Now Reading
Μετατρέποντας την ανία και τη βαρεμάρα σε ευκαιρία δημιουργικής ευτυχίας

Μετατρέποντας την ανία και τη βαρεμάρα σε ευκαιρία δημιουργικής ευτυχίας

Το καλοκαίρι αφήστε τα παιδιά να βαρεθούν ελεύθερα!

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των γονιών με το πού κλείσουν τα σχολεία είναι πώς θα απασχοληθούν τα παιδιά. Η χρονιά που πέρασε ωστόσο ήταν αρκετά κουραστική και πιεστική όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους μας – και για αυτό η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι πιο απαραίτητες από ποτέ. Διακοπές σημαίνει να μην υπάρχουν σταθερές υποχρεώσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μέχρι να αρχίσουν οι κοινές οικογενειακές διακοπές κι αν τα παιδιά μετά το σχολείο μείνουν στο σπίτι, βοηθήστε τα να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν, να αποβάλουν το άγχος και την πίεση της σχολικής χρονιάς και να ξαναβρούν τη χαμένη περιέργεια και δημιουργικότητά τους.

  • Κλείστε το ξυπνητήρι

Διαμορφώστε τις ώρες ύπνου τους με βάση τα νέα δεδομένα. Φροντίστε ωστόσο να μην αποδιοργανωθεί ο ύπνος και να κοιμούνται τις απαραίτητες ώρες – ίσως και περισσότερο, δεδομένου ότι δεν έχουν να ξυπνήσουν για το σχολείο. Ο ύπνος προσφέρει πολλά οφέλη για την υγιή τους ανάπτυξη. Δεν είναι κακή ιδέα να μπει σε πρόγραμμα και μια μεσημεριανή σιέστα. Ακόμα και αν δεν κοιμηθούν το να χαλαρώσουν ξαπλωμένα τους δίνει μια έξτρα δόση ξεκούρασης.

  • Αλλάξτε τη ρουτίνα

Χωρίς να υπάρχει οπωσδήποτε σταθερό πρόγραμμα μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη βάση για τις ασχολίες τους.

  • Νέες ευθύνες

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο για να μάθουν να συμμετέχουν λίγο περισσότερο στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Στα παιδιά αρέσει να βοηθάνε, ειδικά όταν δείχνετε την εκτίμησή σας και όταν κάνετε τις δουλειές να μοιάζουν με παιχνίδι. Ειδικά τις ζεστές μέρες, ασχολίες με νερό γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές και ευχάριστες.

  • Δώστε τους επιλογές

Βιβλία, σετ ζωγραφικής, σετ χειροτεχνίας, επιτραπέζια, κι ό,τι άλλο τους αρέσει. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεχωρίσετε και να φτιάξετε μαζί τους τα παιχνίδια τους. Τι δεν τους αρέσει πια, τι είναι για την ηλικία τους.

  • Βάλτε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού και όσο γίνεται στη φύση

Η επαφή με τη φύση οξύνει την παρατηρητικότητά τους και τα κάνει να γίνονται πιο περίεργα και ξυπνάει ο εξερευνητής μέσα τους. Καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό και φύγαμε. Αν είστε κοντά στη θάλασσα, ακόμα καλύτερα!

  • Περισσότερη άσκηση

Κλειστά σχολεία περισσότερη ενέργεια που πρέπει να εκτονώσουν, κάντε μαζί αθλητικές δραστηριότητες… ακόμα και μέσα στο σπίτι. Ο χορός είναι μια υπέροχη μορφή άσκησης που μπορείτε να κάνετε μαζί τους. Άθληση και διασκέδαση, δύο σε ένα!

  • Με μέτρο η επαφή με τις «οθόνες»

Διακοπές δεν σημαίνει ότι όλος ο ελεύθερος χρόνος θα διατεθεί στην τηλεόραση, στα βίντεο-παιχνίδια ή στα τάμπλετ… αυτό είναι ένα κομμάτι που θέλει προσοχή. Ειδικά σε μια χρονιά που με την τηλεκπαίδευση τους έδωσε μερικές έξτρα ώρες οθόνης.

  • Η γλυκιά απραξία

Να έχουν τη δυνατότητα να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Ένα διάστημα μέσα στη μέρα με απόλυτο δικό τους χρόνο ηρεμίας.

Δείτε Επίσης

  • Κάντε τουρισμό στην περιοχή σας

Ανακαλύψτε μέρη που δεν γνωρίζετε, γυρίστε την πόλη σας με ματιά και διάθεση επισκέπτη.

  • Αφήστε τα να βαρεθούν

Θα γίνουν πιο δημιουργικά, πιο αυτόνομα και θα βρουν τρόπους ή να απολαμβάνουν την ανία ή να τη διαχειρίζονται χωρίς να είναι δική σας ευθύνη.

  • Αφήστε τα να ξεκουραστούν

Οι ρυθμοί πέφτουν το καλοκαίρι, ας κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα από κάθε τι που τις πιέζει ή που είναι υποχρεωτικό.

  • Αφήστε τα να ονειρευτούν

Με ανοιχτά μάτια, να αφεθούν να δουν τι θέλουν από τη ζωή τους και το μέλλον τους – ακόμα κι αν το μέλλον αφορά την επόμενη ώρα και την επιθυμία τους να φάνε παγωτό. Κάντε σχέδια μαζί με τα παιδιά και φτιάξτε μαζί τους υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top