Now Reading
Βάλτε πάγο στον καύσωνα…

Βάλτε πάγο στον καύσωνα…

Όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και δεν είστε διακοπές…

Όσο κι αν η ζέστη του καλοκαιριού είναι απολαυστική δίπλα στο κύμα… μέσα στην πόλη –και ειδικά σε συνθήκες καύσωνα– μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Αν μάλιστα υπάρχουν και μικρά παιδιά στο σπίτι τότε μαζί με τον υδράργυρο μπορεί να βρεθεί στο κόκκινο και η ψυχραιμία σας…

Πρωινό ξύπνημα

Ξυπνήστε πολύ νωρίς τα παιδιά. Όσο ακόμα είναι έξω δροσερά. Φτιάξτε ένα έντονο και δραστήριο πρόγραμμα… ως τις 12 που αρχίζει η πολλή ζέστη, ώστε τις ώρες αιχμής του καύσωνα να μείνουν στη δροσιά του σπιτιού κι η ιδέα του μεσημεριανού ύπνου να μην τους ακούγεται άσχημη.

Νερό… παντού

Φροντίστε να πίνετε και να πίνουν πολύ νερό αλλά και εμπλουτίστε την καθημερινότητά σας με δραστηριότητες νερού. Από το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το πότισμα του κήπου, το πλύσιμο της βεράντας με τη συμμετοχή των παιδιών, είναι και χρήσιμο και μια καλή ευκαιρία για να γίνεται λούτσα… Απενοχοποίηση στο μπουγέλωμα παιδιών-γονιών εδώ και τώρα!

Υπό σκιά…

Αν είστε έξω φροντίστε να είστε όσο γίνεται υπό σκιά. Να φοράτε ελαφρά ρούχα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, και να έχετε βάλει αντηλιακή προστασία. Στο σπίτι κατεβάστε τις τέντες και χαμηλώστε τα στόρια για να δημιουργήσετε όσο γίνεται ένα πιο σκιερό περιβάλλον.

Μια αγάπη για το… σούπερ μάρκετ

Περάστε αρκετή ώρα στους δροσερούς διαδρόμους ενός σούπερ μάρκετ – βάλτε τα παιδιά να κάνουν εξάσκηση στο διάβασμα αλλά και στο λεξιλόγιό τους με το να διαβάζουν τις ταμπέλες των προϊόντων… Αυτοσχεδιάστε παίζοντας το κυνήγι του χαμένου θησαυρού – ή παιχνίδια μνήμης (θυμάστε σε ποιο διάδρομο είδαμε το γάλα;) – έτσι μένουν απασχολημένα σε ένα ασφαλές και δροσερό περιβάλλον…

Ποιος θέλει άλλη μια βουτιά στην… μπανιέρα;

Ήρθε η ώρα να κάνετε απόσβεση για όλα τα παπάκια-καραβάκια και λοιπά παιχνίδια μπάνιου… Αφήστε τα να μουλιάσουν στην μπανιέρα και να φτιάξουν πειρατικές ιστορίες ή παραμύθια με γοργόνες… όσο η ζέστη ακόμα θα αγγίζει υψηλά ποσοστά.

Δείτε Επίσης

Ναι στα παγωμένα… αλλά με μέτρο τα παγωτά

Παγώστε το γιαούρτι, τα φρούτα, τις σούπες, τα ροφήματα… αλλά με προσοχή ότι ξεψύχεται να καταναλώνεται άμεσα και να μην ξαναμπένει στην κατάψυξη. Αφήστε λίγο να ξεπαγώσουν ή να φροντίζετε να τα καταναλώνουν τα παιδιά με αργούς ρυθμούς – αποφύγετε την κατανάλωση πολλής ζάχαρης – καύσωνα και υπερδιέγερση δεν είναι καθόλου καλός συνδυασμός!

Προσοχή να μην κρυώσετε!

Θα σας ακούγεται περίεργο αλλά ένα ιδρωμένο άτομο είναι ευάλωτο στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας από χώρο σε χώρο – όταν μπαίνετε σε έναν κλιματιζόμενο χώρο ή στο αυτοκίνητο και ανάψετε αμέσως το ερκοντίσιον. Επίσης το να καθίσετε στο ρεύμα ενώ έχετε ιδρώσει σας κάνει επίσης ευαίσθητο σε κρυολογήματα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top