Now Reading
Δεν χρειάζεται να μετακομίσετε ολόκληρο το παιδικό δωμάτιο στην παραλία

Δεν χρειάζεται να μετακομίσετε ολόκληρο το παιδικό δωμάτιο στην παραλία

Το καλοκαίρι μάς μαθαίνει να είμαστε χαλαροί κι ανάλαφροι… παντού!

Είτε πηγαίνετε για μπάνιο σε οργανωμένη παραλία είτε σε ερημική, είτε με παρέα είτε μόνοι σας, το να έχετε μαζί σας τα παιδιά δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να κουβαλήσετε μαζί σας ολόκληρη την προίκα τους. Δεν συμμετέχετε σε κάποιον μυστικό διαγωνισμό του ποιος θα κουβαλήσει τα περισσότερα. Ούτε θα πάρετε έξτρα πόντους αν έχετε μαζί σας οκτώ διαφορετικά σετ από κουβαδάκια. Όσο λιγότερα πράγματα πάρετε μαζί σας τόσο πιο καλά θα περάσετε κι εσείς και τα παιδιά.

Αν πάρετε λίγα πράγματα μαζί σας θα κάνετε λιγότερη ώρα για να ετοιμαστείτε και θα αναχωρήσετε πιο γρήγορα για τη θάλασσα. Στην παραλία θα κάνετε λιγότερη ώρα να τακτοποιηθείτε, άρα θα έχετε περισσότερη ώρα για απόλαυση. Κι όταν θα έρθει η ώρα να φύγετε, θα έχετε να ψάχνετε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και μετρημένα στα δάχτυλα.

Πολλές φορές δημιουργούμε εκνευρισμό κι ένταση και κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη χωρίς λόγο. Κι όχι δεν ζητάνε τα παιδιά είκοσι πέντε διαφορετικά παιχνίδια στη θάλασσα, εμείς ξεκινάμε άθελά μας αυτές τις κακές συνήθειες. Εστιάστε στην απλότητα, τη χαλάρωση και στο κοινό παιχνίδι.

Διακοπές σημαίνει παίζω μαζί ακόμα περισσότερο. Πάρτε λοιπόν μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα και απολαύστε το περισσότερο από ποτέ. Πετσέτες, αντηλιακά (με υψηλό δείκτη, και ειδικά αντηλιακά για τα παιδιά), ομπρέλα, ψάθα (δεν χρειάζεται να φέρετε μαζί σας ειδικό σαλόνι παραλίας) και 2-3 παιχνίδια.

Ένα σετ κουβαδάκι με φτυαράκι και τσουγκράνα θα σας προσφέρουν αρκετές ώρες απασχόλησης για να φτιάξετε μαζί με το παιδί όσο κάστρα, πύργους, πολιτείες ολόκληρες αν θέλετε, μόνο όριο η φαντασία σας…

Για μέσα στη θάλασσα μια μικρή μπάλα είναι αρκετή και θα σας δώσει την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσετε και να παίξετε όλη η οικογένεια πολλά παιχνίδια.

Μέσα στη θάλασσα δεν χρειάζεστε καν παιχνίδια για να περάσετε καλά. Το να κολυμπάτε μαζί, οι βουτιές και τα διάφορα παιχνίδια στο νερό που παίζουν οι γονείς με τα παιδιά είναι εξαιρετικό υλικό για να φτιάξετε υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Αν μάλιστα τα μυήσετε στον υποβρύχιο κόσμο, με μια μάσκα και αναπνευστήρα, η θάλασσα θα γίνει πιο μαγική από ποτέ.

Δείτε Επίσης

Το να έχουν τα παιδιά λίγα παιχνίδια μαζί τους στην παραλία τους προσφέρει κι άλλα πλεονεκτήματα. Θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, με το να θελήσουν να παίξουν με άλλα παιδιά… που ίσως πήραν μαζί τους κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό από εκείνα. Θα οξυνθεί η παρατηρητικότητά τους και η περιέργειά τους, καθώς θα έχουν χρόνο να ανακαλύψουν και άλλα πράγματα και κυρίως να μην είναι κολλημένα στα αντικείμενα, αλλά να αναπτύξουν μια καλύτερη σχέση κι επαφή με τη φύση και το περιβάλλον. Επίσης θα βελτιωθεί η εφευρετικότητά τους, όταν δεν έχουν πολλά πράγματα στη διάθεσή τους βρίσκουν άλλους τρόπους να πετύχουν αυτό που θέλουν – κι αυτό που κυρίως θέλουν τα παιδιά είναι να περνάνε καλά, και αυτό δεν απαιτεί τη χρήση αντικειμένων…

Οι γονείς χαλαρώνουν στη θάλασσα, αλλά αν αφήσουν τον εαυτό τους να γίνει παιδί και να παίξουν ώρες ατελείωτες με τα παιδιά τους, τότε θα δείτε ότι δεν χρειάζεστε πολλά για να περάσετε υπέροχα… το μόνο που θα χρειαστείτε είναι όρεξη για παιχνίδι.

Όσο συνηθίζεται τα παιδιά σε λιγότερα τόσο πιο ουσιαστικά πράγματα τους προσφέρετε, επίσης, όσο λιγότερα πλαστικά αγοράζετε τόσο μεγαλύτερο καλό κάνετε στον πλανήτη και στο περιβάλλον. Όσο λιγότερα πλαστικά κουβαλάτε στην παραλία τόσες λιγότερες πιθανότητες έχετε να αφήσετε κάτι που θα μείνει στην παραλία και θα καταλήξει στη θάλασσα. Πέρα λοιπόν από την προσοχή για το τι θα πάρουμε μαζί μας στην παραλία για το μπάνιο μας, είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί και για το τι θα αφήσουμε πίσω. Όχι πλαστικά καλαμάκια, όχι μπουκαλάκια νερού, όχι αποτσίγαρα και ούτε κάποιο άλλο σκουπίδι και μαθαίνουμε και στα παιδιά, να μην κάνουν και να μην αφήνουν πίσω τους σκουπίδια. Για να είναι για όλους αυτό το καλοκαίρι όμορφα, αλλά για να είναι όμορφα και τα επόμενα καλοκαίρια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top