Now Reading
Χάρη στην Allyson Felix θα υπάρχει παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Χάρη στην Allyson Felix θα υπάρχει παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η πιο διακεκριμένη γυναίκα στην ιστορία του Ολυμπιακού στίβου παραδίδει μια ακόμη πρωτιά στο Ολυμπιακό Χωριό: ένα χώρο παιδικής φροντίδας.

Η Άλισον Φέλιξ, 11 φορές Ολυμπιονίκης και περήφανη μητέρα δύο παιδιών, ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Pampers για την έναρξη του πρώτου παιδικού σταθμού στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο παιδικός σταθμός πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην καρδιά του Athletes’ Village Plaza, στο κέντρο της έδρας των αθλητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Υπόσχεται να προσφέρει έναν χώρο στις Ολυμπιονίκες μητέρες για να δεθούν και να θηλάσουν τα μωρά τους εν μέσω των αγώνων τους.

«Ήταν πρωταρχική ανάγκη να υποστηρίξουμε αθλήτριεςς που είναι μητέρες», είπε η Felix στους Ολυμπιακούς του NBC. «Είναι ένας χώρος όπου οι οικογένειες μπορούν να ξεφύγουν από όλα αυτά και να έχουν μερικές από τις ανέσεις του σπιτιού. Μπορούν να έχουν χρόνο παιχνιδιού και να έχουν μέρη για να ταΐσουν τα μωρά τους.

Είναι απαραίτητο να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Η Felix πρόσφατα εντάχθηκε στην Επιτροπή Αθλητών στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), απολαμβάνοντας την ευκαιρία να είναι μια «φωνή για τις μαμάδες αθλήτριες», στον ρόλο της.

«Είναι παιδική φροντίδα», είπε η Φέλιξ. «Είναι εδώ για να νιώθουν οι μητέρες και οι οικογένειες ότι υποστηρίζονται. Είναι υπέροχο να έχεις κάποια κανονικότητα, μόνο και μόνο για να έχεις έναν πραγματικό χώρο αφιερωμένο για αυτό».

Μια ανακοίνωση της ΔΟΕ που ανακοινώνει τον παιδικό σταθμό σημείωσε ότι θα έχει διαθέσιμα μαντηλάκια και πάνες της μάρκας Pampers, καθώς και χώροι για παιχνίδι και οικογενειακό δέσιμο.

«Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα δεν χρειάζεται να σημαίνουν ένα τέλος σταδιοδρομίας για τις αθλήτριες», δήλωσε η Emma Terho, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ και δύο φορές ολυμπιονίκης στο χόκεϊ επί πάγου για τη Φινλανδία. «Αυτός ο χώρος παιδικής φροντίδας επιτρέπει να συμβεί αυτό, ενώ δίνει επίσης στους αθλήτριες την ευκαιρία να επικεντρωθούν στους Αγώνες».

Η Felix έγινε μητέρα το 2018, μια ανταποδοτική αλλά οδυνηρή στιγμή για εκείνη. Στην 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, διαγνώστηκε με μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της εγκυμοσύνης που ονομάζεται προεκλαμψία. Αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα καισαρική τομή. Η κόρη της, Camryn, γεννήθηκε πρόωρα και πέρασε τον πρώτο μήνα της ζωής της σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Τώρα 5 ετών, η Camryn ζει μια υγιή, ευτυχισμένη ζωή.

«Είχα την εμπειρία να επιστρέψω στον αγώνα με την κόρη μου και ήταν πραγματικά προκλητικό», είπε ο Felix. «Είσαι τόσο μακριά από το σπίτι και είναι πραγματικά δύσκολο να φέρεις την οικογένειά σου».

«Ήταν ακόμη δύσκολο με τρόπους που δεν περίμενα, όπως η διαμονή σε ξενοδοχεία, το πλύσιμο μπουκαλιών, όλα τα πράγματα που πρέπει να φέρεις, να ταΐζεις το μωρό σου στα γήπεδα, ποιος θα παρακολουθεί το μωρό σου. Ήταν προκλητικό, αλλά είχα πολλά μαθήματα για το πώς τα πράγματα μπορούν να είναι καλύτερα».

Μετά τη γέννηση της Camryn, η Felix αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κερδίζοντας χρυσό 4x400m και κερδίζοντας ένα ατομικό χάλκινο στα 400m, σηματοδοτώντας την πέμπτη διαδοχική της Ολυμπιάδα με μετάλλιο.

Η Felix υποστηρίζει επίσης μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει οικογένειες που υπομένουν παρόμοιες συνθήκες γύρω από έναν πρόωρο τοκετό. Μέσω των αγορών των πάνων της στη Walmart, η Pampers θα δωρίσει έως και ένα εκατομμύριο πάνες στα Νοσοκομεία του Δικτύου Children’s Miracle Hospitals.

«Η κόρη μου ήταν πρόωρη, οπότε είμαι ενθουσιασμένη που υποστηρίζω αυτές τις οικογένειες», είπε ο Felix.

Δείτε Επίσης

Στις 10 Απριλίου, η Felix και ο σύζυγός της, Kenneth Ferguson, ανακοίνωσαν την υγιή γέννηση του δεύτερου παιδιού τους: ένα αγόρι που ονομάζεται Kenneth Maurice Ferguson III, γνωστό ως «Trey».

«Τα πάει πολύ καλά», είπε η Felix. «Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να γίνω μητέρα για δεύτερη φορά».

Η Felix προσδοκά με ανυπομονησία μια ισχυρή απόδοση των ΗΠΑ στον στίβο μετά την ανακοίνωση της ομάδας 120 αθλητών.

Ο παιδικός σταθμός που εγκαινιάζεται στο Παρίσι απέχει πολύ από την πρώτη προσφορά της Felix στον ακτιβισμό. Δημιούργησε ένα ταμείο παιδικής μέριμνας το 2021 για να υποστηρίξει μαμάδες αθλήτριες και πρόσφατα έλαβε μια επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Melinda French Gates για την υποστήριξη της υγείας της μαύρων μητέρων.

Η Felix υποστηρίζει ότι η αποστολή της είναι να διασφαλίσει ότι πρωτοβουλίες όπως το ταμείο της και ο ολυμπιακός παιδικός σταθμός θα γίνουν βασικά στοιχεία της κοινωνίας.

«Αυτή είναι μια αλλαγή στον πολιτισμό», είπε η Felix. «Λέει ότι η μητρότητα δεν είναι το τέλος. Αν επιλέξετε να γίνετε μητέρα στη μέση της καριέρας σας, μπορείτε ακόμα να συνεχίσετε και να έχετε απίστευτες επιδόσεις».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top