Now Reading
Κάνει τα μωρά να πίνουν νερό;

Κάνει τα μωρά να πίνουν νερό;

Το καλοκαίρι κι οι ψηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν την ανάγκη τους σε νερό

Όταν έχει υπερβολική ζέστη όλοι μας υπενθυμίζουν να πίνουμε συνέχεια πολύ νερό για να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει για τα μωρά.

Οι γονείς μπορεί να ανησυχούν ότι τα νεογέννητά τους χρειάζονται νερό για να τα διατηρήσουν ενυδατωμένα στις καυτές θερμοκρασίες – αλλά αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία τους.

Οι παιδίατροι δηλώνουν ότι τα νεογνά κάτω των έξι μηνών δεν χρειάζεται να πίνουν νερό ή επιπλέον υγρά εκτός από το συνηθισμένο γάλα τους.

Ακόμα και σε ζεστό καιρό, συνήθως δεν θα πρέπει να προσφέρετε στο μωρό σας νερό εάν τα ταΐζετε με μητρικό γάλα, υποστηρίζουν, θα θηλάσουν απλώς πιο συχνά, εάν το χρειάζονται.

Τα νεφρά των μωρών είναι πολύ ανώριμα για να πίνουν υπερβολικό νερό. Οι ενήλικες αποτελούνται από 55-60% νερό, αλλά το μέσο μωρό είναι περίπου 75% νερό – αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία στο σώμα του.

Το νερό στα μωρά μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ως αποτέλεσμα ανισορροπίας στους ηλεκτρολύτες. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές όπως πρήξιμο του εγκεφάλου, κατακράτηση και, σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο. Το στομάχι τους είναι τόσο μικροσκοπικό και μπορεί να γεμίσει εύκολα με νερό, καθιστώντας δύσκολο για αυτούς να αποκτήσουν την τροφή που χρειάζονται.

Δείτε Επίσης

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η φόρμουλα «αραίωσης» με επιπλέον νερό (περισσότερο από το δοχείο της φόρμουλας που απαιτείται) μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται δηλητηρίαση από το νερό, η οποία μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη για τα μωρά.
Μόλις το μωρό σας είναι έξι μηνών, μπορείτε να του προσφέρετε νερό απευθείας από τη βρύση αλλά όχι εμφιαλωμένο, καθώς μπορεί να περιέχει υπερβολικό άλας ή θειικό άλας.


Από έξι έως 12 μήνες, μπορείτε να αρχίζετε να δίνετε λίγες γουλιές νερού πότε πότε, ο στόχος είναι να εξοικειωθεί το παιδί με πόσιμο νερό. Για τα μεγαλύτερα βρέφη (εννέα έως 12 μήνες), μπορούν να πίνουν λίγο περισσότερο νερό την ημέρα.
Ακόμα κι αν το βρέφος σας είναι άρρωστο, δεν είναι καλή ιδέα να του δώσετε νερό.
Ίσως πιστεύετε ότι είναι εντάξει να δίνετε στο μωρό νερό ή ακόμα και χυμό όταν είναι άρρωστο, ακόμα κι αν είναι κάτω των έξι μηνών, αλλά ότι αυτό δεν ισχύει. Επειδή ο χυμός περιέχει ζάχαρη μπορεί πραγματικά να κάνει το παιδί σας άρρωστο. Το νερό, από την άλλη πλευρά, μπορεί να το γεμίσει, καθιστώντας δύσκολο να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά.
Αντ’ αυτού, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο του μωρού σας και ρωτήστε για προϊόντα που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών του μωρού και στην αποφυγή της αφυδάτωσης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top