Now Reading
Shoes for Souls: Η 17χρονη Lindsay Sobel προσφέρει χιλιάδες υποδήματα σε αστέγους

Shoes for Souls: Η 17χρονη Lindsay Sobel προσφέρει χιλιάδες υποδήματα σε αστέγους

Αποδεικνύοντας ότι μπαίνει πραγματικά στα παπούτσια του άλλου

Όταν η Lindsay Sobel ήταν 12 ετών, παρακολούθησε ένα παιχνίδι μπάσκετ στην αρένα του Staples Center του Λος Άντζελες και εντυπωσιάστηκε από τα υψηλά επίπεδα αστέγων στην περιοχή. «Παρατήρησα ότι πολλοί από αυτούς ήταν σε πραγματικά απαίσιες συνθήκες διαβίωσης, που με κανέναν τρόπο δεν έπρεπε να ζήσει κάποιος. Επιπλέον, παρατήρησα ότι πολλοί από αυτούς δεν είχαν καν παπούτσια», θυμάται. Ήμουν 12 ετών, και σκεφτόμουν «Ουάου, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν παπούτσια;» Κι αυτό ήταν ένα γεγονός που άλλαξε την οπτική μου για τα πράγματα». Αυτή η εμπειρία έγινε για τη σημερινή 17χρονη η αφορμή για ένα ταξίδι που την οδήγησε να δωρίσει πάνω από 30.000 ζευγάρια παπούτσια σε άτομα που έχουν ανάγκη σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια – ένα απίστευτο επίτευγμα που όπως δηλώνει «με κάνει να νιώθω απίστευτη χαρά καθώς είμαι σε θέση να βοηθήσω τους ανθρώπους».
Μετά την εμπειρία της στο παιχνίδι μπάσκετ, η Λίντσεϊ άρχισε να εκκαθαρίζει την ντουλάπα της όταν συνειδητοποίησε ότι είχε πολλά παπούτσια που δεν φορούσε ποτέ. «Ω Θεέ μου, δεν έχω φορέσει τα μισά από αυτά (παπούτσια)», θυμάται να σκέφτεται. «Η δωρεά παπουτσιών θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρουμε στην κοινότητα». Αποφασισμένη, η Lindsay άρχισε να συλλέγει νέα και απαλά παπούτσια ως μέρος του έργου της Bat Mitzvah το 2016. Δημιούργησε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Shoes for Souls και άρχισε να επικοινωνεί με φίλους και συμμαθητές σχετικά με τη δωρεά παπουτσιών. Οργάνωσε επίσης μια σχολική εκδήλωση-μπαζάρ διάρκειας μιας εβδομάδας σε μια θερινή κατασκήνωση, όπου οι κατασκηνωτές ανταγωνίστηκαν ο ένας τον άλλο για να δουν ποιος θα μπορούσε να δωρίσει περισσότερα παπούτσια. Η Lindsay συγκέντρωσε γρήγορα χιλιάδες παπούτσια τα οποία πρόσφερε σε τοπικά καταφύγια αστέγων και βραβεύτηκε το 2017 ως Chatsworth Youth of the Year.

Μέχρι τώρα ως μαθήτρια λυκείου, η Lindsay συνέχιζε να συλλέγει δεκάδες χιλιάδες παπούτσια τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, η συλλογή δωρεών έγινε πιο δύσκολη – παρόλο που ήξερε ότι υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι που είχαν ανάγκη από ποτέ. Χρησιμοποίησε το Nextdoor, την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για γειτονιές, για να συντονιστεί με το σχολείο της, την ομάδα βόλεϊ και την ευρύτερη κοινότητα για να οργανώσει παραλαβή χωρίς επαφή για δωρεές παπουτσιών. Όταν δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες έφτασαν να την ρωτήσουν αν μπορούσε να παράσχει περισσότερα παπούτσια, ήταν έτοιμη. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, κατάφερε να δωρίσει πάνω από 4.000 ζευγάρια. «Ένιωσα τόσο μεγάλη τιμή που με σκέφτηκαν να βοηθήσω», δήλωσε. «Ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπω την προσπάθειά μου να αποδίδει».

Δείτε Επίσης

Ενώ η Lindsay θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα παπούτσια, λέει ότι είναι προσεκτική για να βεβαιωθεί ότι είναι σε καλή κατάσταση. “Το σύνθημά μου είναι, αν το φοράτε, θα το αποδεχτώ”, δηλώνει. “Θέλω να προσπαθήσω να προσφέρω την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους ανθρώπους. Δεν θέλω να τους δώσω ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι χτυπημένα ή φθαρμένα. Δεν θέλω να πιστεύουν ότι είναι τους αξίζει κάτι κακής ποιότητας». Η Lindsay λέει ότι το της έχει δώσει νέο νόημα για την αξία ενός καλού ζευγαριού υποδημάτων. «Ξέρετε ότι ένα νέο, νέο ζευγάρι παπούτσια μπορεί πραγματικά να φωτίσει την ημέρα κάποιου, να φωτίσει τη στάση και την προοπτική του για τη ζωή», παρατηρεί. «Ήθελα να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top