Μαμάδες vs μπαμπάδες σε ένα viral comics που τονίζει τα στερεότυπα - Childit
Now Reading
Μαμάδες vs μπαμπάδες σε ένα viral comics που τονίζει τα στερεότυπα

Μαμάδες vs μπαμπάδες σε ένα viral comics που τονίζει τα στερεότυπα

Ευτυχώς το χιούμορ μας κάνει να βλέπουμε την αστεία πλευρά της κοινωνικής «κόντρας» ανάμεσα σε μαμάδες και μπαμπάδες

Μια ανάρτηση κόμικς που έγινε viral καυτηριάζει τους άδικους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία κρίνει τις μαμάδες σε σχέση με τους μπαμπάδες. Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου ο σύντροφός σας δέχεται έναν ενθουσιώδη έπαινο για εργασίες που εσείς κάνετε όλη μέρα, κάθε μέρα; Ναι, βλέπω πολλά χέρια ανεβαίνουν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά απίστευτα άδικα διπλά μέτρα και δύο σταθμά στην ανατροφή των παιδιών που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα το 2022. Και το κόμικς αυτής της εικονογράφου αναδεικνύει τέλεια την υποκρισία.

Η Mary Catherine Starr είναι μια καλλιτέχνης με έδρα τη Μασαχουσέτη, δασκάλα γιόγκα και μαμά δύο παιδιών και γνωστή από τον λογαριασμό Instagram @momlife_comics. Πρόσφατα, δημοσίευσε μια σειρά κόμικς με τίτλο “An Illustrated Guide To The Double Standards Of Parenting” για να επισημάνει τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία βλέπει τις μαμάδες όταν κάνουν κάτι versus σε μπαμπάδες που κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Πρώτη περίπτωση: γρήγορο φαγητό για δείπνο.

Υπάρχει τόση ενοχή και ντροπή που σχετίζεται με την παραλαβή μιας σακούλας με κοτομπουκιές και τηγανητές πατάτες για τα μικρά σας. Η ηθική που θέτει η κοινωνία στα διάφορα είδη φαγητού είναι τεράστια ζημιά για όλους γενικά, συμπεριλαμβανομένων των μαμάδων. Μερικές φορές δεν έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε. Μερικές φορές τα παιδιά μας κυριολεκτικά δεν τρώνε τίποτα άλλο. Μερικές φορές, όλοι θέλουμε απλώς ένα γρήγορο φαγητό επειδή έχει νόστιμη γεύση! Όμως οι μπαμπάδες δεν αντιμετωπίζουν την ίδια κριτική που κάνουν οι μαμάδες όταν «καταφεύγουν» σε χαρούμενα γεύματα.

Δεύτερη περίπτωση: κινητό στα χέρια

Πολλοί στραβοκοιτάζουν μια μαμά αν επιβλέπει ένα παιδί ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει το κινητό της (ακόμα κι αν είναι για το gps!). Αλλά ένας μπαμπάς, ο οποίος είναι ισότιμος γονιός από κάθε άποψη, δέχεται συχνά κομπλιμέντα κάθε φορά που βγαίνει μόνος με τα παιδιά είτε κοιτάζει το κινητό του είτε όχι.

Αυτό που είναι πιο απογοητευτικό σε αυτό το διπλό πρότυπο είναι πώς μπορεί να βάλει τις μαμάδες εναντίον των μπαμπάδων — και ποιον ακριβώς βοηθά αυτό;

Ενώ ανασηκώνουμε τους ώμους, ας σηκώσετε ένα χέρι επάνω αν έχετε ακούσει ποτέ τον όρο “εργαζόμενος μπαμπάς” με τόση κανονικότητα όσο το “εργαζόμενη μαμά;”

«Βαρέθηκα την κοινωνία μας να επικροτεί τους μπαμπάδες που αναλαμβάνουν τα πιο βασικά καθήκοντα γονέα και περιμένουν την τελειότητα από τις μητέρες», σχολιάζει η Starr στην HuffPost.

«Οι μαμάδες αναμένεται να μένουν σπίτι από τη δουλειά όταν τα παιδιά τους είναι άρρωστα και οι μπαμπάδες όχι», λέει η Starr. «Και, στην πραγματικότητα, συχνά στους μπαμπάδες δεν δίνεται η ίδια ευελιξία που δίνεται στις μαμάδες όταν τα παιδιά τους είναι άρρωστα».

See Also

Αν και δεν υπάρχει φαινομενικά κανένας περιορισμός στους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζονται τα δύο κοινωνικά πρότυπα με βάση το φύλο στην ανατροφή των παιδιών, αυτά τα λαμπρά κόμικς κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να τα αναδεικνύουν οπτικά για να τα δουν όλοι (και ελπίζουμε να μάθουν από αυτά).

Η ίδια άλλωστε γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της στο Instagram:

«Αυτό δεν είναι ένα θάψιμο στους μπαμπάδες, είναι ένα θάψιμο στην κοινωνία μας—μια κοινωνία που επικροτεί τους μπαμπάδες που χειρίζονται τα πιο βασικά καθήκοντα γονέα + δεν περιμένει τίποτα λιγότερο από την τελειότητα από τις μητέρες (ή ακόμα χειρότερα, τις ντροπιάζει για κάθε απόφαση και/ή κίνηση κάνουν!).

Ο μπαμπάς παίρνει το παιδί του στο ραντεβού με τον παιδίατρο; Αυτό είναι τόσο υπέροχο! Τι εξυπηρετικός, υπέροχος τύπος!! Η μαμά το κάνει; Προφανώς; είναι η δουλειά της (είτε εργάζεται είτε όχι).

Θα μπορούσα να έχω σχεδιάσει ένα εκατομμύριο παραδείγματα όπως αυτά, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε το νόημα.

Ποια σενάρια ή πρόσφατες εμπειρίες θα προσθέτατε σε αυτήν τη λίστα; Προφανώς τα σχόλια σχετικά με τον μπαμπά που “φυλάει μωρά” όταν απλώς φροντίζει τα παιδιά του, σωστά;»

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top