Now Reading
Πώς είναι να είσαι στην πράξη «μαμά αγοριού»;

Πώς είναι να είσαι στην πράξη «μαμά αγοριού»;

Όλα αυτά που θα ήθελες ξέρεις… γραμμένα με χιούμορ από την Αμερικανίδα αρθρογράφο Mariah Maddox

Σε μια τρυφερή ανάρτηση στο Motherly η Mariah Maddox γράφει: Το να είσαι μαμά αγοριού είναι, λοιπόν, μια περιπέτεια τουλάχιστον. Από το να αναρωτιέσαι πόσες φορές είναι πάρα πολλές για να χτυπήσει ο γιος σου το κεφάλι του μέσα στην ημέρα μέχρι να βρεθείς με έναν άδειο κουβά με ποπ κορν στο κεφάλι σου — το να μεγαλώνεις αγόρια είναι κουραστικό και διασκεδαστικό και εξαιρετικά απρόβλεπτο.

Είμαι περήφανη που δηλώνω ότι ανήκω στην ομάδα #boymom, αλλά ειλικρινά, δεν είχα ιδέα για το τι με περίμενε.

Κανείς δεν μου είπε να προετοιμαστώ για την περίσταση όπου θα βρεθώ με ένα σιντριβάνι από τσίσα στο πρόσωπό ενώ θα του άλλαζα μια πάνα.

Κανείς δεν μου είπε ότι όσες φορές και να τους πεις να προσέχουν –και όσες φορές κι αν κάνουν κακό στον εαυτό τους– θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Κανείς δεν μου είπε να προετοιμαστώ για να βρεθώ στο έλεος αυτών των μικροσκοπικών χεριών που θα προσπαθήσουν να σου κόψουν σχεδόν ολόκληρο το κεφάλι.

Κανείς δεν μου είπε ότι θα κάτσουν οκλαδόν μπροστά στο πρόσωπό σου, ενώ εσύ ξεκουράζεσαι ήρεμα στον καναπέ, θα αφήσουν μια πορδίτσα και μετά θα τρέξουν γελώντας 🤣

Αλλά μέσα από τον αχαλίνωτο χάος που σημαίνει το να μεγαλώνεις αγόρια –και παρόλο που υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να είχα γνωρίσει εκ των προτέρων– αυτά είναι τα πράγματα που μαθαίνω καθώς προχωρώ:

Το να μεγαλώνεις αγόρια μπορεί να σημαίνει περισσότερη βρωμιά – αλλά σημαίνει επίσης περισσότερη πλάκα με την περιπετειώδη πλευρά της ζωής.

Το να μεγαλώνεις αγόρια μπορεί να σημαίνει περισσότερο τρέξιμο – αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν θα βιώσεις ποτέ μια βαρετή στιγμή.

Το να μεγαλώνεις αγόρια μπορεί να σημαίνει περισσότερους μώλωπες – αλλά δημιουργεί επίσης την ευκαιρία για πολλά περισσότερα φιλιά.

Το να μεγαλώνεις αγόρια μπορεί να σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι αποκαλούν το παιδί σου άγριο παιδί – αλλά σημαίνει επίσης ότι πρέπει να απαντήσεις με «Ναι, είναι, και μου αρέσει απόλυτα έτσι».

Το να μεγαλώνεις αγόρια μπορεί να σημαίνει πιο τολμηρά ακροβατικά – αλλά σημαίνει επίσης να χαλαρώσεις και να μάθεις να ζεις τη ζωή στα άκρα, έστω και λίγο.

Δείτε Επίσης

Και ειλικρινά, δεν θα άλλαζα τίποτα.

Αν και φαίνεται ότι υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για τον μικρό μου να εφεύρει ένα ολυμπιακό άθλημα από σχεδόν οτιδήποτε, αν και πέφτει πάνω σε τοίχους ή πέφτει από το κρεβάτι του σχεδόν δέκα εκατομμύρια φορές την ημέρα, αν και μπορεί να κάνει την καρδιά μου να χτυπά δυνατά και σχεδόν να βγαίνει έξω από το στήθος μου κάθε δευτερόλεπτο – είναι το πολύτιμο αγόρι μου. Και ένα αληθινό πράγμα είναι ότι αγαπά τη μαμά του τόσο πολύ.

Η ανατροφή αγοριών έρχεται χωρίς οδηγίες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνεις – και είναι πραγματικά μια τρελή βόλτα. Αλλά είναι τα πιο χαριτωμένα, πιο στοργικά, αγαπησιάρικα «τερατάκια» όλων των εποχών – και είμαι περήφανη που μεγαλώνω ένα.

Έτσι, σε όλες τις μαμάδες αγοριών, τονίζω ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγη επιπλέον δουλειά για να μην κρέμονται από τους ανεμιστήρες οροφής – αλλά δεν όνειρο που τα έχετε στη ζωή σας, έχω άδικο;

(εννοείται ότι το να μεγαλώνει παιδιά οποιουδήποτε φύλου είναι η πιο απαιτητική δουλειά του κόσμου αλλά και η πιο ονειρική –  γι’ αυτό απολαύστε την)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top