Now Reading
Λουτρό βρώμης – ένα θεραπευτικό μυστικό για το δέρμα του μωρού

Λουτρό βρώμης – ένα θεραπευτικό μυστικό για το δέρμα του μωρού

Ανακουφίστε εύκολα και φυσικά δερματικούς ερεθισμούς με τις καταπραϋντικές ιδιότητες της βρώμης

Τα μωρά μπορεί να είναι γνωστό ότι έχουν τέλεια λεία επιδερμίδα, αλλά ακόμη και εκείνα μπορούν να υποφέρουν από ακμή, έκζεμα και εξανθήματα. Όταν εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός του δέρματος, σκεφτείτε δύο φορές πριν σπεύσετε να αγοράσετε ένα οπλοστάσιο ακριβών κρεμών και φίλτρων. Ένα σπιτικό λουτρό βρώμης θα μπορούσε να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να επαναφέρετε την υγεία στο δέρμα του μωρού.
Το να προσφέρετε στο βρέφος σας ένα λουτρό βρώμης είναι μια κοινή πρόταση που δίνεται από παιδιάτρους. Είναι καταπραϋντικό, ώστε το ζεστό νερό να μην ενοχλεί το μωρό και μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την περιοχή πριν βάλετε τις απαραίτητες φαρμακευτικές κρέμες για τη θεραπεία της πάθησης.
Υπάρχει ένας καλός λόγος που αυτό το θεραπευτικό μυστικό χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες – τα λουτρά βρώμης έχουν αποδειχθεί ότι καταπραΰνουν το δέρμα όλων των ηλικιών ενώ ενυδατώνουν, θεραπεύουν τα πάντα, από κυψέλες και ηλιακά εγκαύματα, έως ψωρίαση και δηλητηριώδη κισσό. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πλιγούρι βρώμης έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθά επίσης στην επιδιόρθωση του προστατευτικού φράγματος του δέρματος, το οποίο θεραπεύει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία. Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία ενώσεων που περιλαμβάνουν βιταμίνη Ε, φερουλικό οξύ και αβενθραμίδια. Το περιοδικό Journal of Drugs in Dermatology αναφέρει ότι το aventhramides είναι το κύριο αντιοξειδωτικό της βρώμης. Ακόμη και σε μικρές ποσότητες, οι ενώσεις που βρίσκονται στο κολλοειδές πλιγούρι βρώμης αναστέλλουν την απελευθέρωση παράγοντα νέκρωσης όγκου-άλφα και ιντερλευκίνης-8, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με καταστάσεις όπως η ψωρίαση. Αυτές οι ενώσεις μειώνουν επίσης τον κνησμό. Εκτός από αυτές τις ενώσεις, το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης περιέχει άμυλα και β-γλυκάνη. Αυτά υπάρχουν φυσικά στη βρώμη. Βοηθούν να συγκρατούνται στο νερό, γεγονός που ενισχύει τις ενυδατικές ικανότητες της βρώμης.

Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης περιέχει επίσης πολυσακχαρίτες που δεσμεύουν το νερό, οι οποίοι είναι μια μορφή σακχάρου, καθώς και ενώσεις που ονομάζονται υδροκολλοειδή. Αυτές οι ενώσεις δημιουργούν επίσης ένα προστατευτικό φράγμα.

Οφέλη λουτρού βρώμης

Τα λουτρά βρώμης μπορούν να είναι ευεργετικά για όλους – όχι μόνο για τα μωρά. Αλλά είναι ένας απλός, φθηνός τρόπος για τη θεραπεία και την πρόληψη δερματικών προβλημάτων που είναι κοινά για τα μωρά και τα μικρά παιδιά ειδικότερα. Εδώ είναι οι κορυφαίες δερματικές παθήσεις στις οποίες μπορεί να βοηθήσει το λουτρό βρώμης:

Ξηροδερμία, φαγούρα στο δέρμα

Έκζεμα

Πιτυρίδα

Δερματίτιδα

Σύγκαμμα από πάνα

Θερμικό εξάνθημα

Αλλεργικές αντιδράσεις

Ανεμοβλογιά

Λάβετε υπόψη ότι τα λουτρά βρώμης, αν και αποτελεσματικά, δεν είναι ένα μαγικό ελιξίριο για τη θεραπεία όλων των δερματικών προβλημάτων. Είναι σημαντικό να διαγνωστεί η αιτία του ερεθισμού και να αντιμετωπιστεί σωστά. Είναι καλύτερα το λουτρό αυτό να συνδυαστεί με άλλα παραδοσιακά μέσα, όπως ενυδατικά, προϊόντα χωρίς άρωμα και μερικές φορές τοπικά φάρμακα.

Πώς να κάνετε ένα λουτρό βρώμης για το μωρό σας

Το να κάνετε ένα λουτρό βρώμης είναι εύκολο, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό τύπο πλιγούρι βρώμης. Δεν πρέπει απλώς να ρίξετε το πλιγούρι βρώμης του πρωινού σας στο μπάνιο του μωρού σας! Αναζητήστε κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, το οποίο αλέθεται για να δώσει μια λεπτή και μαλακή σκόνη που έχει σχεδιαστεί για να είναι διαλυτή σε υγρά.

Δείτε Επίσης

Αν δεν έχετε κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος πλιγούρι βρώμης για το λουτρό του μωρού, συμπεριλαμβανομένων απλής βρώμης, απλώς αποφύγετε οποιαδήποτε βρώμη με πρόσθετα αρτύματα και συστατικά. Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή έναν μύλο για να αλέσετε το πλιγούρι βρώμης σε σκόνη. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το πλιγούρι βρώμης διαλύεται ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό – εάν διαλυθεί, είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Εάν όχι, αλέστε το λίγο περισσότερο.

Μόλις προετοιμάσετε το πλιγούρι βρώμης σας, ακολουθούν τα βήματα για να κάνετε ένα μπάνιο βρώμης για το μωρό:

Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς μπορεί να στεγνώσει στο δέρμα του μωρού.

Πασπαλίστε σταδιακά το πλιγούρι βρώμης στην μπανιέρα καθώς γεμίζει με νερό. Το πλιγούρι βρώμης πρέπει να διαλυθεί και το νερό να αποκτήσει γαλακτώδες χρώμα. Θα χρειαστείτε περίπου ένα φλιτζάνι για μια πλήρη μπανιέρα, το ένα τρίτο ενός φλιτζανιού για μια μπανιέρα μωρού.

Βάλτε το μωρό στο μπάνιο, αφήνοντάς το να μουλιάσει για 10-15 λεπτά εάν είναι δυνατόν.

Μετά το μπάνιο, στεγνώστε το μωρό με μια πετσέτα (μην τρίβετε) και απλώστε μια απαλή ενυδατική κρέμα πριν το ντύσετε.

Αν και σπάνια, ορισμένα μωρά και παιδιά μπορεί να έχουν αρνητική αντίδραση στα λουτρά πλιγούρι βρώμης, συνιστάται να έχετε μιλήσει πρώτα με το γιατρό του παιδιού σας πριν κάνετε ένα λουτρό βρώμης εάν δεν είστε σίγουροι.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε φυσικά προϊόντα περιποίησης με κολλοειδές πλιγούρι βρώμης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top