μια έξοδος με τους παππούδες και τη γιαγιά.

Ενώ ορισμένοι γονείς ορκίζονται στις ανταμοιβές, άλλοι δεν πιστεύουν ότι λειτουργούν για να παρακινήσουν τα παιδιά μακροπρόθεσμα . Όπως και οτιδήποτε άλλο σε αυτό το απρόβλεπτο ταξίδι της γονεϊκότητας, εσείς οφείλετε να κάνετε ό,τι καλύτερο για την οικογένειά σας και το παιδί σας.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top