Now Reading
Εξομολόγηση μιας τρομοκρατημένης μητέρας: Η οργή μου για την τραγική δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία

Εξομολόγηση μιας τρομοκρατημένης μητέρας: Η οργή μου για την τραγική δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία

Κάθε φορά που η επικαιρότητα είναι εφιαλτική, η σκέψη των γονιών είναι «θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί» – για αυτό δείτε πώς μπορείτε να το προστατέψετε

Καθώς κάνω κλικ στους τελευταίους τίτλους της επικαιρότητας, μια ιστορία με σταματάει και μου παγώνει το αίμα προκαλώντας ρίγος στη σπονδυλική μου στήλη. Ένα 11χρονο κορίτσι στην Ηλεία βρέθηκε σε μια εφιαλτική κατάσταση, αφού ο θείος της προσπάθησε να τη βιάσει, καταλήγοντας να της αφαιρέσει τη ζωή. Τα χέρια μου τρέμουν καθώς συνεχίζω να διαβάζω, νιώθοντας ένα ανατριχιαστικό μείγμα θυμού, αηδίας και βαθύ φόβου. Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Πώς μπορώ να προστατεύσω τα παιδιά μου από τέτοιες τερατώδεις απειλές;

Πλημμυρισμένη από αηδία και φόβο

Η απόλυτη φρίκη του γεγονότος ανακατεύει το στομάχι μου. Εκείνο το καημένο κορίτσι, μόλις 11 ετών, η αθωότητά της γκρεμίστηκε και η ζωή της κόπηκε αμετάκλητα από κάποιον που θα έπρεπε να είχε τη δυνατότητα να τον εμπιστευτεί. Η προδοσία είναι αρρωστημένη. Το τραύμα που πρέπει τώρα να υποστεί η οικογένειά της είναι συντρηπτικό. Σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά και με κυριεύει ένας σκοτεινός, παγωμένος φόβος. Δεν μπορώ και δεν θα τους επιτρέψω να αντιμετωπίσουν ποτέ μια τόσο τρομακτική δοκιμασία.

Ο θυμός που βράζει μέσα μου

Δίπλα στον φόβο βράζει μέσα μου ένας φλογερός θυμός. Πώς τόλμησε κάποιος να παραβιάσει την ιερότητα της παιδικής ηλικίας τόσο σκληρά; Πώς τόλμησε ένα υποτιθέμενο μέλος της οικογένειας, ένας θείος, να διαπράξει μια τέτοια ποταπή πράξη; Με εξοργίζει το γεγονός ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε παιδιού μπορεί να παραβιαστεί τόσο βίαια από εκείνους που θα έπρεπε να είναι οι κηδεμόνες τους.

Συνεχής επαγρύπνηση: Συμβουλές για να προστατέψετε τα παιδιά σας

Ωστόσο, δυστυχώς, αυτές οι ιστορίες μας υπενθυμίζουν ότι η απειλή είναι πραγματική. Είναι καθήκον μας ως γονείς να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και προνοητικότητα. Ακολουθούν ορισμένα κρίσιμα βήματα που μπορούμε να λάβουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τη σεξουαλική κακοποίηση:

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας

Μιλήστε για τα όρια: Συζητήστε τακτικά τα φυσικά όρια με τα παιδιά σας. Διδάξτε τους ότι το σώμα τους είναι δικό τους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αγγίξει χωρίς άδεια.

Χρησιμοποιήστε τους Σωστούς Όρους: Εκπαιδεύστε τα χρησιμοποιώντας τα σωστά ονόματα για τα μέρη του σώματος. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν ξεκάθαρα εάν συμβεί κάτι ακατάλληλο.

Ανοιχτή επικοινωνία

Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο: Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας αισθάνονται άνετα να σας μιλάνε για οτιδήποτε, χωρίς φόβο κρίσης ή τιμωρίας.

Ακούστε προσεκτικά: Όταν μοιράζονται κάτι, είτε μεγάλο είτε μικρό, ακούστε με ενσυναίσθηση. Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη και τους διαβεβαιώνει ότι μπορούν να έρθουν σε εσάς με οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αναγνωρίστε τα σημάδια

Αλλαγές συμπεριφοράς: Να είστε προσεκτικοί για ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως απόσυρση, επιθετικότητα, εφιάλτες ή μείωση της σχολικής επίδοσης.

Φυσικοί δείκτες: Μείνετε σε εγρήγορση για ανεξήγητους τραυματισμούς ή παράπονα πόνου σε ιδιωτικές περιοχές.

Διδάξτε στα παιδιά να λένε όχι

Δώστε τη δυνατότητα στα παιδιά σας να πουν όχι αν ποτέ νιώθουν άβολα, ανεξάρτητα από το ποιος τα κάνει να νιώθουν έτσι. Ενισχύστε την πεποίθηση ότι πρέπει να εμπιστεύονται το ένστικτό τους.

Γνωρίστε τους ενήλικες στη ζωή τους

Έλεγχος: Να είστε προσεκτικοί στον έλεγχο οποιουδήποτε ξοδεύει χρόνο με τα παιδιά σας, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας, των φίλων και των μπέιμπι σίτερ.

Δείτε Επίσης

Μείνετε παρόντες: Να είστε παρόντες στις δραστηριότητες και τις αλληλεπιδράσεις τους. Ασχοληθείτε με τους ενήλικες με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Εφαρμόστε τους κανόνες ασφαλείας

Τα ιδιωτικά μέρη είναι ιδιωτικά: Ενισχύστε ότι κανείς δεν πρέπει να ζητά να αγγίξει ή να δει τα ιδιωτικά του μέρη, ούτε να ζητήσει να αγγίξει ή να δει τα προσωπικά του μέρη.

Μυστική-Ελεύθερη Ζώνη: Εισάγετε έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο κανείς δεν θα πρέπει ποτέ να τους ζητήσει να κρατήσουν ένα μυστικό από τους γονείς τους.

Ο ρόλος μας ως γονείς

Όσο κι αν λαχταρώ να τυλίξω τα παιδιά μου σε μια αδιαπέραστη φούσκα ασφάλειας, ξέρω ότι ο πραγματικός κόσμος δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες. Η καλύτερη άμυνά μας είναι η επίγνωση και η προετοιμασία. Πρέπει να εξοπλίσουμε τα παιδιά μας με γνώσεις, να διατηρούμε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας και να παραμένουμε σε εγρήγορση για την προστασία του περιβάλλοντος τους.

Ως γονείς, έχουμε μια τεράστια ευθύνη: να είμαστε η πρώτη γραμμή άμυνάς τους, οι ακλόνητοι προστάτες τους και οι αδιάκοποι υποστηρικτές τους. Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάθε στοιχείο της ζωής τους, μπορούμε να τους προσδώσουμε τα εργαλεία και το θάρρος που χρειάζονται για να πλοηγηθούν και να αντισταθούν στις πιο σκοτεινές απειλές.

Το τραγικό περιστατικό στην Ηλεία είναι μια έντονη, αγωνιώδης υπενθύμιση των κινδύνων που ελλοχεύουν στον κόσμο μας. Είναι ένα κάλεσμα για δράση για κάθε γονέα να διπλασιάσει τις προσπάθειές του για να προστατεύσει τα παιδιά του, να μετατρέψει τον θυμό και τον φόβο μας σε επαγρύπνηση και εκπαίδευση. Δεν οφείλουμε στα παιδιά μας τίποτα λιγότερο από το απόλυτο καλύτερο για την προστασία τους από το κακό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top