Now Reading
«Κώδικας Scratch» πώς η ώρα οθόνης θα γίνει πιο ωφέλιμη από ποτέ, μαθαίνοντας στα παιδιά προγραμματισμό

«Κώδικας Scratch» πώς η ώρα οθόνης θα γίνει πιο ωφέλιμη από ποτέ, μαθαίνοντας στα παιδιά προγραμματισμό

Το «Κώδικας Scratch - Μάθε προγραμματισμό δημιουργώντας 10 δικά σου διασκεδαστικά παιχνίδια» είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την αγάπη για την τεχνολογία με την αγάπη για τη γνώση - win-win για γονείς και παιδιά

Το «Κώδικας Scratch – Μάθε προγραμματισμό δημιουργώντας 10 δικά σου διασκεδαστικά παιχνίδια» είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την αγάπη για την τεχνολογία με την αγάπη για τη γνώση – win-win για γονείς και παιδιά

Όλα τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια, τα σημερινά παιδιά μπορεί να έχουν λίγο περισσότερη αδυναμία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Οι γονείς ωστόσο αγωνιούν για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την ώρα οθόνης και θα προτιμούσαν να άνοιγαν τα βλαστάρια τους κανένα βιβλίο παραπάνω. Το «Κώδικας Scratch – Μάθε προγραμματισμό δημιουργώντας 10 δικά σου διασκεδαστικά παιχνίδια» του Matthew Highland είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την αγάπη για την τεχνολογία με την αγάπη για τη γνώση και φέρνει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις επιθυμίες γονιών-παιδιών. Γιατί μπορεί οι γονείς να μην τρελαίνονται με την ιδέα του να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια τα παιδιά τους αλλά μπορεί να μη βρίσκουν καθόλου κακή την ιδέα του να ξέρουν να φτιάχνουν τα παιδιά τους τα δικά του βίντεο-παιχνίδια.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τεχνολογία έχει κάνει πολλές φορές τη διαδικασία της μάθησης διασκεδαστική – οι ώρες πληροφορικής στο σχολείο είναι από τις πιο ευχάριστες για τους μαθητές. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το ενδιαφέρον για την πληροφορική και να το συνδυάσετε με την αγάπη τους για τα βιντεοπαιχνίδια.

Η εκμάθηση προγραμματισμού στα παιδιά συνοδεύεται από πολλά οφέλη – εδώ έχουμε μαζέψει ενδεικτικά τα 6 σημαντικότερα    

Είναι διασκεδαστική και δημιουργική

Επιτρέπει στα παιδιά να σκέφτονται έξω από το κουτί και να εκφράζονται πλήρως. Επιπλέον, τα έργα που αναπτύσσουν είναι διασκεδαστικά και συναρπαστικά, κάνοντας τη μάθηση μια ευχάριστη διαδικασία.

Χτίζει τη λογική και τις αναλυτικές δεξιότητες

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με την κωδικοποίηση scratch για τα παιδιά είναι ότι τα βοηθά να αναπτύξουν τη λογική τους σκέψη. Επιλύοντας διάφορα ζητήματα με τα οποία έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, τα παιδιά μαθαίνουν μεθοδολογίες επίλυσης προβλημάτων.

Το Scratch είναι οπτικά ελκυστικό

Το να κάνετε το παιδί σας να ενδιαφερθεί για τον προγραμματισμό δεν αποτελεί πρόβλημα με το Scratch, καθώς είναι απίστευτα ευχάριστο να το δούμε. Επιτρέπει στα παιδιά να οπτικοποιήσουν την κωδικοποίησή τους, κάνοντας την όλη διαδικασία πιο ευχάριστη και αξέχαστη.

Εύκολο στην κατανόηση

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κωδικοποίησης είναι ότι απαιτεί πολλούς πόρους για να την κατανοήσουμε και να την κατανοήσουμε πλήρως. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με την κωδικοποίηση scratch για παιδιά. Δεδομένου ότι η γλώσσα δημιουργήθηκε για παιδιά, είναι εύκολο να κατανοηθεί. Το βιβλίο αυτό θα κάνει την εκμάθηση ακόμα πιο εύκολη.

 

Υψηλή πρόσβαση

Σχεδόν ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Scratch γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Επομένως, με το βιβλίο αυτό μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας μια εξαιρετική εκπαίδευση στην κωδικοποίηση από τις ανέσεις του σπιτιού σας.

Χρησιμεύει ως εισαγωγή στον προγραμματισμό

Με την ενασχόληση με το Scratch, τα παιδιά παίρνουν μια γεύση του πώς είναι ο προγραμματισμός. Από εκεί, μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διακλαδιστούν σε διάφορες θέσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Συχνά βλέπουμε παιδιά που βρίσκουν πάθος για τον προγραμματισμό μέσα από το χρόνο που αφιερώνουν στο Scratch. Αργότερα συνεχίζουν να παίρνουν πτυχία στη μηχανική υπολογιστών και ουσιαστικά κατέχουν διάφορες άλλες γλώσσες. Ως εκ τούτου, από κάθε άποψη, το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για νεαρά μυαλά.

Δείτε Επίσης

Κώδικας Scratch – Μάθε προγραμματισμό δημιουργώντας 10 δικά σου διασκεδαστικά παιχνίδια

Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού με πολύ απλά βήματα. Θα περιηγηθούν στον ιστότοπο του Scratch και θα δουν πώς να τον αξιοποιούν. Τελειώνοντας το πρώτο μέρος θα έχουν καταφέρει να γράψουν έναν πολύ απλό κώδικα βιντεοπαιχνιδιών. Στο δεύτερο μέρος θα περάσουν στην εφαρμογή των γνώσεων και στη δημιουργία ξεχωριστών βιντεοπαιχνιδιών. Όλα τα μαθήματα διαθέτουν εύκολες οδηγίες προγραμματισμού και όλα συνοδεύονται από σαφέστατα στιγμιότυπα οθόνης. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επιπλέον ένα γλωσσάρι με όρους προγραμματισμού σε περίπτωση που έχουν ξεχάσει κάτι και θέλουν εύκολα να το θυμηθούν.

Με το βιβλίο αυτό τα παιδιά θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μάθησης, μια περιπέτεια που θα είναι αφορμή για να αποκτήσουν εκπληκτικές δεξιότητες και δημιουργώντας βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν ικανότητες που θα τους είναι χρήσιμες στο μέλλον είτε τις αξιοποιήσουν επαγγελματικά είτε όχι.

ΚΩΔΙΚΑΣ SCRATCH – Brainfood Εκδοτική

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top