TOP

Toy Story 4: Αγαπημένες φιγούρες εμπνευσμένες από την ομώνυμη ταινία

Τα αγαπημένα παιχνίδια με την ανθρώπινη καρδιά επιστρέφουν με μία ολοκαίνουργια περιπέτεια

Τα αγαπημένα παιχνίδια με την ανθρώπινη καρδιά επιστρέφουν με μία ολοκαίνουργια περιπέτεια, όταν ο Γούντι και η παρέα του βρεθούν μακριά από την έδρα τους για να ανακαλύψουν νέους φίλους – και παλιούς – σε ένα ταξίδι που θα τους πάει σε απρόσμενα μέρη.

Η τέταρτη ταινία της άκρως επιτυχημένης σειράς, που άλλαξε την ιστορία του animation και κέρδισε μικρούς και μεγάλους, είναι μία ακόμα αριστουργηματική περιπέτεια, γεμάτη συναίσθημα και χιούμορ. Υπαρξιακά ερωτήματα, παλιές αγάπες, καινούργιοι ρόλοι, δυνατές φιλίες, δράση και ανατροπές είναι και πάλι στο επίκεντρο αυτής της απολαυστικής, οικογενειακής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Σύνοψη

Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητά του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούργιο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντι αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει μία συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Λόλα και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωσή της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι δύο κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοιά τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99’ Visit:

Facebook: /DisneyGreece

YouTube: Disney Greece

Νέες περιπέτειες, νέα μερη

Μέρος της μαγείας των ταινιών ήταν ότι βλέπαμε τον κόσμο από τα μάτια ενός παιχνιδιού. «Θελήσαμε να επεκτείνουμε αυτόν τον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Βάλαμε τα παιχνίδια σε μέρη που δεν έχουν ξαναβρεθεί, μέρη που θα είχαν καινούργια είδη παιχνιδιών με άλλα προβλήματα» λέει ο σκηνοθέτης. Με κάθε ταινία, η τεχνολογία βελτιώνεται και μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα να φαίνονται πιο ρεαλιστικά και πειστικά. Σε αυτή την ταινία έχουμε καθηλωτικές γωνίες».

Αντικερί

Ένα από χαρακτηριστικά μέρη της νέας ταινίας είναι μια αντικερί. Η Λόλα πέρασε πολύ χρόνο εκεί μέσα, μέχρι που αποφάσισε να φύγει. Φιλοξενεί πολλά παιχνίδια, όπως την Γκάμπι Γκάμπι, τον Ντιουκ Καμπούμ και άλλα.
Ο υπεύθυνος σχεδιασμού παραγωγής Bob Pauley λέει ότι το κατάστημα είναι γεμάτο με χιλιάδες αντικείμενα. «Κάναμε πολλή έρευνα. Για τον “Ρατατούη” πήγαμε στο Παρίσι. Για το “Ψηλά στον Ουρανό” πήγαμε στη Βενεζουέλα. Για αυτή την ταινία μείναμε εδώ και επισκεφθήκαμε πολλές αντικερί. Ανακαλύψαμε πολλούς ενδιαφέροντες ιδιοκτήτες και οπτικές ομοιότητες από το ένα κατάστημα στο άλλο».

Πανηγύρι

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο Andrew Stanton, η ιδέα του πανηγυριού τροφοδότησε πολλούς νέους χαρακτήρες. «Αν το σκεφτείς, ένα πανηγύρι έχει τα πιο φθηνά και ξεχασμένα παιχνίδια». Επίσης, το πανηγύρι έδωσε ανεξάντλητες δυνατότητες στα παιχνίδια να εξερευνήσουν περιοχές που δεν τις βλέπουν οι άνθρωποι. Τα παιχνίδια βρίσκονται σε μέρη που εμείς δεν μπορούμε. Περπατάνε σε ταράτσες και στη μέση ενός καρουσέλ, δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες.

Η ομάδα σχεδιασμού επισκέφθηκε πολλά πανηγύρια. «Θέλαμε να αιχμαλωτίσουμε τη γοητεία ενός πανηγυριού. Μάθαμε πώς λειτουργούν, πώς σχεδιάστηκαν και πώς δουλεύουν. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες χτίζουν έναν κόσμο που μοιάζει αληθινός» λέει ο Pauley.

Συντελεστές

Σενάριο: Stephany Folsom, Andrew Stanton
Σκηνοθεσία: Josh Cooley
Ακούγονται: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts, Joan Cusack, Wallace Shawn, John Ratzenberg- er, Blake Clark, Don Rickles, Estelle Harris, Tony Hale, Christina Hendricks, Keanu Reeves, Ally Maki, Keegan-Michael Key, Jordan Peele

Στην ελληνική μεταγλώτιση ακούγονται: Άλκης Κούρκουλος, Γιώργος Λιάντος, Μαρία Πλακίδη, Φοίβος Ριμένας, Δημήτρης Σάρλος, Ευγενία Σκιαθά, Υρώ Μιχαλακάκου, Λορέντζος Φραγκούλης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ειρήνη Τσίγκα, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Δήμητρα
Βαμβακάρη, Άριελ Κωνσταντινίδη, Βίκυ Πετρίδη

Μοντάζ: Alex Geddes Μουσική: Randy Newman

Καταχώρησε Σχόλιο