Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες καρύδας
Eυκαιρία να φτιάξουμε σπιτικά γλυκίσματα με τα παιδιά
Τα Χριστούγεννα ειναι ευκαιρία να φτιάξουμε σπιτικά γλυκίσματα με τα παιδιά και να αποφύγουμε τα έτοιμα!
Οι χριστουγεννιατικες χιονομπαλες ειναι ένα υγιεινό γλυκάκι που δεν θέλει ψήσιμο, εύκολο και νόστιμο!
Οι χιονόμπαλες είναι “πυκνές” στη γεύση και
“λαστιχένιες” στην υφή, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά ευχάριστες στον ουρανίσκο! Θα αισθανθείτε ικανοποίηση τρώγοντας μόνο μια.
Υλικά για 12 χιονόμπαλες
2 κ.γλυκού λάδι καρύδας
1 3/4 φλιτ. τρίμμα καρύδας
3 κ.σούπας μέλι
2 κ.σούπας γάλα καρύδας
1/2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γλυκού κανέλα
1/8 κ.γλυκού αλάτι
1. Λιώστε το λάδι καρύδας και τοποθετήστε το μαζί με 1 φλιτζάνι από το τρίμμα καρύδας στο μίξερ. Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα,
ξύνοντας περιοδικά τις πλευρές του δοχείου, μέχρι να γίνει μια ομογενής πάστα.
2. Προσθέστε το μέλι, το γάλα καρύδας, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να
ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας τρίμμα καρύδας και συνεχίστε το ανακάτεμα
ακριβώς μέχρι τη στιγμή που θα ενσωματωθεί η καρύδα στο μείγμα.
3. Πλάθετε το μείγμα σε 12 (περίπου 2,5 εκατοστά) μπάλες και πασπαλίζετε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας
τρίμμα καρύδας.
4. Βάζετε τις χιονόμπαλες στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα
Τρώγονται κρύες ή αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και
διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 5 ημέρες.
Σημείωση:
Αντί για μέλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου αν θέλετε να φτιάξετε ένα vegan γλύκισμα.
Όλγα Κουνάρη