Now Reading
5 τρόποι με τους οποίους η εγκυμοσύνη μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας – συμβουλές από μια ειδικό

5 τρόποι με τους οποίους η εγκυμοσύνη μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας – συμβουλές από μια ειδικό

Θα είστε έτοιμες να προχωρήσετε στη μητρότητα με αυξημένη εκτίμηση για αυτό που είστε και την πεποίθηση ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Εάν είστε έγκυος, πιθανότατα κάνετε ύπτιο μέσα σε μια θάλασσα πληροφοριών, αντιμετωπίζοντας μια επίθεση καθοδήγησης, απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης που σας λένε τους καλύτερους και χειρότερους τρόπους για να φάτε, να κοιμάστε, να διασκεδάσετε, να ταξιδέψετε, να ασκηθείτε, ακόμα και να ενυδατωθείτε, κατά τη διάρκεια των 40 εβδομάδων κύησης. Οι συμβουλές προέρχονται από βιβλία, το διαδίκτυο και τα στόματα άλλων ανθρώπινων όντων, τόσο οικείων συντρόφων όσο και αγνώστων στο δρόμο. Κάθε συμβουλή, πρόταση ή εντολή που προκαλεί φόβο, είτε ζητηθεί είτε δεν ζητηθεί, τροφοδοτείται από μια κοινή πρόθεση – να καλλιεργήσετε το καλύτερο, ιδανικό, πιο τέλεια βελτιστοποιημένο περιβάλλον στη μήτρα για το αναπτυσσόμενο έμβρυο μέσα σας, ώστε να μπορεί να εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό, εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεται για να είσαι ένας ακμάζων ενήλικος άνθρωπος. Καμία πίεση.

Από έξω αυτή η προσέγγιση έχει νόημα. Είναι εύκολο να δεις την εγκυμοσύνη ως τίποτε άλλο από ένα μέσο για να πετύχεις. Το «τέλος» σε αυτή την περίπτωση είναι ένα αξιολάτρευτο μωρό που βρίσκεται στην αγκαλιά σας. Μέσα από αυτό το πρίσμα, η εγκυμοσύνη είναι να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας κατά τη διάρκεια αυτών των πολύτιμων εννέα μηνών για να διασφαλίσετε ότι το μικρό σας είναι έτοιμο για επιτυχία, είτε αυξάνει την ένταση στην πρόσληψη φυλλικού οξέος είτε τιθασεύει την τάση σας για Chardonnay και μη παστεριωμένα τυριά . Αλλά εδώ είναι μια ερώτηση για εσάς (εντάξει, δύο ερωτήσεις). Τι θα γινόταν αν η εγκυμοσύνη ήταν κάτι περισσότερο από το να μεγαλώνετε ένα μωρό – και αν αφορούσε και εσάς;

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια γέφυρα για να γίνετε μητέρα (ή ξανά μητέρα), αλλά είναι επίσης μια απίστευτα ώριμη ευκαιρία να βάλετε μια μεγάλη κατάθεση στον λογαριασμό αυτοεκτίμησής σας, μια επένδυση που θα προσφέρει αξία μετά τα γενέθλια του μωρού σας. Εδώ είστε, δημιουργείτε έναν ολόκληρο άνθρωπο με το δικό σας σώμα και ετοιμάζεστε να γεννήσετε αυτό το ον στον κόσμο. Είστε στο κατώφλι να αφήσετε μια εκδοχή του εαυτού σας και να μεταμορφωθείτε στην άγνωστη πραγματικότητα μιας άλλης. Πρόκειται για κατορθώματα ασυνήθιστου μεγέθους, αλλά κυρίως χάνονται στις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής. Εάν δεν κάνετε τα διαλείμματα, η εγκυμοσύνη σας μπορεί να ξεφύγει σε μια λίστα με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις και τους δείκτες ορόσημων.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τον χρόνο, αλλά μπορείτε να έχετε μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία από αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Με μερικές απλές πρακτικές η εγκυμοσύνη σας μπορεί να γίνει μια ευκαιρία να αποκαλύψετε ένα πηγάδι δύναμης, διαισθητικής σύνδεσης και συμπόνιας για τον εαυτό σας, σε αντίθεση με όσες έχετε νιώσει πριν. Από εκεί, θα είστε έτοιμες να προχωρήσετε στη μητρότητα με αυξημένη εκτίμηση για το ποια είστε και την πεποίθηση ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Επιταχύνετε την ησυχία

Το πρώτο βήμα για να μεγιστοποιήσετε τη μεταμορφωτική δύναμη της εγκυμοσύνης είναι να ρίξετε τον κινητήρα σας σε μια χαμηλότερη ταχύτητα και τελικά να τον βάλετε στο παρκάρισμα. Μόνο όταν εγκαταλείψετε τη δουλειά, τον προγραμματισμό και τη στρατηγική, θα μπορέσετε να συνδεθείτε με τις πιο λεπτές πτυχές της εμπειρίας της εγκυμοσύνης σας – το ήσυχο βουητό της διαίσθησής σας, τη γλυκιά σύνδεση με το μωρό σας που μεγαλώνει και τη δύναμη που ξυπνά όσο πλησιάζετε στη γέννηση. Σε μια κοινωνία που βραβεύει την ώθηση, την προσπάθεια και την ολοκλήρωση, η επιλογή να κάνει λιγότερα μπορεί να φαίνεται σαν μια ριζοσπαστική πράξη, αλλά και μια πρόκληση. Εάν, όπως οι περισσότεροι από εμάς, το να είστε απασχολημένοι είναι η βασική σας γραμμή, ξεκινήστε με μικρές πράξεις ακινησίας. Δεν χρειάζεται να διαλογίζεστε για ώρες για να βιώσετε τα οφέλη της ηρεμίας. Οι μικρές στιγμές ησυχίας που υφαίνονται όλη την ημέρα είναι εξίσου πολύτιμες. Εξασκηθείτε να κάνετε παύση μεταξύ των μεταβάσεων της ημέρας σας. Πάρτε τρεις ολόκληρες αναπνοές πριν βγείτε από το αυτοκίνητο, πριν και μετά το μπάνιο, όταν ξαπλώνετε το βράδυ και όταν ξυπνάτε το πρωί. Η σύνδεση με το μωρό σας θα σας βοηθήσει επίσης να επιβραδύνετε. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην κοιλιά σας και αφήστε τον εαυτό σας να παρατηρήσει απλά πώς αισθάνεστε. Η καρδιά σας ζεσταίνεται και διευρύνεται; Μήπως το μυαλό σας αρχίζει να ησυχάζει; Ό,τι νιώθετε είναι ακριβώς σωστό. Δεν υπάρχει κάτι λάθος.

Ενεργοποιήστε το δέος

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γεμίσει με απορία, έκπληξη και περιέργεια για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σας. Το να αναγνωρίσετε απλώς ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει εδώ μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα προοπτική για την εγκυμοσύνη σας, επαναπλαισιώνοντάς την από μια απλή πράξη τεκνοποίησης σε ένα βαθύ γεγονός που θα αλλάξει την πορεία της ζωής σας. Το να είστε έγκυος είναι πολύ μεγάλη υπόθεση! Αφήστε αυτό το πλαίσιο να μουλιάσει αρκετά βαθιά και θα περπατάτε με το κεφάλι ψηλά και θα αναρωτιέστε γιατί δεν ανοίγουν το κόκκινο χαλί κάθε φορά που πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ.

Δείτε Επίσης

Γιορτάστε το σώμα σας

Για μερικές γυναίκες, η εγκυμοσύνη τις εκτοξεύει κατευθείαν στη γη της θεάς, όπου είναι λαμπερές και όμορφες σε κάθε τρίμηνο. Για άλλες, το να κάνουν ένα μωρό είναι άβολο στο μέγιστο – ακόμη και εντελώς επώδυνο, γεμάτο με καούρες και ναυτίες, ισχιαλγία και ακράτεια. Όπου κι αν ανήκετε στο φάσμα, είναι απαραίτητο να επαναλάβετε ότι το σώμα σας λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα, εμπλέκεται σε μια απίστευτα πολύπλοκη βιολογική διαδικασία με τόσα πολλά να συμβαίνουν στα παρασκήνια. Χτίζετε οστά και όργανα, για το καλό! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τιμήσετε τις υπέροχες δημιουργικές δυνάμεις του σώματός σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να δει πόσο δυνατή, ικανή και ισχυρήείστε. Και μετά πάρτε έναν υπέροχο υπνάκο χωρίς ενοχές. Και οι θεές χρειάζονται ξεκούραση.

Ενεργοποιήστε τη διαίσθησή σας

Η αγάπη και η προστασία που νιώθετε ήδη για το μωρό σας είναι μια πύλη για να ακονίσετε τη σύνδεσή σας με τη διαίσθησή σας, την εσωτερική αίσθηση της γνώσης που μας καθοδηγεί σε όλη μας τη ζωή. Αρχίστε να αξιοποιείτε τη διαίσθησή σας τώρα και θα σας καθοδηγήσει στις επιλογές που θα αντιμετωπίσετε κατά τη γέννηση και κατά τη διάρκεια της μητρότητας. Αρχίστε να παρατηρείτε πότε κάτι φαίνεται ή το νιώθετε σωστό ή λάθος και στη συνέχεια ενεργήστε από αυτό το μέρος, να θυμάστε ότι ξέρετε τι είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας.

Κάντε χώρο για το νέο

Το ταξίδι της μητρότητας αναπόφευκτα θα προκαλέσει πτυχές του εαυτού σας που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε πιο συμπονετικές, υπομονετικές ή ανθεκτικές. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε δοκιμασμένες και πιεσμένες πέρα ​​από οτιδήποτε έχετε βιώσει στο παρελθόν. Η μητρότητα έχει να κάνει με την ταυτόχρονη πλοήγηση σε πολλές, συχνά αντίθετες, πραγματικότητες και η εγκυμοσύνη είναι το πεδίο εκπαίδευσής σας. Εξασκηθείτε στο να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώσει όποια συναισθήματα προκύπτουν σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον επερχόμενο τοκετό σας και το νέο κεφάλαιο της ζωής σας που θα είναι εδώ πριν το καταλάβετε. Ο φόβος, ο ενθουσιασμός, ο φόβος, η ανησυχία, η ευδαιμονία, η χαρά, ακόμη και το μούδιασμα είναι όλα ευπρόσδεκτα. Επιτρέποντας στον εαυτό σας να αισθάνεται όπως αισθάνεστε, αφήνετε χώρο για περισσότερα από αυτά που πραγματικά είστε – και αυτό που είστε είναι εκπληκτικό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top