Now Reading
Για ποιο λόγο να γράψετε το παιδί σας σε μια λέσχη ανάγνωσης παιδικών βιβλίων

Για ποιο λόγο να γράψετε το παιδί σας σε μια λέσχη ανάγνωσης παιδικών βιβλίων

Για ποιο λόγο να γράψετε το παιδί σας σε μια λέσχη ανάγνωσης παιδικών βιβλίων

Τα οφέλη του να είναι το παιδί μέλος μια παιδικής λέσχης ανάγνωσης είναι πολλά και σημαντικά!

Ένας αυξανόμενος αριθμός γονέων επιλέγουν τώρα να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κλαμπ βιβλίων λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων που συνοδεύουν. Με αυτό, υπάρχουν επίσης πολλές λέσχες βιβλίου που ξεκινούν σε σχολεία και σπίτια. Η επιλογή της σωστής λέσχης βιβλίου για την εγγραφή των παιδιών σας είναι απαραίτητη, καθώς καθορίζει την έκταση των οφελών που θα αποκομίσουν.

Προωθεί την αγάπη για τη λογοτεχνία

Οι λέσχες βιβλίων για παιδιά συνήθως περιλαμβάνουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, εκτός από μόνο την ανάγνωση βιβλίων. Η πλειονότητα των δραστηριοτήτων, ωστόσο, σχετίζονται με τη λογοτεχνία με τον ένα ή τον άλλοn τρόπο. Με το να γραφτούν στη λέσχη ανάγνωσης, τα παιδιά σας θα βρίσκονται στο καλύτερο περιβάλλον για να αναπτύξουν αγάπη για τη λογοτεχνία. Αυτό, με τη σειρά του, θα βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής τους στο σχολείο σε πολλά μαθήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να αποτελέσει τη βάση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας.

Τα βοηθά με την κριτική σκέψη

Στις λέσχες βιβλίων, τα παιδιά σας θα πρέπει να διαβάζουν και να αναλύουν ενδιαφέροντα βιβλία με τρόπους που πιθανώς δεν θα μπορούσαν από μόνα τους. Αφού παρακολουθήσουν για λίγο τη λέσχη βιβλίου, θα μπορέσουν να αντλήσουν ακόμα βαθύτερα νοήματα οποιουδήποτε λογοτεχνικού υλικού συναντήσουν. Η λογοτεχνική ανάλυση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων συνομιλίας των παιδιών και θα διευρύνει την ικανότητά τους να εκφράζουν ιδέες.

Τα βοηθά να γεμίσουν δημιουργικά την ημέρα τους

Εάν είστε πολυάσχολος γονέας και πιθανότατα πρέπει να μείνετε στη δουλειά όταν τα παιδιά σας γυρίζουν από το σχολείο, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα εγγράψετε σε μια λέσχη βιβλίου. Αυτό ισχύει και για τις σχολικές διακοπές. Πρέπει να κάνουν κάτι που είναι και διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό ενώ είστε απασχολημένοι. Αλλά το σημαντικότερο θα μάθουν να γεμίζουν και τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι διαβάζοντας βιβλία.

Ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση

Η εγγραφή των παιδιών σας σε μια καλή λέσχη βιβλίου σημαίνει ότι θα περάσουν εύλογο χρόνο με άλλα παιδιά. Θα αλληλοεπιδράσουν μαζί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κάτι που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν χρήσιμες δεξιότητες κοινωνικοποίησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να ξεπεραστούν χαρακτηριστικά όπως η ντροπαλότητα και τα θέματα συμπεριφοράς και να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας.

Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι τα παιδιά σας όταν πρόκειται να τα εγγράψετε σε μια λέσχη βιβλίου. Οι περισσότερες λέσχες βιβλίων για παιδιά δέχονται παιδιά όλων των ηλικιών για όσο διάστημα είναι ικανά να αρχίσουν να αναπτύσσουν δεξιότητες ανάγνωσης. Τα υλικά ανάγνωσης με τα οποία θα ασχοληθούν θα είναι μόνο τα κατάλληλα για την ηλικία τους.

Παιδικές Λέσχες ανάγνωσης

Librofilarakia: Το βιβλιοπωλείο LIBROFILO & CO και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Λάλου, δημιουργούν Παιδική – Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης, και ανοίγουν την αγκαλιά τους για να υποδεχθούν τους μικρούς τους φίλους. 1η συνάντηση 23/10 στις 12.00 (Βεΐκου 101, Κουκάκι, τηλ.: 210-9224899).

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ετοιμάζεται -και φέτος- να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους, εγκαινιάζοντας μια νέα χρονιά που θα περιλαμβάνει: νέα βιβλία, αναγνώσεις, πρωτότυπα εργαστήρια, πειραματισμούς, συγγραφείς επισκέπτες και έμπνευση δημιουργίας.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο, στον γνωστό και αγαπημένο κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και θα απευθύνονται σε παιδιά  Νηπιαγωγείου εως και ΣΤ’ Δημοτικού, ενταγμένα σε τρεις ομάδες.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μετά από αυτήν την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων δύο ετών, οι Λέσχες Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται δυναμικά και ανανεώνονται. Συγκεκριμένα, αυτό τον μήνα, εγκαινιάζεται μια νέα Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για μικρούς αναγνώστες από 10 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη βραβευμένη συγγραφέα λογοτεχνίας για παιδιά και νέους Αγγελική Δαρλάση. Βιβλίο του μήνα είναι το παγκόσμιο best seller Θαύμα, της R. J. Palacio, ένας ύμνος στη διαφορετικότητα και την καλοσύνη.

Τον Οκτώβριο τη σκυτάλη στον συντονισμό της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για  βιβλιόφιλους 7 έως 9 ετών παίρνει η συγγραφέας, νηπιαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Κάλη Καββαθά. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα θα αποτελέσει το βιβλίο Ο αόρατος Τονίνο, του Gianni Rodari, μια ιστορία με χιούμορ και τρυφερότητα  για την αλληλεπίδραση, τη συμμετοχή, την αποδοχή και το ενδιαφέρον για τον «σημαντικό άλλο».

Τον ίδιο μήνα, η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον συγγραφέα, δημιουργό κόμικς και μεταφραστή Θανάση Πέτρου στον ρόλο του συντονιστή. Το βιβλίο του μήνα είναι οι Πρόσφυγες, των Eoin Colfer, Andrew Donkin και Giovanni Rigano, ένα επίκαιρο κόμικ με θέμα το επικίνδυνο ταξίδι δύο παιδιών που ξεκινούν από την Γκάνα της Αφρικής με σκοπό να συναντήσουν την αδελφή τους που βρίσκεται στην Ιταλία.

INFO

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (7-9 ετών) | Gianni Rodari, Ο αόρατος Τονίνο

Κυριακή 23/10 17.00 – 18.15

Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org

Δείτε Επίσης

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (10-12 ετών) | R. J. Palacio, Θαύμα

Σάββατο 29/10 | 17.30 – 19.00

Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο | Eoin Colfer, Andrew Donkin και Giovanni Rigano, Πρόσφυγες

Κυριακή 30/10 13.00-14.30

Mέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top