Now Reading
Πώς το lockdown no2 μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των διατροφικών σου συνηθειών;

Πώς το lockdown no2 μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των διατροφικών σου συνηθειών;

Μένουμε σπίτι και βελτιώνουμε την διατροφή μας

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Αντιμετωπίζοντας από διαφορετική οπτική την κρίσιμη αυτή περίοδο που κληθήκαμε να ζήσουμε για δεύτερη φορά μέσα σε μια χρονιά, μπορεί να συμπεράνει κανείς πως ναι τελικά υπάρχει και η θετική πλευρά των πραγμάτων. Περισσότερος χρόνος στο σπίτι, εργασία με την άνεση σου, μεγαλύτερη αφοσίωση στον εαυτό σου ή στην οικογένειά σου, μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας κλπ κλπ. Η παραμονή στο σπίτι λοιπόν, ενδείκνυται για αλλαγές και αποφάσεις που μπορούν να οδηγήσουν την ζωή μας προς το καλύτερο. Ανάμεσα σε αυτές εντάσσεται φυσικά και το ζήτημα της διατροφής. Μπορεί η καραντίνα να μην είναι η ιδανικότερη περίοδος να ξεφορτωθείς κάποια περιττά κιλά, είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες, μέσα από την παρατήρηση λανθασμένων συμπεριφορών, την αντικατάσταση επεξεργασμένων τροφών με άλλα υγιεινότερα, την επιλογή ενός πιο fitness lifestyle.

Πρώτα από όλα προσπάθησε να ακολουθήσεις τον κανόνα κάθε ισορροπημένης διατροφής, που μετρά πέντε γεύματα ημερησίως. Ένα πλούσιο πρωινό, ένα καλό μεσημεριανό και ένα δείπνο νωρίς το βράδυ. Αναμεσά στα γεύματα αυτά, υπάρχουν δυο μικρότερα, που μπορεί να είναι ένα φρούτο εποχής, μια χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί ή μια μπάρα με μαύρη σοκολάτα. Ακολουθώντας αυτό τον κανόνα, η όρεξη για τσιμπολογήματα μέσα στην μέρα μειώνεται, ενώ δεν πέφτεις ποτέ με τα μούτρα στο φαγητό εξαιτίας της έντονης πείνας.

Η διάρκεια κάθε γεύματος παίζει τον ρόλο της. Θέλω να πω πως αφού είσαι αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι και όχι μπλεγμένη στη κίνηση στους δρόμους ή στην ατέλειωτη δουλειά του γραφείου, είναι ευκαιρία να αφιερώσεις τον χρόνο που πρέπει στο lunch break σου. Σταμάτα να τρως στο πόδι, κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσε την ιεροτελεστία του φαγητού όπως ακριβώς τις αξίζει. Φάε μικρότερες μπουκιές, μάσα αρκετή ώρα το φαγητό σου ενώ φρόντιζε να αφήνεις στο πιάτο το πιρούνι όσο ακόμα μασάς την τροφή. Με τον τρόπο αυτό δεν βομβαρδίζεις το πεπτικό σου σύστημα και νιώθεις χορτάτη με λιγότερη ποσότητα.

Μήπως ήρθε η ώρα να μπεις στην κουζίνα; Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία που έχει διχάσει αρκετούς. Άλλοι το βρίσκουν δημιουργικό και ως μέσο χαλάρωσης και αποφόρτισης του stress, ενώ άλλοι θεωρούν την κουζίνα το πιο άχρηστο δωμάτιο του σπιτιού. Η αλήθεια είναι πως αφού μένεις περισσότερο χρόνο σπίτι, αξίζει τον κόπο να αφιερώσεις λίγο από αυτόν στην παρασκευή των γευμάτων σου. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε μεγάλους μπελάδες, όμως σίγουρα είναι προτιμότερο να φτιάξεις κάτι μόνη σου με υλικά που έχεις διαλέξει εσύ, πάρα να καταφεύγεις πάλι στα έτοιμα γεύματα και το fast food που θα επέλεγες αν ήσουν όλη μέρα στους δρόμους. Είναι ευκαιρία λοιπόν, να αναζητήσεις υγιεινές συνταγές με όσπρια, λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης, ψάρι και άπαχο κρέας.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top