Now Reading
Μια φορά κι έναν καιρό… η μαμά ήταν ξεκούραστη!

Μια φορά κι έναν καιρό… η μαμά ήταν ξεκούραστη!

Μερικές ιδέες ώστε αυτό το καλοκαίρι η ξεκούραση να μη μείνει μόνο στα παραμύθια

Καλοκαίρι, ζέστη, διακοπές… Cut… Διακο…ποιες; Που έλεγε ένα παλιό αλλά πάντα διαχρονικό ανέκδοτο… Για τη μητρότητα, που είναι full time job… διακοπές δεν υπάρχουν, άδεια δεν υπάρχει… αλλά και ούτε επίδομα αδείας… Κι ενώ το καλοκαίρι προσφέρει κάποιες ευκολίες… πάει πακέτο –συνήθως– και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο του παιδιού/ιών – κάτι που σημαίνει ότι αρκετές από αυτές τις ελεύθερες ώρες των παιδιών γίνονται δικό σας θέμα…

Εκτός κι αν «εκμεταλλευτείτε» τον ελεύθερο χρόνο τους προς δική σας τέρψη ή όφελος…

Μερικές ιδέες για να γλιτώσετε κάποιες υποχρεώσεις και για να εξοικονομήσετε προσωπικό χρόνο:

Περισσότερος ύπνος – περισσότερη ησυχία

Μα τι όμορφα που είναι όλα τα παιδιά (ήδη από μωρά) όταν κοιμούνται… και πόσο ήσυχα… Και μπορεί την ώρα που κοιμούνται μια μαμά να μην ησυχάζει απόλυτα, καθώς πάντα θα έχει κάτι να κάνει – αλλά τουλάχιστον έχει κάποια πράγματα λιγότερα απ’ ό,τι όταν είναι ξύπνια! Το καλοκαίρι τα παιδιά δεν έχουν σχολείο κι έτσι μπορούν να κοιμηθούν λίγο περισσότερο – αν μάλιστα καθιερώσετε κι έναν μεσημεριανό υπνάκο, ίσως μπορέσετε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο ακόμα…

Περισσότερο παιχνίδι – λιγότερη ακαταστασία

Αυτό κι αν ακούγεται σαν παραμύθι… Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να μπουν τα πράγματα στη θέση τους… Να μάθουν δηλαδή τα παιδιά να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και να επιστρέφουν μετά το τέλος του παιχνιδιού το κάθε τι εκεί που ανήκει. Επίσης, καλοκαίρι σημαίνει περισσότερο παιχνίδι και περισσότερες δραστηριότητες εκτός σπιτιού – κι αυτό δεν είναι λίγο!

Περισσότερες επιλογές σε φρούτα – περισσότερα εύκολα σνακ

Δείτε Επίσης

Το «μαμά, πεινάω» ακούγεται συχνά και το καλοκαίρι, και λόγω ζέστης θέλουν και κάτι δροσιστικό – για να μην είναι το παγωτό η πρώτη επιλογή, φροντίστε στο ψυγείο να υπάρχουν άφθονα φρούτα. Δεν απαιτούν πολλή προετοιμασία και ακόμα και αν έχετε παιδιά «περίεργα» στο φαγητό λίγο δύσκολο να μη βρουν κάποιο καλοκαιρινό φρούτο να τους αρέσει.

«Μαμά βαριέμαι» – «Για έλα λίγο να με βοηθήσεις»

Ένας σίγουρος τρόπος για να μην ακούτε συχνά το «μαμά βαριέμαι» είναι να τους προτείνετε να σας βοηθήσουν σε κάτι που κάνετε εκείνη τη στιγμή. Μαγειρεύετε, αφήστε τα να μαγειρέψουν μαζί σας. Ανάλογα μάλιστα με την ηλικία τους μπορείτε να τους αναθέσετε και μικρά οικιακά καθήκοντα. Έτσι ο περίσσιος ελεύθερος χρόνος τους μπορεί να σας απαλλάξει από κάποιες δικές σας αρμοδιότητες. Και τα παιδιά νιώθουν χρήσιμα και ότι προσφέρουν και δεν βαριούνται και εσείς έχετε λίγο περισσότερο χρόνο να χαλαρώσετε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top