Now Reading
Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με το μωρό σας από 6 ως 12 μηνών!

Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με το μωρό σας από 6 ως 12 μηνών!

Καθημερινές δραστηριότητες για σωστή ανάπτυξη και σύνδεση!

Τώρα που το μωρό σας μεγαλώνει και στέκεται, τρώει στο καρεκλάκι του, εξερευνά τον κόσμο γύρω του, απολαμβάνει τις βόλτες και σας κάνει πιο όμορφη την κάθε μέρα δείτε ποιες είναι οι αμέσως επόμενες δραστηριότητες που πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητα σε κάθε στάδιο ανάπτυξής του! 

7 μηνών

Το 7 μηνών μωρό σας ανυπομονεί να είναι εν κινήσει, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε να προσέχετε τα επικίνδυνα σημεία του σπιτιού. Μπορεί να εντυπωσιάζεστε με τις νέες ικανότητες του μωρού σας αλλά και με το πόσο του αρέσει να παίζει. 

  • Μπορείτε να κάνετε μια μίνι διαδρομή με εμπόδια από μαξιλάρια για να τη διανύσει το μωρό σας. Θα λατρέψει να στέλνει μπάλες ή αυτοκίνητα σε μια ράμπα από μαξιλάρια ή να χτυπάει πάνω σε στοίβες από μαξιλάρια με τα χέρια και τα πόδια του.
  • Το μωρό σας είναι σε μια ηλικία που αναγνωρίζουν πρόσωπα και στοιχηματίζουμε ότι μερικά από τα αγαπημένα του θα τους φέρουν χαρά. Ξεχωρίστε τα άλμπουμ φωτογραφιών και υποδείξτε γνωστά πρόσωπα για να ονομάσετε κάθε άτομο. 
  • Η ακρόαση των αγαπημένων σας σάουντρακ ταινιών μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για παλαμάκια μαζί με τη μουσική. Το μικρό σας μπορεί σύντομα να αρχίσει να προσπαθεί να μιμηθεί τα παλαμάκια σας! 

8 μηνών

Συμβαίνουν πολλά αυτές τις μέρες, από το μπουσούλιμα μέχρι την έναρξη του άγχους αποχωρισμού. Το να βοηθήσετε το παιδί σας να διευκολύνει τις μεταβάσεις με άλλους φροντιστές όταν φύγετε μπορεί να βοηθήσει πολύ. Μόλις αρχίσουν να αισθάνονται πιο άνετα, θα αρχίσουν να παίζουν ξανά. 

  • Ενθαρρύνετε τις ανερχόμενες καλλιτεχνικές δεξιότητες του μωρού σας, χρησιμοποιώντας μια σακούλα και δαχτυλομπογιές. 
  • Είτε διαβάζετε ένα βιβλίο μαζί, κάνετε μια βόλτα ή ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ, επισημάνετε τι παρατηρείτε και εξηγήστε στο παιδί σας όσα συμβαίνουν γύρω του. 
  • Φτιάξτε έναν λαβύρινθο στο σαλόνι με μαξιλάρια και στη συνέχεια ζητήστε του να σας ακολουθήσει 

9 μηνών

Το 9 μηνών μικρό σας εργάζεται για την επικοινωνία με πολλούς νέους τρόπους. Μπορεί να το δείτε να σηκώνει τα χέρια του όταν θέλει αγκαλιά, να διαμαρτύρεται όταν φεύγετε και να χειροκροτεί χαρούμενα για να τραβήξει την προσοχή σας. 

  • Όταν το μωρό ενθουσιάζεται ή δείχνει κάτι, μιλήστε για αυτό για να εκφράσετε λέξεις στις χειρονομίες του: «Ναι, αυτό είναι πουλί!» Τους κάνει επίσης να νιώθουν καλά που καταλαβαίνετε τι εννοούν. 
  • Σε ένα σημείο που δεν θα λερωθεί, βάλτε το μωρό στο πάτωμα με ένα ταψί και λίγο αλεύρι. Άστο να εξερευνήσει την υφή και να ασχοληθεί ρίχνοντας αλεύρι από το ένα φλιτζάνι στο άλλο. 
  • Πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους με το μικρό σας για να ανακαλύψετε φυσικούς θησαυρούς, όπως κουκουνάρια, λουλούδια και ήχους πουλιών. 

10 μηνών

Το πολυάσχολο μπεμπάκι σας εργάζεται για να τελειοποιήσει την λαβή του και να σηκωθεί για να σταθεί αυτό το μήνα. Ενθαρρύνετε τις νέες τους δεξιότητες δουλεύοντας σε δραστηριότητες που υποστηρίζουν τόσο τις λεπτές όσο και τις αδρές ​​κινητικές δεξιότητες. 

  • Ένα μεγάλο, άδειο κουτί από χαρτόνι που είναι ανοιχτό και στις δύο άκρες μπορεί να είναι η αρχή ενός διασκεδαστικού τούνελ για να μπουσουλήσει. Σκεφτείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του μωρού να ζωγραφίσει στο εξωτερικό για να το διακοσμήσετε. 
  • Ίσως χρειαστεί να θυσιάσετε ένα πακέτο Post-Its για αυτόν τον σκοπό, αλλά η ατελείωτη ψυχαγωγία και η πρακτική συντονισμού χεριού-ματιού αξίζει τον κόπο. Απλώστε πολλές αυτοκόλλητες σημειώσεις στο πάτωμα ή στον τοίχο του δωματίου του μωρού και δείξτε τους πώς μπορούν να ξεκολλήσουν και να κολλήσουν ξανά! Μαγικό! 
  •  Ετοιμάστε μερικά από τα αγαπημένα σνακ του μωρού σας μια κουβέρτα και ένα καλάθι με τα αγαπημένα χνουδωτά φιλαράκια του μωρού σας και κατευθυνθείτε προς το πάρκο. Προσκαλέστε μερικούς φίλους σας και κάντε ένα τέλειο πικ νικ!

11 μηνών

Δύναμη, συντονισμός και ισορροπία, κατακτιούνται μέρα τη μέρα όλα προετοιμασμένα για να κάνει τα πρώτα του δοκιμαστικά βήματα. Συνέχισε να το υποστηρίζεις και να ενθαρρύνεις την πρόοδό του! Μαμά μην ξεχνάς είσαι η αγαπημένη του μαζορέτα!

  • Η ώρα του μπάνιου μπορεί να είναι και ώρα παιχνιδιού! Με ένα σετ από πολύχρωμα κύπελλα και άλλα παιχνίδια μπάνιου, ενθαρρύνετε το μωρό σας να βοηθήσει να ταξινομήσει τα φλιτζάνια και τα παιχνίδια ανά χρώμα και να ρίξει νερό από το ένα αντικείμενο στο άλλο.
  • Το μικρό σας λατρεύει να παρακολουθεί τον κόσμο σε αυτή την ηλικία, ειδικά συνομήλικους και μεγαλύτερα παιδιά, και μπορεί να απολαύσει την κίνηση της κούνιας, το παιχνίδι με μια μπάλα, να συναναστραφεί άλλα παιδιά. 

12 μηνών

Συγχαρητήρια, μαμά, το μωρό σου είναι 1! Το μόλις ενός έτους παιδάκι σας είναι απασχολημένο αυτές τις μέρες δουλεύοντας στο να περπατάει, να μιλάει και να αλλά φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτείτε τα ορόσημα που έχετε φτάσει, δίπλα στο μικρό σας.

  • Το παιδί σας είναι τελικά στην ηλικία που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να τα χρωματίσει και όχι απλώς να τα μασήσει. Βοηθήστε το να κάνει γραμμές στη σελίδα, να ονομάσετε τα χρώματα δημιουργώντας διασκεδαστικά έργα τέχνης.
  • Το παιχνίδι με φούσκες προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο διασκέδασης τώρα που το μικρό σας είναι λίγο πιο ανεξάρτητο. Δείξτε του πώς να σφίγγει τα χείλη και να φυσά αέρα και βοηθήστε το να βιώσει την απτική χαρά καθώς σκάνε.
  • Μπορεί να χρειαστεί βοήθεια για να ξεκολλήσει το αυτοκόλλητο από το πίσω μέρος του, αλλά θα του αρέσει να κολλά τους αγαπημένους τους πολύχρωμους χαρακτήρες σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε μια άλλη επιφάνεια. Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τα νέα ταλέντα του για αυτοκόλλητα για να φτιάξετε μερικές κάρτες για γενέθλια και γιορτές, υπογεγραμμένες με αγάπη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top