Now Reading
Εγκυμοσύνη και διατροφή: 5 τρόποι για να προσθέσετε πρωτεΐνη στo ημερήσιο πλάνο σας!

Εγκυμοσύνη και διατροφή: 5 τρόποι για να προσθέσετε πρωτεΐνη στo ημερήσιο πλάνο σας!

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του μωρού σας και για την υγεία σας.

Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τρώτε πράγματι για δύο. Δεν είναι ότι μπορείτε να φάτε όσο θέλετε, αλλά ότι η ανάπτυξη του μωρού εξαρτάται πλήρως από την υγεία σας. Επομένως, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια υγιεινή, διατροφική δίαιτα και ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνετε είναι η πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη είτε από ζωικές είτε από φυτικές πηγές, είναι απαραίτητη σε κάθε κρίσιμη λειτουργία του σώματος. Δεν είναι μόνο το δομικό στοιχείο της ζωής, είναι επίσης απαραίτητη για την απορρόφηση της τροφής, τη μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα σας, την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών και την προστασία από ιούς. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να λαμβάνουν περίπου 71 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα – περίπου 25 γραμμάρια περισσότερο από εκείνες που δεν είναι έγκυες ή δεν θηλάζουν. Εάν δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη, μπορεί να καταλήξετε να κερδίσετε περισσότερο βάρος, να δυσκολευτείτε να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να είστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να ανανεώσετε το πρωτεϊνικό σας πλάνο που όχι μόνο θα είναι καλό για το μωρό, αλλά θα σας χορτάσει και θα σας προσφέρει ενέργεια.

Ακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες μπορούν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Χρησιμοποιείστε το γιαούρτι. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για τις γυναίκες που λαχταρούν υδατάνθρακες. Το μαγείρεμα με γιαούρτι είναι ένας θρεπτικός και έξυπνος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης. Δεν είναι μόνο ένα υγιές λίπος, αλλά παρέχει επίσης πολύ πρωτεΐνη. Επιλέξτε καλύτερα αυτό με τα 2% λιπαρά.

Τρώτε φυτική πρωτεΐνη. 

Λάβετε πρωτεΐνη από όποια πηγή μπορείτε.Μην ξεχνάτε τους πολύτιμους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς, το βούτυρο ξηρών καρπών και τα όσπρια, τα οποία είναι όλα εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και είναι επίσης γεμάτα με φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες. Επίσης φυτικές ίνες που μειώνουν τη χοληστερόλη και είναι φυσικά χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο.

Προτιμήστε άπαχα κρέατα.

Όταν ψωνίζετε κρέας, φροντίστε να επιλέγετε κομμάτια που δεν έχουν ορατό λίπος. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα κορεσμένου λίπους που λαμβάνετε, καθώς και να διατηρήσετε υπό έλεγχο τη χοληστερόλη σας. Προτιμήστε στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, μοσχαρίσιο κρέας από φιλέτο και ψαρονέφρι, και φιλέτο χοιρινού και αρνιού που είναι όλα υπέροχες άπαχες επιλογές. Για να τα διατηρήσετε όσο πιο άπαχα γίνεται, μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα, στο air fryer η σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. 

Πιείτε smoothies. 

Στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, όταν όλα σας ανακατεύουν και μόνο με τη σκέψη, τα smoothies είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε διατροφική ποικιλία, ειδικά αν αντιμετωπίζετε πρωινή ναυτία ή απώλεια όρεξης. Προσθέστε λίγη σκόνη πρωτεΐνης για να ενισχύσετε την πρόσληψη ωμέγα-3 και προβιοτικών που είναι όλα απαραίτητα για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας.

Δείτε Επίσης

Αυγά!

 Η κατανάλωση αυγών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε την πρωτεΐνη σας. Μπορείτε να τα φάτε μόνα τους, να φτιάξετε μια σαλάτα, να τα βάλετε σε σάντουιτς ή ακόμα και να τα προσθέσετε στις αγαπημένες σας συνταγές. Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα απολαύσετε το σίγουρο είναι πως θα αυξήσετε την κατανάλωση πρωτεΐνης, σιδήρου και βασικών αμινοξέων.

Αυξήστε την πρόσληψη ψαριών. 

Η κατανάλωση ψαριού παρέχει πρωτεΐνη και DHA και τα δύο εξαιρετικά ωφέλιμα για το μωρό σας. Οι πιο πρόσφατες οδηγίες συνεχίζουν να προτείνουν ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε δύο έως τρεις μερίδες την εβδομάδα. 

Φτιάξτε ένα σωστό και πλούσιο διατροφικό πλάνο για την περίοδο της εγκυμοσύνης σας ώστε να νιώθετε δυνατή αλλά και να είστε. Μην ξεχνάτε πως σε αυτή την ιδιαίτερη φάση της ζωής σας οφείλετε να είστε προσεκτική στο κομμάτι της διατροφής τόσο με το μωρό σας που έρχεται όσο και με τον εαυτό σας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top