Now Reading
Happy Play Monopoly Day – μια ευκαιρία να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι

Happy Play Monopoly Day – μια ευκαιρία να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι

Παραδίδοντας μαθήματα οικονομίας (και διασκέδασης) στα παιδιά

«Το θέμα της πραγματικής οικονομίας είναι ότι είναι σαν το παιχνίδι της Monopoly με την έννοια ότι όταν ένα άτομο έχει όλα τα χρήματα, το παιχνίδι τελειώνει. Και σε ένα παιχνίδι Monopoly, φυσικά, είναι αρκετά γοητευτικό, αλλά σε μια πραγματική οικονομία, είναι πολύ πιο προβληματικό», έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας Νικ Χάναουερ, παραδίδοντας μαθήματα οικονομίας μέσω της

Αν έχετε παιδικές αναμνήσεις από το περίφημο παιχνίδι Monopoly,ή αν το παίζετε σε βραδιές επιτραπέζιων με τους φίλους σας ή τα παιδιά σας, τότε θα είστε ενθουσιασμένοι που ξέρετε ότι υπάρχει μια μέρα αφιερωμένη στο ίδιο το παιχνίδι. Αν λατρεύετε τα μικρά τους πιόνια, μετράτε τα χρήματα και βγείτε από τις κάρτες χωρίς φυλακή, τότε διαβάστε περισσότερα για την ιστορία αυτών των καταπληκτικών διακοπών και τι μπορείτε να κάνετε για να το γιορτάσετε.

 

Ιστορία του Play Monopoly Day

Η ιδέα του παιχνιδιού Monopoly δημιουργήθηκε το 1903 όταν η αμερικανίδα αντι-μονοπωλιακή Elizabeth Magie δημιούργησε ένα παιχνίδι για να εξηγήσει τη θεωρία της ενιαίας φορολογίας του Henry George. Η φορολογική θεωρία του Χένρι Τζορτζ ήταν ότι η κατοχή μονοπωλίου σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και αλληλεπιδράσεις υλικών θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα ζητήματα στην οικονομία, και έτσι υποστήριξε φόρους αξίας γης και μισθώματα ευρεσιτεχνίας σε μονοπωλιακές εταιρείες και επιχειρήσεις.

Η Lizzie Magie αποφάσισε τότε να δημιουργήσει το παιχνίδι, το οποίο ονομάστηκε αρχικά Landlord’s Game, για να εξηγήσει τα αποτελέσματα του μονοπωλίου σε απλούστερους όρους και έτσι πήρε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της το 1904 και κυκλοφόρησε το παιχνίδι της το 1906. Αν και ο Charles Darrow δημιούργησε μια διαφορετική έκδοση του Monopoly, μόλις το 1935 το Parker Brother πούλησε ένα παρόμοιο παιχνίδι που ονομάζεται Monopoly, κερδίζοντας αυτόματα δημοτικότητα και όπως το ξέρουμε από την ιστορία, το 1991 η Hasbro Inc. αγόρασε τους Parker Brothers και έτσι αγόρασε και τη Monopoly.

Έτσι, με αυτήν τη μακρά ιστορία παράδοσης, η Monopoly είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια στον κόσμο. Κάθε χρόνο αναπτύσσονται διαφορετικές εκδόσεις. Οι θαυμαστές μέσω του Διαδικτύου μπορούν να ψηφίσουν για νέα σχέδια κομματιών και αποκλειστικές εκδόσεις. Έχει γίνει μέρος της παράδοσης επιτραπέζιων παιχνιδιών ανάμεσα σε φίλους η μέλη οικογένειας και η σημερινή μέρα είναι απλώς μια υπενθύμιση στη διασκέδαση που προσφέρει η Monopoly.

Γιατί να παίξετε Monopoly με τα παιδιά

Δείτε Επίσης

Γιατί όπως όλα τα επιτραπέζια είναι αφορμή για σύνδεση, επικοινωνία και κοινό χρόνο ψυχαγωγίας και παιχνιδιού. Επιπλέον τα παιδιά παίζοντας Monopoly έρχονται σε επαφή με μαθηματικές έννοιες και μαθηματικές πράξεις. Μαθαίνουν όρους και έννοιες που αφορούν την οικονομία, τον δανεισμό, την επιχειρηματικότητα. Είναι ένα παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής που ωστόσο μπορεί να ευνοηθεί και από την τύχη. Τέλος τα διδάσκει υπομονή, να σέβονται και να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες αλλά και βήματα διαδικασίας.

 

Πώς να γιορτάσετε το Play Monopoly Day

Τι καλύτερος τρόπος από το να παίξετε το Monopoly. Κλείστε μια κουραστική μέρα στο σπίτι που μπορεί να είχε τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και στρες, φτιάχνοντας σνακ και παίζοντας όλοι μαζί το αγαπημένο επιτραπέζιο.  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το hashtag #playmonopolyday και να επιτρέψετε σε όλους στους αγαπημένους σας ιστότοπους κοινωνικών μέσων για την ημέρα που είναι σήμερα. Τέλος μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας Monopoly με πιόνια φωτογραφίες σας και ταμπλό με ονομασίες από τα μέρη των διακοπών σας! Καλά να περάσετε!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top