TOP

Για κέρασμα στο σπίτι, για μια ώρα λιγούρας, για να πάρει κάτι μαζί του στο γραφείο ή εσείς στη δουλειά – αλλά ακόμη και για το διάλειμμα, το κέικ είναι πάντα μια γρήγορη κι εύκολη λύση για να έχετε πάντα στο σπίτι το δικό σας γλυκό. Και το σημαντικότερο μπορείτε να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!

Θα χρειαστείτε 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4-5 αυγά, 250 γρ. φυτικό βούτυρο, 400 γρ. ζάχαρη, 1 φλιτζάνι γάλα.

Αυτά είναι τα βασικά συστατικά, ανάλογα με τη γεύση και το άρωμα που θέλετε να δώσετε μπορείτε να προσθέσετε κυριολεκτικά ό,τι λαχταράει η όρεξή σας.

Από αρωματικά οι κυριότερες επιλογές είναι η βανίλια (σε σκόνη ή φυσική), ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, κανέλα, γαρίφαλο.

Για το εσωτερικό και για ενίσχυση της γεύσης μπορείτε να βάλετε για τους λάτρεις της σοκολάτας: κακάο σε σκόνη, πραλίνα, τριμμένη σοκολάτα, τρούφα, σταγόνες σοκολάτας, κουβερτούρα, σοκολάτα υγείας, αλλά και όλα τα είδη της σοκολάτας και σε όλες τις της μορφές.

Για όσους αγαπούν τα φρούτα, η μπανάνα ή το τριμμένο μήλο είναι οι πιο συχνές επιλογές.

Το καρότο επίσης θα σας δώσει ένα πολύ ωραίο carrot cake.

Ακόμα μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς αλεσμένους ή καβουρδισμένους ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες αλλά μέχρι ινδική καρύδα.

Εκτέλεση: Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23×13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές φόρμες για cupcakes.

Καταχώρησε Σχόλιο