Now Reading
Δραστηριότητες ενίσχυσης της ανάπτυξης του μωρού για ένα παιδί 11 μηνών

Δραστηριότητες ενίσχυσης της ανάπτυξης του μωρού για ένα παιδί 11 μηνών

Το να συμβαδίζετε με το μωρό σας αυτές τις μέρες μπορεί να σημαίνει ότι είστε συνεχώς σε εγρήγορση.

Καθώς μετράτε αντίστροφα τις μέρες μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μικρού σας παιδιού, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πόσα άλλαξε τους τελευταίους 11 μήνες. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Αυτό είναι γεγονός! Εσείς και το μικρό σας έχετε γίνει τόσο καλοί στην επικοινωνία και την ανταπόκριση ο ένας στις ανάγκες του άλλου – ναι  μεγαλώνετε μαζί με τόσους πολλούς τρόπους.

Αυτές τις μέρες, στο πολυάσχολο μωρό σας αρέσει να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να εξερευνήσει ό,τι του τραβάει το μάτι. Η περιστροφή μερικών από τα παιχνίδια του μπορεί να τα βοηθήσει να μοιάζουν καινούργια – και είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα πάρα πολλά παιχνίδια μπορεί να είναι κουραστικά. Είναι επίσης έξυπνο να ενθαρρύνετε (εποπτευόμενο) ανεξάρτητο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να σημαίνει περισσότερες στιγμές διαλείμματος για εσάς, μαμά.

Αισθητηριακές δραστηριότητες για παιδιά 11 μηνών

Το να συμβαδίζετε με το μωρό σας αυτές τις μέρες μπορεί να σημαίνει ότι είστε συνεχώς σε εγρήγορση. Εδώ είναι μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι για να το κρατήσετε απασχολημένο.

Φτιάξτε ένα ασφαλές τούνελ

Στήστε ένα τούνελ παιχνιδιών ή δημιουργήστε ένα κάτω από την τραπεζαρία σας με κουβέρτες και μαξιλάρια ή ακόμα και ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι ανοιχτό και στις δύο άκρες.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να βολευτεί με μερικά επιτραπέζια βιβλία ή αγαπημένα παιχνίδια – ή προσπαθήστε να το πείσετε να σπρώξει μια μπάλα από τη μια άκρη στην άλλη.

Ζύμη για παιχνίδι κουζίνας

Είτε φτιάχνετε το δικό σας είτε επιλέγετε να αγοράσετε από το κατάστημα, το σχεδόν μικρό παιδί σας θα λατρέψει να βυθίζει τα δάχτυλά του σε λίγη ζύμη παιχνιδιού. Ξεδιπλώστε τα εργαλεία της κουζίνας, όπως έναν πλάστη και πλαστικούς κόφτες μπισκότων και βοηθήστε το να φτιάξει τις δικές του δημιουργίες κουζίνας.

Ώρα για μπάνιο – ώρα για παιχνίδι

Η ώρα του μπάνιου μπορεί να είναι και ώρα παιχνιδιού. Με ένα σετ από πολύχρωμα κύπελλα στοίβαξης και άλλα φωτεινά παιχνίδια μπάνιου, ενθαρρύνετε το μωρό σας να ταξινομήσει τα φλιτζάνια και τα παιχνίδια ανά χρώμα και να ρίξει νερό από το ένα αντικείμενο στο άλλο.

Αναπτυξιακές δραστηριότητες για παιδιά 11 μηνών

Πού πάει αυτό

Το παιδί σας δούλεψε σκληρά τους τελευταίους δύο μήνες μαθαίνοντας πώς να στοιβάζει μπλοκ και άλλα αντικείμενα. Συνεχίστε έτσι! Προκαλέστε το να στοιβάξει πράγματα που δεν είναι τόσο τετράγωνα – προκειμένου να το βοηθήσετε να κατανοήσει την ισορροπία και την αιτία και το αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν αυτές τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Το μεγάλο σκάψιμο

Ήρθε η ώρα να αφήσετε το μωρό σας να λερωθεί λίγο. Δώστε του ένα φτυάρι και δείξτε του πώς να το χρησιμοποιήσει για να σκάψει χώμα ή άμμο ή σάπια φύλλα στην αυλή ή σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι (λίγο, μην ανησυχείτε!). Θα λατρέψει την αισθητηριακή εμπειρία και την ευκαιρία να είναι λίγο ακατάστατο ενώ μιμείται αυτό που σας βλέπει να κάνετε. (Βρίσκονται σε μια μεγάλη φάση αντιγραφής αυτή τη στιγμή!)

Ώρα για ιστορία

Ρυθμίστε μερικά αναπαυτικά μαξιλάρια για μια συνεδρία ανάγνωσης ιστορίας με το μωρό σας ως παραλλαγή δραματικού παιχνιδιού. Αυτός ο τύπος παιχνιδιού θα γίνει πιο συνηθισμένος στη νηπιακή ηλικία και είναι γλυκό να το ξεκινήσετε τώρα δείχνοντας στο μικρό σας τον τρόπο.

Δείτε Επίσης

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 11 μηνών

Εβδομάδα 1: Χορευτικό πάρτι

Στους 11 μήνες, η κίνηση είναι το αγαπημένο πράγμα του μωρού σας, οπότε γιατί να μην το γιορτάσετε με ένα χορευτικό πάρτι; Βοηθήστε το μικρό σας να βρει τον ρυθμό και να χορέψει, να γυρίσει ή να ταλαντευτεί με μερικά διασκεδαστικά τραγούδια – μη φοβάστε να διαλέξετε τα αγαπημένα σας, μαμά. Παρακολουθήστε καθώς προσπαθεί να μιμηθεί τις κινήσεις σας!

Εβδομάδα 2: Ώρα ιστορίας της βιβλιοθήκης

Βγείτε στον έξω κόσμο για μια εκδήλωση παιδικής ιστορίας κοντά σας. Η τοπική βιβλιοθήκη ή το κοντινό παιδικό βιβλιοπωλείο είναι ένα καλό μέρος για εξόρμηση. Τα μαθήματα για μωρά και φροντιστές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσει το μωρό να μαθαίνει μερικές κοινωνικές δεξιότητες ενώ βρίσκεται στην ασφάλεια της αγκαλιάς σας – και ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε και άλλους γονείς.

3η εβδομάδα: Παιδική χαρά

Το μικρό σας λατρεύει να παρακολουθεί ανθρώπους σε αυτή την ηλικία, ειδικά τους συνομηλίκους και τα μεγαλύτερα παιδιά, και μπορεί να χαρεί με το να βρεθεί γύρω από μια μπάλα ή να δοκιμάσει τις βρεφικές κούνιες στην παιδική χαρά με ένα άλλο παιδί ή μικρό παιδί.

Εβδομάδα 4: Άσκηση εξισορρόπησης

Για να ενθαρρύνετε το μικρό σας να αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα, βοηθήστε το να βρει την ισορροπία του, ωθώντας το να ψάξει για ένα αγαπημένο παιχνίδι. Μόλις σταθεί και ακουμπήσει σε ένα έπιπλο ή τοίχο, απλώστε κάτι στο οποίο έχει αδυναμία στο χέρι στο οποίο βασίζονται για να δείτε αν θα το αρπάξει. Μπορεί να το πιάσετε να στέκεται και να ισορροπεί για λίγα δευτερόλεπτα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top