Καλοκαίρι σημαίνει να βγάζουμε τα παιδιά… απ’ την πρίζα! - Childit
Now Reading
Καλοκαίρι σημαίνει να βγάζουμε τα παιδιά… απ’ την πρίζα!

Καλοκαίρι σημαίνει να βγάζουμε τα παιδιά… απ’ την πρίζα!

Ιδέες για «κλασικά» παιχνίδια που δεν χρειάζονται ρεύμα

Τα παιχνίδια για παιδιά δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν οθόνη, μπαταρίες ή φορτιστή smartphone. Είτε ψάχνετε για παιχνίδια εξωτερικού χώρου είτε για παιχνίδια εσωτερικού χώρου για παιδιά, σας δίνουμε μερικές απλές διαχρονικές ιδέες. Ρίξτε μια ματιά στα εντυπωσιακά κλασικά παιχνίδια δύο παικτών που θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα όλο το καλοκαίρι – και καθ ‘όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Ετοιμαστείτε για κάποια σοβαρή νοσταλγία με αυτά τα αγαπημένα ευρήματα όλων των εποχών!

 

Αυτοσχέδιο μπάσκετ

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε γήπεδο του μπάσκετ ούτε καν μπασκέτα για να παίξετε το αγαπημένο αυτό άθλημα. Ένας κουβάς, μια μεγάλη λεκάνη ή μια απόχη… μπορούν άνετα να χρησιμεύσουν ως καλάθι για να κάνετε τα σουτ σας! Βάλτε τη φαντασία του παιδιού να δουλέψει και να φτιάξει μια αυτοσχέδια μπασκέτα – ακόμα και την μπάλα μπορεί να τη φτιάξει μόνο του (με χαρτί ή άλλα υλικά) ώστε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

 

Διασκεδαστικό χειροκρότημα

Από το περνά περνά η μέλισσα μέχρι το μαριάμ μαριάμ, τα παιχνίδια με τις παλάμες και το χειροκρότημα μπορούν να απασχολήσουν για πολλή ώρα δύο άτομα. Μυήστε το παιδί σας σε αυτό το παιχνίδι και μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε το δικό σας… παιχνίδι… βάζοντας στους στίχους οπωσδήποτε το όνομά σας – το δικό σας και του παιδιού!

 

Ψάχνοντας τη σκιά

Ψάχνετε για υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά; Αφήστε τον ήλιο να ηγηθεί κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού της σκιάς. Προχωρήστε στην αυλή και αναζητήστε τις σκιές σας. Κάθε παίκτης επισημαίνει τη σκιά του άλλου παίκτη για να κερδίσει. Όχι μόνο αυτό είναι ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό παιχνίδι, αλλά είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για κοινωνική απόσταση όταν πηγαίνετε έξω για να παίξετε.

 

Μαμά, μπορώ

Μαμά, μπορώ να κάνω ένα βήμα μπροστά; Όπου το «μαμά» αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με τον συμπαίκτη. Όπως το κόκκινο φως / το πράσινο φως, αυτό το παλιό σχολικό παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να δημιουργήσουν δεξιότητες αυτοέλεγχου. Εάν δεν έχετε παίξει το παιχνίδι εδώ και χρόνια, ένας παίκτης ρωτάει, “Μαμά μπορώ ..;” Και ο άλλος λέει, «Ναι, μπορεί» ή «Όχι». Ακόμα κι αν είσαι η μαμά, μπορείς να εναλλάσσεις το ρόλο της μαμάς σε αυτό το παιχνίδι – και να γίνεται και το παιδί μαμά αντίστοιχα!

 

Κόκκινο φως, πράσινο φως

Το παιδί σας δυσκολεύεται μερικές φορές να σταματήσει όταν του λέτε «στοπ»; Βοηθήστε το παιδί να αναπτύξει τον αυτοέλεγχο με αυτή τη νοσταλγική παιχνιδιάρικη επιλογή. Δημιουργήστε το δικό σας εικονικό δρόμο παιχνιδιού, σταθείτε απέναντι και φωνάξτε «πράσινο φως» για να μετακινηθείτε και «κόκκινο φως» για να σταματήσετε. Αλλάξτε ρόλους εναλλάξ.

 

Κουτσό

Αξιοποιήστε το απόθεμα κιμωλίας στο πεζοδρομίου κι απολαύστε αυτό το υπαίθριο παιχνίδι για παιδιά. Σχεδιάστε μαζί τα τετράγωνα, βρείτε το τέλειο βότσαλο για να πετάξετε και να παίξετε το γεμάτο αριθμούς παιχνίδι. Εάν το παιδί κουραστεί με τα μαθηματικά, αλλάξτε τους κανόνες και χρησιμοποιήστε γράμματα, σχήματα ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορεί να σχεδιάσει το δημιουργικό σας παιδί.

 

Κρυφτό

Είτε ψάχνετε για παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους είτε για παιχνίδια εσωτερικού χώρου για παιδιά, το κρυφτό είναι μια κλασική επιλογή που απολαμβάνουν πάντα τα μικρά. Ακόμα και το σπίτι σας μπορεί να έχει ιδανικές κρυψώνες, αναζητήστε τες.

 

20 ερωτήσεις

Οι 20 ερωτήσεις δίνουν στους μικρούς σας την ευκαιρία να ακονίσουν τις δεξιότητές τους στην κριτική σκέψη. Διαλέξτε ένα άτομο, ένα μέρος ή κάτι και αφήστε τα παιδιά σας να ρωτήσουν. Φυσικά, μπορούν να επιλέξουν μόνο «ναι» ή «όχι» ερωτήσεις για να απαντήσετε. Μπόνους – αυτό το παιχνίδι βοηθά επίσης το παιδί σας να δημιουργήσει δεξιότητες καταμέτρησης!

 

Εγώ κατασκοπεύω ή βλέπω…

Αυτή είναι μια άλλη κατάσταση αναμονής που είναι ιδανική για μεγάλες βόλτες με αυτοκίνητο, μέρες στο πάρκο ή σχεδόν οπουδήποτε αλλού! Κατασκοπεύστε κάτι που είναι από ένα συγκεκριμένο χρώμα, που ξεκινά με ένα συγκεκριμένο γράμμα ή έχει συγκεκριμένο μέγεθος. Ξεκινήστε με τον εαυτό σας σε αυτό το παιχνίδι και, στη συνέχεια, αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν κατασκοπεία με τα μάτια τους.

Πηγαίνω σε πικνίκ

Ακονίστε τις δεξιότητες μνήμης και ενισχύστε την ικανότητα αλφάβητου του παιδιού σας με αυτό το απλό παιχνίδι ιστορίας αλφαβήτου. Ο πρώτος παίκτης ξεκινά λέγοντας, “Πάω για πικνίκ και θα φέρω …” Στη συνέχεια, ο παίκτης προσθέτει ένα στοιχείο που ξεκινά με το γράμμα “Α” (δηλαδή “αβγά”). Ο επόμενος παίκτης επαναλαμβάνει αυτό που είπε ο πρώτος παίκτης και προσθέτει το στοιχείο του ξεκινώντας από το γράμμα «Β» («Πηγαίνω για πικνίκ και θα φέρω αβγά και βατόμουρα… Και ούτω καθεξής. Στόχος του παιχνιδιού είναι να φτάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο αλφάβητο ενώ ταυτόχρονα να θυμάστε όλα τα αλφαβητικά στοιχεία που προηγήθηκαν.

 

Πάλη με τον αντίχειρα

Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, ας έχουμε έναν πόλεμο αντίχειρα! Κρατήστε αυτά τα κυρίαρχα χέρια και ετοιμάστε τους αντίχειρές σας να παλέψουν με αυτό το απλό παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί οπουδήποτε βρίσκονται… αντίχειρες. Δεν θυμάστε πώς να παίξετε; Είναι τόσο εύκολο κι απλό και σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας…

 

Ο Φώτης λέει

Ο Φώτης (ή για την ακρίβεια βάζετε κάθε φορά όποιο όνομα θέλετε) λέει να δοκιμάσετε αυτό το παιχνίδι με τα παιδιά σας αντί να τους παραδώσετε το τηλέφωνό σας την επόμενη φορά που περιμένετε να έρθει το φαγητό στην ταβέρνα. Το παιχνίδι αυτό βάζει τα παιδιά να σκεφτούν και να φτιάξουν μια σκυταλοδρομία προτάσεων που μπορεί να καταλήξει και στη δημιουργία μιας πρωτότυπης ιστορίας.

 

Πέτρα ψαλίδι χαρτί

Λίγα παιχνίδια είναι τόσο συναρπαστικά και τόσο διαχρονικά όσο το πέτρα ψαλίδι χαρτί. Παίζετε μόνο με τα χέρια και επίσης μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας ιδέες – όπως μολύβι, γόμα κλπ.

 

Πρόσωπο ζώο πράγμα

Ένας παίκτης λέει από μέσα του την αλφαβήτα και ένας άλλος λέει στοπ, στο γράμμα που θα σταματήσει μετά πρέπει όλοι οι παίκτες να βρουν λέξεις που αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα στις κατηγορίες: «πρόσωπο (δηλαδή όνομα)», «φυτό», «ζώο», «πράγμα», μπορείτε επίσης να προσθέσετε «πόλη», «χώρα» κι «επάγγελμα» ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top