Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή μαρμελάδα μανταρίνι
Το αγαπημένο εσπεριδοειδές των παιδιών σε μια υπέροχη εκδοχή
Σε λίγο θα γεμίσουν τους πάγκους της λαϊκής αλλά και τις φρουτιέρες στο σπίτι μας. Τα παιδιά τα λατρεύουν και είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα εσπεριδοειδή. Γεμάτος βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, είναι πεντανόστιμο, τρώγεται ωμό, μπαίνει σε χυμούς αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υλικό για γλυκά, από κέικ μέχρι κουλουράκια. Εδώ σας έχουμε μια συνταγή για απολαυστική σπιτική μαρμελάδα.
Υλικά
2 κιλά μανταρίνια ακέρωτα
2 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Πετάμε ύστερα το νερό και βάζουμε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα τους και την πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να ξεκουραστεί για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια, αφού την ανοίξουμε και αφαιρέσουμε τα σποράκια. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και στο τέλος μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.