Now Reading
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η τέλεια στιγμή για να αρχίσετε ξανά τη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η τέλεια στιγμή για να αρχίσετε ξανά τη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας 

Έχει να κάνει με τη φροντίδα του εαυτού και την αυτοσυμπόνια, μαμά.

 

Αν και κανείς δεν χρειάζεται μια δικαιολογία ή έναν λόγο για να δείξει στον εαυτό του λίγη αγάπη, μερικές φορές η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου , κάνει την επανεκκίνηση μιας συνήθειας αυτοφροντίδας λίγο πιο εύκολη. Και στον κόσμο της γονικής μέριμνας ή της προσπάθειας να μείνετε έγκυος, αξίζει να συμμετάσχετε σε οτιδήποτε κάνει μια μέρα πιο εύκολη. Η μητρική ευεξία έχει να κάνει με το να δίνεις προτεραιότητα και να βρίσκεις χώρο για σένα , ώστε να μπορείς πραγματικά να απολαμβάνεις τη ζωή για την οποία εργάζεσαι τόσο σκληρά, ακόμη και με όλες τις προκλήσεις που φέρνει η ανατροφή των παιδιών.

Εάν έχετε ξεχάσει πως να δίνετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας τον τελευταίο καιρό, η επιστροφή σε αυτήν μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά είναι εφικτή, ειδικά αν στοχεύετε στη διαχειρισιμότητα αντί για την τελειότητα. Καθώς φτιάχνετε λίστες με όλες τις νέες συνήθειες αυτοεξυπηρέτησης που θέλετε να ακολουθήσετε, οι ειδικοί σας ενθαρρύνουν να δείτε το ταξίδι αυτοεξυπηρέτησης που έχετε κάνει μέχρι τώρα. 

Ξεκινήστε με πράγματα μικρότερα από όσα νομίζετε οτι πρέπει

Μελέτες δείχνουν ότι 1 στις 5 γυναίκες πάσχει από διαταραχές ψυχικής υγείας και καταθλιψη. Καθώς εργάζεστε για να βρείτε ξανά μια σπίθα αυτοφροντίδας, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε αυτό που είναι διαχειρίσιμο και βιώσιμο, ακόμα κι αν οι πράξεις είναι μικρές ή σχεδόν ασήμαντες!

  • Κρατήστε το αγαπημένο σας λάδι αρωματοθεραπείας δίπλα στο κρεβάτι σας και ταμπονάρετε λίγο στους καρπούς σας το πρωί για να τονώσετε τη διάθεση
  • Ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας
  • Στείλτε μήνυμα στη μαμά σας ή στην καλύτερή σας φίλη
  • Τεντωθείτε για πέντε λεπτά το βράδυ
  • Κάντε ένα μασάζ προσώπου για πέντε λεπτά. 
  • Δοκιμάστε να κάνετε μερικές αναπνοές στο αυτοκίνητο καθώς πηγαίνετε στον παιδικό σταθμό. Αυτά ακούγονται γελοία μικροσκοπικά, αλλα αυτή είναι η ουσία. Όταν θέτουμε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους, νιώθουμε περισσότερο κίνητρο να συνεχίσουμε και να ενσωματώσουμε μεγαλύτερους στόχους αυτοφροντίδας με την πάροδο του χρόνου.

Μην εστιάζετε στο να απαλλαγείτε από την αρνητική αυτοσυζήτηση, εστιάστε στο να απαντήσετε 

Οταν μιλάμε για αυτοφροντίδα, πρέπει να μιλάμε για αυτοσυμπόνια.

Είναι εύκολο να γίνεις ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σου, ειδικά όταν οι προσδοκίες σου είναι τόσο υψηλές για το πώς «πρέπει» να φαίνεται η αγάπη για τον εαυτό σου. 

Αντί να απογοητεύεστε από τον αριθμό των φορών που μιλάτε άσχημα στον εαυτό σας, να απευθυνθείτε στον εαυτό σας με τον τρόπο που θα κάνατε σε έναν φίλο που δυσκολεύεται. 

Δείτε Επίσης

Ενας πολύ συγκεκριμένος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γράφετε στον εαυτό σας ένα συμπονετικό γράμμα και να το διαβάζετε συχνά. Εάν η αρνητική αυτοομιλία είναι πιο προσιτή από τη συμπονετική αυτοομιλία, μάθετε πώς ακούγεται η συμπόνια ακούγοντας καθοδηγούμενους διαλογισμούς, ειδικά διαλογισμούς αγάπης και καλοσύνης.

Αν και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα είναι η μόνη μέρα φέτος για να ξεκινήσετε ξανά το ταξίδι αυτοεξυπηρέτησης, είναι τόσο καλή μέρα όσο καμία. Απλώς θυμηθείτε να αγαπάτε τον εαυτό σας χωρίς να τον μαστιγώνετε και χωρις να ασκείτε συνεχόμενη αρνητική κριτική.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top