Now Reading
Επιτρέπεται να πίνεις αλκοόλ την περίοδο του θηλασμού;

Επιτρέπεται να πίνεις αλκοόλ την περίοδο του θηλασμού;

Τι λένε οι ειδικοί

Ποια γυναίκα, αλήθεια, δεν έχει ζηλέψει ένα ποτηράκι κρασί, ιδιαίτερα αν η περίοδος θηλασμού της παρατείνεται για πολλούς μήνες, έως και χρόνια; Στην πραγματικότητα, είναι επικίνδυνο για το μωρό μας να απολαμβάνουμε λίγο αλκοόλ ενώ θηλάζουμε;

Μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο οινόπνευμα, αλλά υπό προϋποθέσεις, απαντά η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. «Η σύσταση είναι, για μια γυναίκα 55 περίπου κιλών, όχι πάνω από ένα ποτό, δηλαδή ένα κουτάκι ή ένα μπουκάλι μπίρας, 100 ml κρασί ή 50 ml άλλου οινοπνευματώδους, που θα πρέπει να καταναλωθεί σε απόσταση δύο ωρών από το θηλασμό», διευκρινίζει η Blair Hammond, MD, καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Mount Sinai Παίδων. «Στην πράξη, επομένως, καλό είναι να καταναλώσετε το αλκοόλ αμέσως μετά το θηλασμό και δύο τουλάχιστον ώρες προτού θηλάσετε ξανά», προσθέτει.

Κι αυτό γιατί το αλκοόλ όντως περνάει στο μητρικό γάλα και, κατόπιν, στον οργανισμό του μωρού. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για ολόκληρη την ποσότητα οινοπνεύματος που καταναλώνετε, γιατί μεσολαβεί ο μεταβολισμός του στο συκώτι σας. Όμως η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια του θηλασμού ενδέχεται να συνδέεται με μακροπρόθεσμα προβλήματα ανάπτυξης στο παιδί. Επιπλέον, καθώς τα οινοπνευματώδη προκαλούν αφυδάτωση, ενδέχεται να επηρεάσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Δείτε Επίσης

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στη μέθη της μητέρας και τη μειωμένη προσοχή της, αυξάνοντας τον κίνδυνο, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού, για καταστάσεις όπως το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top