Now Reading
Sustainable toys: Δείτε πώς μπορείτε να αγοράσετε λιγότερα παιχνίδια φέτος, σύμφωνα με έναν ειδικό πράσινης ανάπτυξης.

Sustainable toys: Δείτε πώς μπορείτε να αγοράσετε λιγότερα παιχνίδια φέτος, σύμφωνα με έναν ειδικό πράσινης ανάπτυξης.

Στο νέο της βιβλίο, «Mothering Earth: The Busy Family’s Guide to Saving the Planet», η συγγραφέας Julia Rockwell μοιράζεται πώς η μείωση των παιχνιδιών βοηθά τόσο τα παιδιά όσο και τη Γη.

Μέχρι την ηλικία των 13 ετών, τα περισσότερα παιδιά στην Αμερική έχουν 117 παιχνίδια, αλλά κατά μέσο όρο τα παιδιά παίζουν μόνο με το πολύ 10 παιχνίδια τακτικά. Έξι στους 10 γονείς νιώθουν συγκλονισμένοι από τον αριθμό των παιχνιδιών στο σπίτι τους. Και όχι μόνο αγοράζουμε παιχνίδια με ανησυχητικό ρυθμό υπάρχει επίσης ένα θέμα με τα σκουπίδια. Τα περισσότερα παιχνίδια προορίζονται για τη χωματερή.

Το 75% των οικογενειών απαλλάσσονται από 3 έως 14 παιχνίδια κάθε χρόνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι πάρα πολλά παιχνίδια μπορούν να εμποδίσουν τη γνωστική και νευρολογική ανάπτυξη του παιδιού σας. Και όπως η εξοικείωση με τα παιχνίδια μπορεί να οδηγήσει σε πλήξη και αδιαφορία, το ίδιο συμβαίνει και με την υπεραφθονία.

Η μείωση των παιχνιδιών του παιδιού σας αλλά και ο πράσινος χρόνος παιχνιδιού είναι απαραίτητα για τη γενική ευημερία του παιδιού σας και για να διασφαλιστεί η υγεία της Γης για το μέλλον του.

Τι να κάνετε;

Κόψτε τα πολλά παιχνίδια και κάντε το παιχνίδι βιώσιμο

Τοποθετήστε ένα ράφι παιχνιδιών και βγάλτε μόνο 5 έως 10 παιχνίδια. Κάθε λίγες μέρες ή μία φορά την εβδομάδα, αλλάξτε μερικά από τα παιχνίδια που παίζετε λιγότερο με άλλα που έχετε αποθηκεύσει αλλά πάντα περιορίζοντας τις επιλογές που βγάζετε. Τα παιδιά κατακλύζονται επίσης από ακαταστασία, οπότε προσφέροντάς τους μια μικρή αλλά ουσιαστική επιλογή παιχνιδιών μπορεί να τα βοηθήσει να απολαύσουν περισσότερο το παιχνίδι τους. Επίσης τα βοηθά να εστιάσουν ενώ νιώθουν ενθουσιασμό για αυτό που έχουν μπροστά τους. 

Χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο σετ παιχνιδιών από φυσικά υλικά για να κάνετε το παιχνίδι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Εφόσον τα παιχνίδια που έχετε είναι ασφαλή για χρήση από το παιδί σας, δεν χρειάζεται να απαλλαγείτε από μη βιώσιμα παιχνίδια εάν εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του παιχνιδιού του παιδιού σας.

Οργανώστε μια ανταλλαγή παιχνιδιών με έναν φίλο

Το παιδί σας έχει κάνει ήδη το παζλ του 100 φορές και έχει χάσει το ενδιαφέρον του; Δημιουργήστε μια ανταλλαγή παιχνιδιών με μια άλλη οικογένεια και ανταλλάξτε οτιδήποτε, από παιχνίδια μέχρι φορτηγά. Ορίστε μια ημερομηνία για να τα ανταλλάξετε ξανά και πιθανότατα το παιδί σας θα έχει νέο ενθουσιασμό αφού έχει χώρο από μερικά από τα παιχνίδια του.

Αγοράστε μεταχειρισμένα

Γίνετε μέλος μιας Ομάδας που ανταλλάσσουν παιχνίδια ή αναζητήστε μεταχειρισμένα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Ειδικά αν προτιμάτε πλαστικά παιχνίδια για το παιδί σας, προσπαθήστε πρώτα να ψάξετε για μεταχειρισμένα. Ένα μεταχειρισμένο παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει τόση χαρά όσο ένα «καινούργιο»!

Ποιότητα πάνω από ποσότητα

Επιλέξτε κειμήλια, παιχνίδια χωρίς πλαστικά που είναι κατασκευασμένα για να διαρκέσουν γενιές. Να είστε πιο επιλεκτικοί σχετικά με το ποια παιχνίδια μπαίνουν στο σπίτι σας και να αγοράζετε λιγότερα συνολικά. Επιλέξτε παιχνίδια ανοιχτού τύπου, κατασκευές από μασίφ ξύλο, μεταξωτά φουλάρια και είδη οικολογικής τέχνης, που εξάπτουν τη φαντασία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Υποστηρίξτε βιώσιμες μάρκες παιχνιδιών

Εάν πρέπει να αγοράσετε καινούργια, αγοράστε παιχνίδια κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως ξύλο βιώσιμης συγκομιδής, φυσικό καουτσούκ ή οργανικό βαμβάκι. Φροντίστε επίσης να αναζητήσετε ηθικές πρακτικές εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Δείτε Επίσης

Παίξτε με τη φύση

Βγείτε έξω. Χρησιμοποιήστε κλαδιά για να χτίσετε ένα οχυρό, βράχους και φύλλα για να φτιάξετε μάνταλα, κοχύλια στη θάλασσα, μαζέψτε κουκουνάρια για κατασκευές και φτιάξτε άμμο για ώρες ατελείωτης δημιουργίας με υλικά που έχετε σπίτι. 

Περιορίστε τη συσκευασία

Αναζητήστε νέα παιχνίδια με λιγότερη συσκευασία, χωρίς πολλά πλαστικά.

Δημιουργήστε

Δημιουργήστε παιχνίδια με τη φαντασία σας και απλά υλικά. Μέσα από τη χαρά της δημιουργίας θα ανυπομονούν να παίξουν με τη νέα σας κατασκευή. Οι δημιουργικές δραστηριότητες, εξάπτουν τη φαντασία τους και εξασκούν τη σκέψη και την αυτοπεποίθηση. Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας κατασκευάζοντας πράγματα από χαρτόνι και αφήστε τα να απολαύσουν το παιχνίδι τους με τις ώρες.

 Φορτίστε

Εάν έχετε παιχνίδια με μπαταρία, αγοράστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αντί για μίας χρήσης. Αυτό περιορίζει τη σπατάλη ενώ κρατά τα παιδιά χαρούμενα καθώς η επαναφόρτιση είναι πολύ πιο γρήγορη από το να περιμένουν τους γονείς τους να τρέξουν στο κατάστημα για να αγοράσουν μπαταρίες. 

Για φιλικά προς το περιβάλλον παιχνίδια παραλίας, μπορείτε να αναζητήσετε οικονομικές φόρμες για μάφιν, ποτηράκια, μεζούρες, μπολ ανάμειξης και κουτάλια, αντί για νέα πλαστικά παιχνίδια για άμμο. 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top