Now Reading
Εγκυμοσύνη… στο κρεβάτι!

Εγκυμοσύνη… στο κρεβάτι!

Μερικές συμβουλές για να μη σας φανεί ατελείωτο το διάστημα

Το να σας συστήσει ο γιατρός να περάσετε την εγκυμοσύνη στο κρεβάτι μπορεί αρχικά είτε να ακουστεί ως εφιάλτης είτε ως ονειρεμένο σενάριο… Ωστόσο όσο κι αν δεν είναι όσο εφιαλτικό ακούγεται άλλο τόσο δεν είναι και ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε την εγκυμοσύνη σας. Παρ’ όλα αυτά είναι απαραίτητο έως υποχρεωτικό να ακολουθήσετε την εντολή του γιατρού σας

Πέρα από τον προφανή παράγοντα της πλήξης, πολλές γυναίκες ανησυχούν ότι η αδράνεια της παρατεταμένης ανάπαυσης στο κρεβάτι θα τους κάνει να κερδίσουν ακραίες ποσότητες βάρους ή να χάσουν τον μυϊκό τόνο.

Αν και οι μήνες που διανύετε στην πρηνή θέση μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους υγείας, δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση του βάρους ή στην αίσθηση ότι τα άκρα σας έχουν μετατραπεί σε ζελέ.

Τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ είστε στο κρεβάτι

  • Διατηρήστε συνήθειες υγιεινής διατροφής: Κατανοήστε τις θερμιδικές σας ανάγκες. Ο καθορισμός των καθημερινών σας θερμιδικών απαιτήσεων αποτελεί ήδη μια πρόκληση όταν είστε έγκυος και η ανάπαυση στο κρεβάτι μπορεί να κάνει τον υπολογισμό αυτό ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο, μόνο μια μικρή μείωση των θερμίδων είναι απαραίτητη-θυμηθείτε, εξακολουθείτε να μεγαλώνετε ένα μωρό!
  • Συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο που μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε μια σειρά στόχων για ημερήσιες θερμίδες.

Δείτε Επίσης

  • Φροντίστε την ψυχική σας υγεία. Η αναγκαστική ανάπαυση στο κρεβάτι μπορεί να σας φέρει μελαγχολία ή να δημιουργήσει φοβίες για το μέλλον της εγκυμοσύνης σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό η νέα σας κατάσταση να σας προκαλέσει αναστάτωση. Δοκιμάστε χαλαρωτικές ασκήσεις ηρεμίας ή διαλογισμού. Αν νιώσετε υπερβολικό άγχος, απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.
  • Διατηρήστε μια μορφή κοινωνικής ζωής. Να μιλάτε συχνά στις φίλες σας, να σας επισκέπτονται. Ευτυχώς και η τεχνολογία πλέον δίνει πολλές δυνατότητες να «βρισκόμαστε» με τους ανθρώπους που μας είναι σημαντικοί. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να έχετε γύρω σας άτομα στα οποία να μπορείτε να εκμυστηρευτείτε τα συναισθήματά σας και να πείτε τις σκέψεις σας.
  • Μην απομακρύνετε τον σύντροφό σας. Αντιθέτως αφήστε τον να σας «καλομάθει» και να ηρεμήσει κάποιες από τις φοβίες σας.
  • Κρατήστε το μυαλό σας απασχολημένο. Αν σας αρέσει το πλέξιμο, το κέντημα ή κάποια άλλη χειρωνακτική εργασία ή χόμπι, όπως το γράψιμο ή η ζωγραφική τώρα είναι η ευκαιρία να ασκήσετε την αγαπημένη σας ασχολία.
  • Μείνετε σε φόρμα. Στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές ασκήσεις που θα σας κρατήσουν σε καλή φυσική κατάσταση ακόμα κι όταν θα είστε στο κρεβάτι – καλό είναι βέβαια πρώτα να έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας και έναν φυσιοθεραπευτή για να σας πει ποιες να κάνετε με ασφάλεια.
  • Φτιάξτε βολικό το βασίλειό σας. Φροντίστε να έχετε κοντά σας όλα όσα χρειάζεστε τις ώρες που μπορεί να είστε μόνη στο σπίτι.

  • Βάλτε πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Θυμάστε εκείνο το βιβλίο που θέλατε να διαβάσετε και δεν βρίσκατε το χρόνο, ε τώρα δεν έχετε άλλη δικαιολογία. Κι εκείνες τις σειρές στο netflix…. Ή τις ταινίες που χάσατε το χειμώνα στο σινεμά.
  • Κάντε σχέδια για το μωρό. Παραγγείλετε όσα χρειάζεται το δωμάτιό του, αλλά και όλα όσα θα χρειαστείτε η ίδια το πρώτο διάστημα. Οι ηλεκτρονικές αγορές πλέον σας εξασφαλίζουν τα πάντα και γίνονται πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα, γλιτώνοντας ουρές και ορθοστασία.
  • Ξεκουραστείτε. Φορτίστε τις μπαταρίες σας με ενέργεια. Κοιμηθείτε. Χαλαρώστε. Ξεκουραστείτε… το τονίζω γιατί μόλις έρθει το μωρό στο σπίτι, η αναγκαστική ανάπαυση θα σταματήσει αναγκαστικά!

Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι προέχει η ασφάλεια, η δική σας και του μωρού, να μην ανησυχείτε και όλα θα γίνουν όπως θέλετε!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top