Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε απίθανες συνταγές ποπκόρν - Childit
Now Reading
Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε απίθανες συνταγές ποπκόρν

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε απίθανες συνταγές ποπκόρν

Αλμυρά, γλυκά ή στη φυσική τους γεύση είναι πάντα υπέροχα!

To childit παρουσιάζει καθημερινά δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, στις δύσκολες αυτές στιγμές της καραντίνας.

Οι στιγμές αυτές πρέπει και μπορούν να γίνουν στιγμές δημιουργικές. #μένουμεσπίτι #μένουμεσπίτιμεπαιδιά.

Πέρα από την κλασική και αναμενόμενη –αρκετές φορές μέσα στη μέρα– ερώτηση: «Μαμά πείνασα; Τι να φάω», υπάρχουν κι άλλες πολλές περιπτώσεις που μια γρήγορη κι απλή συνταγή θα σας λύσει τα χέρια – ειδικά αν έχετε μερικά έξτρα χέρια βοήθεια, κι ας είναι και μέγεθος small ή extra small.

Μια βραδιά σινεμά, μια μικρή συνάθροιση συμμαθητών, μια ξαφνική επίσκεψη φίλων μπορεί να σας βάλουν στη διαδικασία να απασχολήσετε πολλά στόματα χωρίς να έχετε την πολυτέλεια για μεγάλη προετοιμασία ή πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.

Το ποπ κορν είναι μια εύκολη συνταγή και σπάνια θα βρείτε κάποιο παιδί που να μη του αρέσει. Το σπιτικό μάλιστα ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ που απολαμβάνουν κι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους!

Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε στο σπίτι καλαμπόκι. Σε επιλεγμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε και βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν. Τα άλλο βασικό υλικό είναι το λάδι (ελαιόλαδο κατά προτίμηση) και το βούτυρο.

Από κει και πέρα τα συστατικά διαφέρουν ανάλογα με το αν τα θέλετε γλυκά ή αλμυρά.

Προετοιμασία: Βάλτε σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα τρεις κουταλιές λάδι (αναλογία για μισή κούπα καλαμπόκι ή μισό σακουλάκι) να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τρία σπόρια καλαμπόκι και βάλτε το καπάκι (αν είναι γυάλινο και διαφανές η ετοιμασία θα εντυπωσιάσει πιο πολύ τους μικρούς βοηθούς), μόλις σκάσουν, βγάλτε από το μάτι, ρίξτε το καλαμπόκι, κλείστε ξανά το καπάκι, κουνήστε ελαφρά για να πάνε παντού στον πάτο τα σπόρια, αφήστε για μισό λεπτό περίπου και ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι. Συνεχίστε να κουνάτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για να μην κολλήσουν και να μην καούν.

See Also
Μάνος Χατζιδάκις αφιέρωμα

Μόλις σκάσει και το τελευταίο και πριν τα ρίξετε σε ένα μεγάλο ή σε μικρότερα μπολ – δοκιμάστε διαφορετικές εκδοχές και πειραματιστείτε με αγαπημένες γεύσεις.

  • Για αλμυρά ποπ κορν, υπάρχει απλή εκδοχή με αλάτι ή τριμμένο τυρί, ή λιωμένο τσένταρ.
  • Για «δυνατές» γλώσσες, δοκιμάστε να προσθέσετε καρυκεύματα – τα πιο δημοφιλή που ταιριάζουν με το ποπ κορν είναι η πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη) και το τσίλι!
  • Για γλυκά ποπ κορν, προσθέστε στο τέλος καφέ ζάχαρη και κανέλα.
  • Για σοκολατένια γεύση, ρίξτε κατά την παρασκευή σκόνη κακάο ή τριμμένη μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος.
  • Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση, ετοιμάστε γλάσο σοκολάτας ή ρευστή σοκολάτα και περιχύστε από πάνω μόλις τα βγάλετε στο μπολ.

Μπορείτε να φτιάξετε μια δόση αλμυρά και μία δόση γλυκά για να ικανοποιήσετε όλους τους ουρανίσκους. Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο ιδέες, οι πειραματισμοί είναι ανεξάντλητοι, όσο είναι άπειροι και οι συνδυασμοί των υλικών που θέλετε να δοκιμάσετε.

Πάντως και στην απλή φυσική τους εκδοχή αν μείνετε πιστή, δεν θα ακούσετε κανένα παράπονο! Το μόνο που θα ακούσετε μαζί με το «ευχαριστούμε» είναι ήχοι απόλαυσης καθώς θα το εξαφανίζουν…
Α, να είστε προετοιμασμένη ότι μπορεί γρήγορα να σας ζητήσουν κι άλλο…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top