Now Reading
To πιο πολύτιμο δώρο για τα παιδιά: Ένα παράθυρο στη γνώση

To πιο πολύτιμο δώρο για τα παιδιά: Ένα παράθυρο στη γνώση

Κι αυτές τις γιορτές χαρίστε τους βιβλία για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο

Έφτασε πάλι αυτή η ξεχωριστή εποχή που σκεφτόμαστε τι δώρο θα κάνουμε ως γονείς στα παιδιά μας αλλά και στα παιδιά των αγαπημένων φίλων ή συγγενών μας. Ένα δώρο που βρίσκεται ψηλά στη λίστα μας είναι σίγουρα το βιβλίο. Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα και θέλουν συνέχεια να μαθαίνουν καινούργια πράγματα και να βρίσκουν απαντήσεις στα άπειρα ερωτήματά τους. Εμείς, ως γονείς, δεν είμαστε πάντα σε θέση να τα διαφωτίσουμε, ούτε και οι δάσκαλοι στο σχολείο. Τα βιβλία μάς βγάζουν από αυτή τη δύσκολη θέση και, επιπλέον, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέα πράγματα, να απομακρυνθούν λίγο από τις οθόνες και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τις γνώσεις τους.

Ακολουθούν 4 προτάσεις βιβλίων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο, τον μικρό και τον μεγάλο, αλλά και στο μυστήριο που αποκαλούμε σύμπαν, όπως και στον πιο μαγικό «πλανήτη», αυτόν του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Απολαύστε μαζί με τα μικρά σας χρόνο ουσιαστικής επαφής, στιγμές χαλάρωσης και πολύτιμης γνώσης διαβάζοντας βιβλία που σίγουρα θα γίνουν αφορμή για πολλές συζητήσεις αλλά και επιπλέον δραστηριότητες. Γιατί ένα βιβλίο δεν τελειώνει ποτέ, ούτε όταν φτάνεις στην τελευταία του σελίδα…

  1. Μια πραγματικά μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ταξιδέψετε από την αρχή του κόσμου μέχρι το σήμερα με μοναδικό εφόδιο την περιέργειά σας; Ίσως κάπου στο ενδιάμεσο του ταξιδιού να αναρωτηθείτε με ποιον τρόπο περάσαμε από το τίποτα στο κάτι ή τι συμβαίνει στα σύνορα του σύμπαντος. Το μοναδικό αυτό ταξίδι αρχίζει από τη στιγμή που θα πάρετε στα χέρια σας το συγκεκριμένο βιβλίο του Bill Bryson, του σπουδαιότερου σύγχρονου αφηγητή. Ένα απαραίτητο «εγχειρίδιο μελέτης» ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά από 8 ετών, με εικονογράφηση που κάνει την κατανόηση του σύμπαντος παιχνιδάκι! Χάρη στο βιβλίο αυτό τόσο το παιδί όσο και εσείς θα συνειδητοποιήσετε ότι είμαστε μια μοναδική ύπαρξη στο σύμπαν ανάμεσα σε εκατομμύρια οργανισμούς!

  1. Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις

Η περιπέτεια ξεκινάει, και εσείς θα περιηγηθείτε σε 25 πόλεις μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Κάθε πόλη και ένα μυστικό για την ιστορία της. Ένα βιβλίο που συνδυάζει μοναδικά την ιστορία με τη γεωγραφία! Με 25 ειδικά διαμορφωμένους χάρτες πόλεων και με την καθοδήγηση ειδικών εφόρων του Βρετανικού Μουσείου, οι αναγνώστες ηλικίας από 7 ετών θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα αποτελέσει έμπνευση για να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον. Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις, το βιβλίο που υπογράφουν οι Τρέισι Τέρνερ και Άντριου Ντόνκιν, με την υπέροχη εικονογράφηση της Λίμπι Βάντερπλουγκ, αφηγείται με μοναδικό τρόπο την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στα παιδιά και όχι μόνο!

 

  1. Ο εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί

Είστε έτοιμοι για μια συναρπαστική βόλτα κάπου που δεν έχετε ξαναπάει; Σε ένα μέρος όπου χιλιάδες ακούραστοι εργάτες δουλεύουν για καθέναν από εμάς χωρίς καν να χρειαστεί να το σκεφτούμε; Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από τον υπέροχο εγκέφαλό μας! Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, το οποίο υπογράφει η δρ. Μπετίνα Άιπ, με τις εικόνες της Μία Νίλσον, θα ξεναγηθείτε στα «άδυτα» του εγκεφάλου σας, στο μυαλό σας δηλαδή, και θα κατανοήσετε τα πάντα για τη μνήμη, τα συναισθήματα, τη μάθηση, την όραση, τον ύπνο και άλλα πολλά! Τελικά ο εγκέφαλός μας καταφέρνει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και ήρθε η ώρα να τον ανακαλύψετε! Ένα εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά από 6 ετών, που με κατανοητή γλώσσα και υπέροχα σκίτσα εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του!

 

Δείτε Επίσης

  1. Aυτός είναι ο κόσμος μας

Τι κοινά μπορεί να έχει το δικό σας παιδί με άλλα παιδιά από 20 πόλεις του κόσμου; Μπορείτε να ανακαλύψετε τις διαφορές δοκιμάζοντας κάθε φορά και κάτι καινούργιο από τον κόσμο τους. Χάρη στο βιβλίο αυτό εσείς και τα μικρά σας θα κολυμπήσετε με χελώνες στον Νότιο Ειρηνικό, θα οδηγήσετε ταράνδους στη Σιβηρία, θα πετάξετε στις Άνδεις μέχρι το σχολείο με εναέρια τροχαλία.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την αφρικανική σαβάνα, οι τόποι και οι τρόποι είναι διαφορετικοί, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ένα βιβλίο της Τρέισι Τέρνερ, με την υπέροχη εικονογράφηση της Άσα Γκίλαντ, που καλλιεργεί το ενδιαφέρον των παιδιών από 6 ετών για τον κόσμο και τα ταξίδια, για την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αφεθείτε στη μαγεία των βιβλίων και απολαύστε υπέροχες στιγμές μαζί με τα παιδιά σας!

Καλές γιορτές!

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top