Now Reading
Μαμά στα δύσκολα!

Μαμά στα δύσκολα!

Στη μαμά που πέφτει και σηκώνεται και βιώνει τη μητρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Αγαπημένη μου μαμά που κάθεσαι κατάκοπη στον καναπέ και απολαμβάνεις την ηρεμία του σπιτιού ξερω είσαι η τελευταία που θα πέσει για ύπνο.Το σπίτι μόλις ηρέμησε και αφού τακτοποίησες τα φαγητά των παιδιών για αύριο,τα πιάτα του νεροχύτη, μάζεψες με όσο κουράγιο σου απέμεινε το σαλόνι που είχε μετατραπεί σε παιδική χαρά και προσπάθησες να βγάλεις τις μπογιές από το τραπεζάκι, νιώθεις την ανάγκη να χαθείς για λίγο μέσα σε αυτές τις στιγμές ηρεμίας που μοιάζουν βάλσαμο.

Είναι οι στιγμές που μπορείς να δεις κάτι στη τηλεόραση χωρίς διακοπές, μια αγαπημένη ταινία ακόμα και αν σε πάρει ο ύπνος στα 5 λεπτά, να διαβάσεις ένα βιβλίο,να σκεφτείς τις υποχρεώσεις της δουλειάς, να εκτιμήσεις όσα έχεις, να ξεχωρίσεις τα όμορφα της μέρας που προηγήθηκε.

Η μητρότητα είναι ένα υπέροχο ταξίδι. Σε αυτό γνωρίζεις σίγουρα την αγάπη της ζωής σου, μαθαίνεις να αγαπάς δίχως όρια, να έχεις υπομονή, να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, να εξελίσσεσαι, και όταν κρατάς αγκαλιά το παιδί σου νιώθεις πως έχεις όλο τον κόσμο δικό σου. Χάνεσαι στην ζεστή αγκαλιά στην οποία σε κλείνουν δύο μικρά χεράκια και ίσως για πρώτη φορά να αισθάνεσαι σημαντική. Δυνατή, ανίκητη. Γιατί η μητρότητα πέρα από την υπέροχη γλύκα που αφήνει σαν γεύση στο τέλος της μέρας, όταν όλα έχουν πάει καλά, κάποιες άλλες στιγμές σε κάνει να αναμετριέσαι με τα όρια σου, τις αντοχές σου, σε κάνει να αναθεωρείς για τα σημαντικά και να αναρωτιέσαι ποια είσαι, που πας και τι κάνεις. 

Μαμά μην χάνεσαι μέσα στο τσουνάμι των ενοχών, των αμφιβολιών και την αγωνία της τελειότητας. Είσαι η μαμά που μπορείς, είσαι ο εαυτός σου και αυτό έχει σημασία. Για τα παιδιά σου είσαι, ήσουν και θα είσαι ο πιο σπουδαίος άνθρωπος στον κόσμο. Μόνο να ήξερες πως σε βλέπουν..Όμορφη, τρυφερή, που ξέρεις τα πάντα, που έχεις πλάκα, που μαζί σου ηρεμούν, το δικό τους λιμάνι όπου πάντα θα γυρνούν και θα νιώθουν ασφάλεια. Κάνεις το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο. Μεγαλώνεις έναν άνθρωπο με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Ξενύχτια, φροντίδα, παρηγοριά, καθοδήγηση, αγωνίες, ανησυχίες αλλά και γέλια.

Όταν τα παιδιά είναι μικρά, συχνά οι δυσκολίες μοιάζουν μεγάλες, δυσβάσταχτες, νιώθεις πως δε μπορείς να τις σηκώσεις. Και εκεί είναι που συγγενείς αλλά και φίλοι σε παρηγορούν λέγοντάς σου πως θα μεγαλώσουν και δεν θα τις έχεις πια. Και όσο και αν πονάει η σκέψη πως θα μεγαλώσουν, και δε θα είναι τα μωρά που λατρεύεις να έχεις όλη μέρα κολλημένα πάνω σου ακόμα και αν σε κουράζει, κάτι μέσα σου ανυπομονεί για τα δύσκολα που θα ξεπεραστούν. Τα παιδιά μεγαλώνοντας θα γίνουν ανεξάρτητα και μέσα στην ανεξαρτησία τους θα έρθουν οι δικές σου αγωνίες για το αν πράττουν σωστά .Θα έρθουν οι φόβοι για την αλληλεπίδραση τους με την κοινωνία και τους άλλους. Θα θέλεις να τα εμπιστευτείς αλλά η ανησυχία σου παράλληλα  δε θα σε αφήνει να χαλαρώσεις τα βράδια.

Και τότε είναι που θα εύχεσαι να ήταν και πάλι μικρά.. Και ας ζωγράφιζαν τους τοίχους, ας έριχναν κάτω τα νερά, ας χτυπιόντουσαν στο δρόμο για το παιχνίδι που δεν πήρατε, ας έλεγες πάλι χίλιες φορές πως δε τρώμε κάθε μέρα γλυκά, ας τα είχες κοντά σου ασφαλή και τι στον κόσμο!

Δείτε Επίσης

Οπότε μην ακούς πως τα δύσκολα περνούν.. Περνούν αυτά και έρχονται άλλα. Κάθε φάση της ζωής των παιδιών φέρνει τις δικές της δυσκολίες. Η μητρότητα είναι μια διαδρομή που συνεχώς αλλάζει. Με ανησυχίες,κούραση, χαρές, αγωνίες και προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και μαζί της προσαρμόζεσαι και εσύ γιατί δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις αλλιώς..

Είσαι δυνατή μαμά! Είσαι το λιμάνι που θα λατρεύουν πάντα να επιστρέφουν τα παιδιά σου, ο βράχος για να αράζουν και είμαι σίγουρη πως και εσύ αυτό θες. Απόλαυσε τα αγγελούδια σου σε κάθε τους ηλικία και πάψε να αγχώνεσαι. Η μαμά βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο και να βγαίνει συνεχώς ακόμα πιο δυνατή για να είναι δίπλα στα παιδιά της.

Είναι αυτό το μυστικό “όπλο” που σου δίνεται στο μαιευτήριο μόλις πάρεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου, και σε κάνει να αντέχεις, να βρίσκεις λύσεις και να προχωράς. 

Το να είσαι μαμά είναι σίγουρα το καλύτερο βιογραφικό σου.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top