Now Reading
Με μία νέα καμπάνια ενημέρωσης το Sesame Street ευαισθητοποιεί σε θέματα αυτισμού

Με μία νέα καμπάνια ενημέρωσης το Sesame Street ευαισθητοποιεί σε θέματα αυτισμού

Τονίζοντας τη σημασία μιας έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης αλλά και τη βοήθεια της χρήσης της τεχνολογίας

Πριν από δύο χρόνια, το παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Sesame Street εισήγαγε στους ήρωές της έναν νέο χαρακτήρα, την Julia. Είναι τεσσάρων ετών κι έχει αυτισμό και από τότε έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη σειρά, μέσα από πολλές εμφανίσεις, όπου αναδεικνύει πως η ζωή και οι καθημερινές της δραστηριότητες λειτουργούν λίγο διαφορετικά από εκείνες των φίλων της. Τώρα παίρνει μέρος στην καινούργια εκστρατεία του Sesame Street, τονίζοντας τη σημασία της ενθάρρυνσης ως προς την πρώιμη χρήση τεχνολογίας και οθονών στα παιδιά με αυτισμό.

Μέσα από τη συνεργασία με το Autism Speaks, το Sesame Workshop – η μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής πίσω από τη σειρά Sesame Street – και την εταιρεία Ad Council, η καμπάνια αποτελείται από δύο διαφημίσεις που δείχνουν την Julia να χρησιμοποιεί εργαλεία –εφαρμογές οθόνης και τεχνολογίας– που την βοηθούν να επικοινωνεί καλύτερα με τους φίλους και την οικογένειά της. Στο ένα τηλεοπτικό σποτ την βλέπουμε να χρησιμοποιεί ένα τάμπλετ για να πει στον μπαμπά της ότι θέλει να παίζει με το σκύλο της. Αυτό δείχνει πώς τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού μπορεί να έχουν καθυστερήσει ως προς την ομιλία.

https://www.youtube.com/watch?v=CHBYTJITJNA

Ένα άλλο σποτ δείχνει ότι η Julia να φοράει ακουστικά για να μειώσει την πρόσληψη εξωτερικής φασαρίας ή να μειώσει τον θόρυβο που φτάνει στα αυτιά της. Τα παιδιά με αυτισμό μπορεί να είναι ευαίσθητα στο φως και τους δυνατούς ήχους και η Julia χρησιμοποιεί ακουστικά ώστε να μπορεί να παίξει μουσικά όργανα με τους φίλους της.

Ο στόχος της διαφημιστικής καμπάνιας είναι να βοηθήσει τους γονείς να μάθουν τα σημάδια του αυτισμού και να κατανοήσουν τη σημασία της χρήσης της τεχνολογίας και εφαρμογών που μπορούν να διευκολύνουν από μικρή ηλικία αλλά και να βοηθήσουν στην επίσπευση της διάγνωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=Zc1yFytzEq4

Δείτε Επίσης

«Η διάγνωση του αυτισμού είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για ένα παιδί στο φάσμα και υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την επίτευξη αυτής της πρώιμης διάγνωσης», τονίζει η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Autism, Angela Geiger, σε δελτίο Τύπου. «Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρώιμη παρέμβαση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο με πολλούς τρόπους και είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουμε τους γονείς να μάθουν τα σημάδια για να αποκτήσουν την ικανότητα να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους».

(αφορμή για το άρθρο στάθηκε δημοσίευμα στο site scarymommy)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top