Now Reading
Killing me softly…

Killing me softly…

Μικρές κακές συνήθειες που «σκοτώνουν» τη σχέση σας

Δεν χρειάζεται να φτάσετε στην απιστία, να υποφέρετε από κρίσεις ζηλοτυπίας ή να ζείτε έντονους καβγάδες και τσακωμούς για να νιώσετε ότι η σχέση σας έχει πρόβλημα. Υπάρχουν διάφορες μικρές συμπεριφορές που παρεισφρέουν στην καθημερινότητά σας και με τον καιρό παγιώνονται και δημιουργούν μια ασφυκτική ρουτίνα για έναν από τους δύο ή και για τους δυο σας! Να είστε σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα… μην αφήσετε να γίνουν συνήθεια και προλάβετε να τις αλλάξετε ή να τις ξεφορτωθείτε προτού ριζώσουν για τα καλά. Οι πιο συνήθεις ύποπτες συμπεριφορές που εδραιώνονται σιγά σιγά χωρίς να το συνειδητοποιήσετε είναι οι εξής:

Στραβοκοίταγμα

Μπορεί να μη το θεωρήσετε κάτι σοβαρό. Κι όντως το να στραβοκοιτάξετε μια φορά τον σύντροφό σας δεν είναι προβληματικό, αν όμως το συνηθίζεται κάθε φορά που λέει κάτι με το οποίο διαφωνείτε ή όταν κάνει κάτι το οποίο εσάς δεν σας αρέσει, κι είτε κατσουφιάζετε είτε κάνετε κάποια συγκεκριμένη γκριμάτσα αποδοκιμασίας δημιουργείτε αρνητικό κλίμα μεταξύ σας και η επικοινωνία σας αρχίζει να πλήττεται.

Κάνοντας μούτρα

Όλοι μερικές φορές φτάνουμε στα όριά μας, θέλουμε να φωνάξουμε ή νιώθουμε ότι μας πνίγει ο θυμός. Συζητήστε το. Το να κάνετε μούτρα δεν είναι ο πιο υγιής τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ειδικά αν τα αρχίσετε ξαφνικά και χωρίς να ξέρει ο άλλος την αιτία – όσο κι αν εσάς ο λόγος σας μοιάζεις κάτι παραπάνω από προφανής, για τον άλλον άνθρωπο δεν είναι όλα τόσο ξεκάθαρα. Όλοι οι άνθρωποι δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Η σιωπή μου προς απάντησή σου

Υπάρχει διαφορά σε μια διένεξη ή μια διαφωνία να χρειάζεστε το χρόνο και το χώρο σας και είναι άλλο να αγνοείτε τον άλλον ενώσω σας μιλάει. Μπορείτε να του ζητήσετε να το συζητήσετε άλλη ώρα που θα είστε πιο ήρεμοι και οι δύο.

Το να παραμελείτε τον εαυτό σας

Μπορεί να μη θέλετε να τον γοητεύσετε ή να τον ξελογιάσετε πια καθώς πιστεύετε ότι πλέον τα έχετε καταφέρει. Σε μια σχέση μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Και κυρίως τον άλλον. Να προσέχετε τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας – έτσι δείχνετε ότι ακόμα ο άλλος μετράει για εσάς αλλά κι έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας.

Η αδιαφορία

Το να σταματήσετε να εκπλήσσετε ο ένας τον άλλον είναι η αρχή πολλών προβλημάτων. Να δείχνετε ενδιαφέρον για το πώς ήταν η μέρα του άλλου. Να τον ρωτάτε, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε τους όρους της δουλειάς του. Να ρωτάτε όμως όχι τυπικά, αλλά από ενδιαφέρον. Να νοιάζεστε για τις σκοτούρες και τα άγχη του άλλου. Να ξέρετε κι εσείς κι εκείνος ότι είστε ο ένας το στήριγμα του άλλου.

Η συσσωρευμένη πίκρα

Οτιδήποτε μαζεύεται και δεν εκφράζεται στην ώρα του διογκώνεται πόσο μάλλον αν είναι κάτι τόσο αρνητικό όπως η πίκρα ή το παράπονο. Να σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας απογοητεύει, να βρείτε την πηγή του, να δείτε αν μπορεί να αλλάξει και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργεί δυσαρέσκεια σε κανέναν από τους δυο σας.

Υψηλές προσδοκίες

Πολλές φορές ξεκινάμε ή μπαίνουμε σε μια σχέση περιμένοντας ότι ο άλλος θα αλλάξει ή έχοντας προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αγαπήστε τον άλλον για αυτό που είναι, είναι η μόνη εγγύηση για να μείνετε χρόνια μαζί και να είστε ευτυχισμένοι.

Στον αντίποδα των κακών συνηθειών υπάρχουν οι καλές συνήθειες που σώζουν την κατάσταση!

Δείτε Επίσης

Κάντε την έκπληξη

Μικρές αλλαγές, μικρές αποδράσεις, μικρές απολαύσεις που μπορείτε να προσφέρετε ο ένας στον άλλον και να μοιράζεστε μαζί. Μην αφήσετε τις υποχρεώσεις, τις δουλειές, τα παιδιά να μπούνε πάνω από τη δική σας κοινή χαρά. Να φτιάχνετε αφορμές για να περνάτε καλά οι δυο σας.

Διατηρήστε την ευγένεια

Δεν εννοώ να μιλάτε ο ένας στον άλλον στον πληθυντικό αλλά να μη μιλάτε άσχημα μεταξύ σας ούτε ακόμα κι αν έχετε νευριάσει. Η οικειότητα μερικές φορές μας κάνει να ξεχνάμε τα βασικά. Η τρυφερότητα και η ευγένεια ωστόσο σε ένα ζευγάρι είναι στοιχείο που θα το κρατάει ενωμένο ακόμα και στις δυσκολίες ή σε στιγμές που διαφωνούν.

Κρατήστε αναμμένο το πάθος

Γάμος ή σχέση χωρίς καλή ερωτική ζωή είναι σαν φωτιά χωρίς φλόγα. Είστε σύζυγοι, είστε γονείς, πρέπει να θυμάστε ότι είστε και πρέπει να παραμένετε κι εραστές.

Keep talking

Να μιλάτε, για όλα. Να μοιράζεστε φόβους, φαντασιώσεις, αναμνήσεις, μυστικά, όνειρα. Όσο μιλάτε, όσο η επικοινωνία σας είναι καλή και στηρίζεται στην ειλικρίνεια και στην αμοιβαιότητα τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top