Γονιός αλλά και σύντροφος: Πώς θα ισορροπήσουν αυτά τα δύο; - Childit
Now Reading
Γονιός αλλά και σύντροφος: Πώς θα ισορροπήσουν αυτά τα δύο;

Γονιός αλλά και σύντροφος: Πώς θα ισορροπήσουν αυτά τα δύο;

4 τρόποι για να βρείτε τη «χρυσή τομή»

Πολλοί γονείς παλεύουν να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή τους ως γονείς και τη θέση τους μέσα σε ένα ζευγάρι. Κάποιοι μάλιστα επικεντρώνονται τόσο πολύ στη φροντίδα των παιδιών τους και στην κάλυψη των αναγκών τους που καταλήγουν να παραμελούν τελείως το γάμο ή τη σχέση τους με τον ή την σύντροφό τους.

Κι ενώ τα παιδιά κερδίζουν από την προσοχή και την αγάπη που παίρνουν απλόχερα, είναι σημαντικό και οι γονείς να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους. Για να διατηρούν ζωντανούς τους δεσμούς που τους έφεραν εξαρχής μαζί.

Για τους ειδικούς, ένα στοιχείο που αποκαλύπτει πόσο ευτυχισμένα είναι τα ζευγάρια είναι το κατά πόσο μπορούν να διασκεδάζουν ακόμα μαζί. Είναι συνηθισμένο να βλέπουν ζευγάρια που περνούσαν πολύ καλά μαζί στην αρχή της σχέσης αλλά μετά από κάποιο καιρό να έχουν αντικαταστήσει τη διασκέδαση με τη ρουτίνα.

Τι είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να μείνουν μαζί και να μην παραλείπουν να φροντίζουν καθημερινά τη σχέση τους όπως φροντίζουν τα παιδιά τους;

Η επικοινωνία, η θετική ενέργεια, να έχουν τις ίδιες προτεραιότητες, να νοιάζεται ο ένας για τις ανάγκες του άλλου. Και πώς θα καταφέρετε να είστε ταυτόχρονα γονείς και σύντροφοι χωρίς να μείνει κανείς παραπονεμένος;

Βρείτε έστω και λίγο χρόνο για τους δυο σας
Είναι δύσκολο, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και πολύ περισσότερο για τον/την σύντροφό σας. Κι όμως, έστω και λίγος χρόνος οι δυο σας μπορεί να κάνει θαύματα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Δρ.Τζον Γκότμαν, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ο οποίος ασχολείται με τη συμβουλευτική σε θέματα σχέσεων και γάμου πάνω από 40 χρόνια, τα ζευγάρια που φροντίζουν να περνούν κάποιο χρόνο χωρίς τα παιδιά τους μπορούν να κοιτούν ο ένας τον άλλο περισσότερο γιατί έχουν λιγότερους περισπασμούς. Κι αυτό, σύμφωνα με τον Δρ. Γκότμαν, είναι ένα σημαντικό δείγμα υγείας σε μία σχέση. Όπως λέει, ζευγάρια που τελικά χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου κοιτάζονταν μόλις 33% του χρόνου που διαρκούσε η συνεδρία μαζί του. Αντίθετα, ζευγάρια που παρέμεναν μαζί μετά από 6 χρόνια κοιτάζονταν το 86% του χρόνου.

Χτίστε τη σχέση σας ακόμα και με μικρές στιγμές
Δείξτε το ενδιαφέρον σας για τον/την σύντροφό σας. Ρωτήστε για την ημέρα του, τι του άρεσε, τι τον στενοχώρησε, τι θα ήθελε να κάνει το Σαββατοκύριακο και ό,τι άλλο θέλετε. Μέσα από τη συζήτηση θα έρθετε πιο κοντά και θα ενισχύσετε το δεσμό σας τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε σεξουαλικό επίπεδο.

See Also

Περάστε χρόνο όλοι μαζί ως οικογένεια
Φροντίστε να σχεδιάζετε δραστηριότητες, εξόδους και διακοπές για όλα τα μέλη της οικογένειας, όσο συχνότερα γίνεται. Πάρτε ιδέες και από τα παιδιά σας, ρωτώντας τα πώς θα ήθελαν να περάσουν καλύτερα το χρόνο τους με τη μαμά και το μπαμπά.

Δείξτε ότι απολαμβάνετε το ρόλο σας και ως γονιός και ως σύντροφος
Δώστε στα παιδιά σας το καλό παράδειγμα, αποδεικνύοντας με την καθημερινή σας συμπεριφορά απέναντι στον/στην σύντροφό σας ότι η σχέση που έχετε και η συντροφικότητα που απολαμβάνετε είναι για εσάς πολύ σημαντική. Θα βάλετε έτσι τις βάσεις για να έχουν και τα παιδιά σας ως ενήλικες υγιείς οικογενειακές σχέσεις.

Το βασικό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να διαλέξετε αν θα είστε καλός γονιός εις βάρος ενδεχομένως της σχέσης σας ή καλός σύντροφος, παραμελώντας τα γονεϊκά σας καθήκοντα. Συνεργαστείτε με το έτερον σας ήμισυ για να βρείτε τη «χρυσή τομή» και μακροπρόθεσμα θα ωφεληθείτε εσείς, ο γάμος σας και η οικογένειά σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top