Now Reading
Σωστά και λάθη… στην προσπάθειά σας να κάνετε μωρό!

Σωστά και λάθη… στην προσπάθειά σας να κάνετε μωρό!

Βάλτε «τικ» στα σωστά και διορθώστε πιθανά λάθη για να αυξήσετε τις πιθανότητες

Από τη στιγμή που τα μωρά έπαψε να τα φέρνει ο πελαργός, τα ζευγάρια πλέον καμιά φορά δυσκολεύονται στο να γίνουν γονείς. Όμως τα πράγματα συνήθως δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα φαντάζονται ή όσο μοιάζουν να είναι. Εδώ σας παρουσιάζουμε δέκα συνηθισμένα λάθη για να αποφύγετε και που μπορεί να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας.

Δεν κάνετε αρκετό… σεξ

Το να μην έρχεται το μωρό, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι κάνετε κάτι λάθος! Τουλάχιστον αν δεν κάνετε αρκετά συχνά έρωτα μεταξύ σας είναι ένα λάθος που μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε και χωρίς να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα… Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι το να «κρατάτε» τις δυνάμεις σας μόνο στις επίμαχες μέρες, κάνει πιο δυνατό το οπλοστάσιο γονιμότητας και των δύο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Πολλές φορές όταν μειώνετε τον αριθμό των ερωτικών συνευρέσεων υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χάσετε τις γόνιμες μέρες.

Κάνοντας… υπερβολικό σεξ

Όπως τονίσαμε παραπάνω το μη συχνό σεξ μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, το πολύ συχνό σεξ μπορεί επίσης να είναι. Και με το πολύ συχνό εννοούμε κάθε μέρα ή πολλές φορές μέσα στη μέρα… Αν μάλιστα ο «υπερβολικός» αυτός ζήλος δεν προκύπτει από το πάθος αλλά γίνεται με σκοπό κυρίως την τεκνοποίηση, τότε μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε εξάντληση, σωματική και ψυχική και να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε.

Επιμένοντας στην ίδια στάση

Έχετε ακούσει το να είναι ο σύντροφός σας από πάνω κι εσείς κάτω είναι πιο αποδοτική στάση ως προς τη σύλληψη ή ότι βοηθάει να ανασηκώνετε τα πόδια μετά την εκσπερμάτωση… Χαλαρώστε, τα παιδιά «προκύπτουν», όταν είστε χαλαροί, όταν κάνετε έρωτα και το απολαμβάνετε κι όχι όταν είστε με οδηγίες χρήσεως ανά χείρας. Σε όποια στάση κι αν εκσπερματώσει ο σύντροφός σας, από τη στιγμή που αυτό συμβεί μέσα σας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Θεωρώντας ότι για το πρόβλημα σύλληψης ευθύνεται η γυναίκα

Σε ένα ζευγάρι οι πιθανότητες ο ένας από τους δύο σας να έχει πρόβλημα γονιμότητας είναι οι ίδιες. Οι άντρες δυσκολεύονται να το παραδεχθούν και θεωρούν ότι από τη στιγμή που εκσπερματώνουν ότι είναι σε θέση να κάνουν και παιδί. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Όπως και το ότι μια γυναίκα έχει ωορρηξία δεν την κάνει αυτομάτως γόνιμη. Ένα ζευγάρι πρέπει να μένει ενωμένο και να βλέπει από κοινού το θέμα ως ομάδα. Χρειάζονται δύο για να γίνει ένα μωρό.

Μπερδεύοντας τις μέρες της ωορρηξίας

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι η ωορρηξία συμβαίνει την 14η μέρα του κύκλου τους, όμως για κάθε γυναίκα ο κύκλος μπορεί να είναι διαφορετικός κι έτσι και η μέρα της ωορρηξίας μπορεί να είναι διαφορετική. Τα τεστ ωορρηξίας είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή μέρα.

Κάνοντας σεξ τη μέρα της ωορρηξίας

Το να ξέρετε πότε θα έχετε ωορρηξία είναι σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ξέρετε ότι το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο μέσα σε 24 ώρες, ενώ το σπέρμα μπορεί να παραμείνει μέσα σας 3-5 μέρες διατηρώντας τις αναπαραγωγικές του ιδιότητες. Επομένως είναι πιο αποτελεσματικό να κάνετε τις προσπάθειές σας ξεκινώντας από τις μέρες πριν την ωορρηξία.

Αφήστε το λιπαντικό στην άκρη

Πολλά λιπαντικά καταστρέφουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του σπέρματος. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να επιλέξετε κάποιο που να είναι φιλικό προς το σπέρμα.

Δείτε Επίσης

«Τρέχοντας» στον ειδικό

Το να θεωρείτε έπειτα από δύο τρεις μήνες προσπαθειών ότι έχετε πρόβλημα γονιμότητας είναι ένα βεβιασμένο συμπέρασμα. Ακόμα και ζευγάρια χωρίς κανένα πρόβλημα γονιμότητας μπορούν να κάνουν και πάνω από 7-8 μήνες συνεπών προσπαθειών μέχρι να έρθουν τα καλά νέα.

Αναζητώντας βοήθεια με καθυστέρηση

Από την άλλη το να εθελοτυφλείτε ή να μην κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις εγκαίρως –ειδικά αν είστε μετά τα 35– μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Το καλύτερο είναι πριν ξεκινήσετε τις προσπάθειες για να αποκτήσετε παιδί να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αλλά και να μπείτε ολιστικά στην προσπάθεια της σύλληψης.

Αγνοώντας τη συνολική σας υγεία

Και λέγοντας ολιστικά εννοούμε να φροντίζετε το σύνολο της καλής σας υγείας. Σωματική, πνευματική και ψυχική. Καλή διατροφή, άσκηση, και να αφήσετε έξω τις κακές συνήθειες (αλκοόλ, τσιγάρο, λιπαρή διατροφή, υπερβολική καφεΐνη).

Ένα μωρό μπορεί να έρθει εκεί που δεν το περιμένετε ή να σας παιδέψει λίγο μέχρι να έρθει, κάντε όσο μπορείτε απολαυστική τη διαδικασία αυτή – είναι μια όμορφη περιπέτεια που θα σας ετοιμάσει για να γίνετε γονείς. Παρά τις δυσκολίες μείνετε ενωμένοι, βρείτε τρόπους χαλάρωσης, να μιλάτε για τις φοβίες και τις ανασφάλειές σας και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον. Κυρίως αφήστε το άγχος όσο γίνεται μακριά σας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top