Now Reading
Απρίλης Ανθομήνας και Λαμπριάτης στη Βαμβακού Λακωνίας!

Απρίλης Ανθομήνας και Λαμπριάτης στη Βαμβακού Λακωνίας!

Πάσχα στο χωριό, ζαχαροπλαστική, Formula-1, κλασική μουσική και πολλές ακόμα συναρπαστικές δραστηριότητες στα 950μ. υψόμετρο!

Κρατώντας την Άνοιξη από το χέρι, έφτασε ο Απρίλιος και μοσχοβόλησε πασχαλιά το βουνό του Πάρνωνα! Αυτόν τον μήνα, ο φιλόσοφος και επιστήμονας Δημόκριτος, η Formula-1, ένας γνωστός pastry chef, η εικονική πραγματικότητα, η κλασική μουσική και η παράδοση δίνουν το δικό τους ραντεβού στη Βαμβακού. Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα αυθεντικό παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Μπισκοτένια και γλυκιά Πρωταπριλιά (01/04)

O Απρίλιος ξεκινά με ζαχαροπλαστική και μας γεμίζει γλύκα! Ο γνωστός pastry chef Χρήστος Βέργαδος θα μας μυήσει στα μυστικά των πασχαλινών μπισκότων και της ζαχαρόπαστας. Μικροί και μεγάλοι θα δοκιμάσουν το ταλέντο τους στη ζαχαροπλαστική με ζάχαρη, χρώματα και τρούφες στο σχολείο της Βαμβακούς!

Όταν ο Δημόκριτος συνάντησε τη F1 στο V.Lab (08/04)

H Vamvakou Revival εγκαινιάζει δύο νέες σπουδαίες συνεργασίες αυτόν τον μήνα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)! Σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα μάθουμε την ιστορία και τα ευρήματα του μεγάλου φιλόσοφου και ερευνητή Δημόκριτου μέσω του προγράμματος «Δημόκριτε, ήσουν πολύ μεγάλο άτομο»

Το πρόγραμμα F1 in Schools έρχεται στη Βαμβακού και, με την καθοδήγηση του Δημήτρη Πολυματίδη, μαθητές δημοτικού κατασκευάζουν τη δική τους μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula-1 και εξασκούνται ομαδικά σε τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, η καινοτόμος σκέψη, η διαχείριση βιώσιμων έργων και η μηχανική.

Πάσχα στη Βαμβακού (14-17/04)

Ένα πρωτότυπο Πάσχα θα γιορτάσουμε μαζί φέτος στο χωριό! Τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την περιφορά του Επιταφίου, το μουσικό σχήμα Oros Ensemble παρουσιάζει τον «Θρήνο & Αναγέννηση», μια μουσική παράσταση σε κατανυκτικό κλίμα που εστιάζει στον θρήνο τόσο ως εκφορά της απώλειας όσο και ως έσχατη επιδίωξη παρηγοριάς και ίασης. Το Μεγάλο Σάββατο, οι μικροί επισκέπτες του χωριού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όργανα κλασικής μουσικής και ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους, καθώς και να συμμετάσχουν σε σύντομα ατομικά μαθήματα οργάνου, ακρόαση και συζήτηση μουσικής, σύνθεση έργων στη στιγμή, αλλά και μουσικό παιχνίδι! Εσύ πόσο μουσικός είσαι; Την Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο προστάζει παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι με δημοτική ορχήστρα στην πλατεία του χωριού, αλλά και παραδοσιακές γεύσεις και φουρνίσματα στους ξυλόφουρνους. Τη Δευτέρα του Πάσχα, σας περιμένουμε να γνωρίσουμε τον «Βησσαρίωνα Α. Μπακακούλη» σε μία κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά.

Το Oros Ensemble επιστρέφει στις ρίζες του, πριν ταξιδέψει (22/04)

Έχοντας καταστήσει τη Βαμβακού αφετηρία των καλλιτεχνικών του ταξιδιών, αλλά και «εργαστήριο» των μουσικών του δοκιμών, το Oros Ensemble θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα ταξιδέψει στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί η μουσική να εκφράζει με σύγχρονο τρόπο τη συλλογική μνήμη και ευαισθησία, αναζητώντας την επαφή με τους κατοίκους, αλλά και το ίδιο μέρος;

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες για όλους στο Σχολείο 

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τον Απρίλιο στο σχολείο της Βαμβακούς προσκαλούμε τα παιδιά να γίνουν γεωργοί και να ανακαλύψουν έναν βιολογικό «λαχανόκηπο και τα μυστικά του» (02/04) και να φτιάξουν ένα πασχαλινό στεφάνι γεμάτο χρώματα κι ευχές, όπως έκαναν «μια φορά κι ένα καιρό» στου Αϊ-Γιώργη τη γιορτή (22/04). Τα προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συνεχίζονται με «μια σπορά κι ένα καιρό» (23/04) μέσα από το υπέροχο βιβλίο του Sam Godwin «Φυτρώνει, φυτρώνει ο σπόρος». Μοιάζετε περισσότερο με δέντρο, ζώο ή βουνό; Ελάτε να επικοινωνήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε, να συνδεθούμε με τη φύση με yoga και θεατρικό παιχνίδι (29/04). Ένα σχολείο…αλλιώς, που δεν μοιάζει με κανένα, ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, μας καλεί την Κυριακή 30/4 να παίξουμε και να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας.

Βρείτε το πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events 

Δείτε Επίσης

Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

11.00-12.00: Ελεύθερο παιχνίδι, αθλητικές δραστηριότητες και διάβασμα στη δανειστική βιβλιοθήκη – Σχολείο

12.00-14.00: Εργαστήριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα – V.Lab / Σχολείο

14.00-17.00: Εμπειρίες Virtual Reality & Gaming – V.Lab 

14.30-16.30: Κινηματογραφικές προβολές για παιδιά – Σχολείο

18.00-19.00: Μουσική / πολιτιστική εκδήλωση

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top