Now Reading
Με ανοιχτά ή κλειστά σχολεία, συνεχίστε από το σπίτι να δίνετε πολύτιμα μαθήματα στα παιδιά σας

Με ανοιχτά ή κλειστά σχολεία, συνεχίστε από το σπίτι να δίνετε πολύτιμα μαθήματα στα παιδιά σας

Υπάρχουν πολλά εφόδια που μπορείτε να τους προσφέρετε, εύκολα και διασκεδαστικά

Ακόμα κι αν τα σχολεία ανοίξουν τη Δευτέρα το πρόγραμμα και οι ρυθμοί που ίσχυαν πριν την πανδημία δεν πρόκειται να αποκατασταθούν πλήρως. Τα μαθήματα από το σπίτι και το homeschooling σε έναν βαθμό θα συνεχιστούν. Αλλά μέσα στο σπίτι υπάρχουν επιπλέον πηγές μάθησης και γνώσεις που βελτιώνουν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους και που θα τους φανούν χρήσιμα στη ζωή τους μακροπρόθεσμα.

Εδώ θα βρείτε μια λίστα με μαθήματα «πραγματικής ζωής» που πραγματικά θα απολαύσουν τα παιδιά σας:

 

Ψήστε ένα κέικ

Τι συμβαίνει με ένα στερεό λίπος (βούτυρο ή λάδι καρύδας) όταν θερμαίνεται; Πώς λειτουργούν τα μέσα αύξησης όγκου; Τι συμβαίνει στο μείγμα αφού ψηθεί στον φούρνο; Καθώς φτιάχνετε ένα κέικ με τα παιδιά σας, μιλήστε για την επιστήμη πίσω από τη μαγεία. Πρέπει επίσης να τους ζητήσετε να κάνουν όλη τη μέτρηση και ζύγιση των συστατικών, ώστε να μάθουν δουλεύουν με κλάσματα, βάρη και μετατροπές. Θα μπορούσατε ακόμη και να τους ετοιμάσετε μια λίστα με τις τιμές των συστατικών, για να πάρουν μια ιδέα του τι σημαίνουν διαχείριση εξόδων και προϋπολογισμός.

Ζητήστε τους να διαβάσουν τη συνταγή και να ακολουθήσουν τις αναλυτικές οδηγίες. Στη συνέχεια, μιλήστε για τη διατροφική αξία των συστατικών που χρησιμοποιείτε: Πώς η σάλτσα μήλου, οι μπανάνες ή τα καρότα είναι καλύτερα για εσάς ως γλυκαντικά παρά η ζάχαρη. Ή πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την πρωτεΐνη με ξηρούς καρπούς ή αλεύρι ξηρών καρπών.

Τελευταίο συστατικό: Καθαρή χαρά, καθώς απολαμβάνετε τα φρεσκοψημένα τελικά αποτελέσματα.

Δεξιότητες ζωής: Να είστε σε θέση να φτιάχνετε φαγητό από το μηδέν και να κάνετε προϋπολογισμό

Μαθησιακές δεξιότητες: Οικιακή οικονομία, χημεία, μαθηματικά, παιδεία, διατροφή

Φυτέψτε κάτι δικό σας

Φροντίστε για το πράσινο αποτύπωμα του παιδιού σας δίνοντάς του την ευκαιρία να φυτέψει κάτι στο χώμα ή να με το δει πώς μπορεί να βλαστήσει κάτι σε υγρό βαμβάκι. Μπορείτε να δοκιμάσετε ταχέως αναπτυσσόμενο κάρδαμο ή σπόρους μουστάρδας ή σπόρους από φρέσκια ντομάτα ή ακόμη και μια παλιά πατάτα που έχει αρχίσει να αναπτύσσει νέες ρίζες στην τσάντα. Τα καθαρισμένα μπολ γιαουρτιού ή ακόμη και τα κενά ρολά χαρτιού υγείας μπορούν να γίνουν φτηνές και βολικές γλάστρες για εύφορα φυτά όπως το κατσαρό λάχανο, οι φακές αλλά και τα διάσημα αρωματικά βότανα, όπως ο βασιλικό ή ο δυόσμος. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συλλέγουν δεδομένα κάθε δύο μέρες, σχετικά με την ανάπτυξη και την κατάσταση των φυτών και, στη συνέχεια, μπορείτε να συζητήσετε για σημαντικές μεταβλητές, όπως το φως του ήλιου, η σκιά και το πότισμα.

Δεξιότητες ζωής: Το να ζεις σε αρμονία με τη φύση, κηπουρική

Μαθησιακές δεξιότητες: Βοτανική, περιβαλλοντική επιστήμη, κοινωνικές σπουδές

Η τέχνη της χαλάρωσης

Με τα περισσότερα αθλήματα και τις μέχρι τώρα δραστηριότητες του παιδιού να είναι ακόμα εκτός συζήτησης – υπάρχει αρκετός χρόνος να αξιοποιήσετε. Αλλά το παιδί σας μπορεί να βρει λύση και να εκτονώσει την υπερβολική ενέργεια ή να διαχειριστεί τα μεγάλα συναισθήματά του στο σπίτι μέσω της γιόγκα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μικρός ελεύθερος χώρος δαπέδου για να απλώσετε ένα χαλάκι ή μια διπλωμένη κουβέρτα. Για να κάνετε ένα πιο επίσημο μάθημα γιόγκα για παιδιά, θα χρειαστείτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά πραγματικά, το πιο σημαντικό πράγμα για τη γιόγκα είναι να μάθετε πώς να αναπνέετε.

Μπορείτε να διατηρήσετε την πρακτική στο σπίτι απλή, με το παιδί να ξαπλώνει στο πάτωμα με τα μάτια κλειστά, ενώ του μιλάτε για το πώς να προσπαθήσει να τεντώνει ή να σφίγγει και να χαλαρώνει τους μυς του, από το κεφάλι έως τα δάχτυλα. Ενθαρρύνετέ το να πάρει πιο αργές και βαθύτερες αναπνοές, με το χέρι του στην κοιλιά του, ώστε να αισθάνεται την κοιλιά του να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να απολαμβάνουν να μαθαίνουν για την προέλευση και την ιστορία της γιόγκα.

Δεξιότητες ζωής: Συναισθηματική ρύθμιση, συντονισμός, αυτοπειθαρχία

Μαθησιακές δεξιότητες: Φυσική αγωγή, επιστήμες υγείας, παγκόσμιες θρησκείες, γεωγραφία.

Δείτε Επίσης

Μικρές πράξεις προσφοράς και καλοσύνης

Με τόσους πολλούς ανθρώπους στις κοινότητές μας να βιώνουν απώλεια εισοδήματος και ανασφάλεια τροφής και στέγασης αυτή τη στιγμή, ένα πρακτικό μάθημα για την ανθρώπινη καλοσύνη είναι ίσως το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Συνομιλήστε με τα παιδιά σας σχετικά με το πώς η πανδημία επηρεάζει πιο ευάλωτα άτομα, με κατάλληλους ηλικιακούς τρόπους και, στη συνέχεια, κάντε κάποια έρευνα μαζί, είτε online είτε σηκώνοντας το τηλέφωνο, για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Μπορείτε να πάρετε μέρος σε ένα κοινωνικό συσσίτιο, να βοηθήσετε στα ψώνια ενός ηλικιωμένου γείτονα ή να προσφέρετε κάποια από τα ρούχα και τα πράγματα που πια δεν χρειάζεστε.

Δεξιότητες ζωής: Εξυπηρέτηση άλλων, προϋπολογισμός, αγάπη για την κοινότητα

Μαθησιακές δεξιότητες: Έρευνα και μαθηματικά (τα παιδιά γυμνασίου θα μπορούσαν να αμειφθούν για τις ώρες εθελοντισμού τους)

Κάντε δουλειές σπιτιού ενώ ακούτε ένα βιβλίο ή μια αφήγηση

Με όλες τις πρόσθετες απαιτήσεις και το συνεχιζόμενο άγχος της πανδημίας, μερικές φορές είμαστε κάτι παραπάνω από κοντά ​​στην εξάντληση, και το να διαβάζουμε στα παιδιά μας ή να προσπαθούμε να τα πείσουμε να διαβάσουν ένα βιβλίο μπορεί να φαντάζει κουραστικό. Τα ηχητικά βιβλία δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε μια ιστορία μαζί και αφαιρούν τη μονοτονία από εργασίες όπως το να βάλω τα ρούχα στη θέση τους ή να απλώσω ένα πλυντήριο, μετατρέποντάς τα σε στιγμές σύνδεσης.

Δεξιότητες ζωής: Δυνατότητες τακτοποίησης τύπου Marie Kondo, πολλαπλές εργασίες και ακρόαση

Μαθησιακές δεξιότητες: Ακρόαση, συντονισμός ακοής με χειρωνακτική εργασία, συγκέντρωση, κριτική σκέψη, οικιακή οικονομία

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top