«Daily Bread» - Τι τρώνε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο - Childit
Now Reading
«Daily Bread» – Τι τρώνε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο

«Daily Bread» – Τι τρώνε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο

Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ του Gregg Segal σε 9 χώρες

«Σε μια αλουμινένια καλύβα 8 x 8 σε ένα εργοτάξιο έξω από τη Βομβάη, η Anchal Sahni κάθεται στο δείπνο με την οικογένειά της: σπιτικό aloo bhindo (χοιρομέρι και πατάτες σε κάρυ) και chapati (flatbread) με μια πλευρά φακές. Η Anchal έχει μια πιο υγιεινή διατροφή από ό, τι πολλά παιδιά της μεσαίας τάξης στην Ινδία, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρώνε έξω. Στη Μουμπάι, μια μέση πίτσα κοστίζει 13 δολάρια – περίπου 3 φορές αυτό που ο πατέρας της Anchal κερδίζει σε μια μέρα.

Ανακαλύπτοντας μια αλλαγή στις δυτικές αντιλήψεις για τη διατροφή και τις συνέπειες των junk food, οι εταιρείες γρήγορου φαγητού άρχισαν να επενδύουν σε ξένες αγορές όπου η ευαισθητοποίηση του κοινού δεν είναι τόσο έντονη – και όπου τα μπέργκερ δεν θεωρούνται «σκουπίδια» αλλά είναι ένα σύμβολο.

Το 2015, το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ διεξήγαγε μια εξαντλητική μελέτη, εντοπίζοντας τις χώρες με τις πιο υγιεινές δίαιτες στον κόσμο. 9 από τις 10 κορυφαίες χώρες βρίσκονται στην Αφρική, όπου τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, οι σπόροι είναι συρραπτικά και τα γεύματα είναι σπιτικά, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου σχεδόν το 60% των θερμίδων που καταναλώνουμε προέρχονται από επεξεργασμένα τρόφιμα και μόνο το 1% προέρχονται από λαχανικά.

Καθώς η παγκοσμιοποίηση μεταβάλλει τη σχέση μας με τα τρόφιμα, γυρνάω σε όλο τον κόσμο, ζητώντας από τα παιδιά να κρατούν ένα ημερολόγιο από ό, τι τρώνε μέσα σε μια εβδομάδα. Μόλις τελειώσει η εβδομάδα, κάνω ένα πορτρέτο του παιδιού με τα τρόφιμα που έχει φάει και που είναι τοποθετημένα γύρω από αυτό. Εστιάζω στα παιδιά επειδή οι διατροφικές συνήθειες, που σχηματίζονται όταν είμαστε νέοι, διαρκούν μια ζωή και συχνά προετοιμάζουν το δρόμο για χρόνια προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

See Also

Παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση εδώ στις ΗΠΑ σχετικά με την βλάβη της κατανάλωσης μεταποιημένων τροφίμων, η ευαισθητοποίηση δεν έχει οδηγήσει ακόμη σε ευρείες αλλαγές. Τα ποσοστά παχυσαρκίας εξακολουθούν να αυξάνονται. Πριν από 40 χρόνια, 1 στα 40 παιδιά ήταν παχύσαρκοι. Σήμερα, 10 στους 40 είναι. Δεδομένου ότι το σιρόπι καλαμποκιού ήρθε μαζί, η επίπτωση του διαβήτη έχει τριπλασιαστεί. Για πρώτη φορά σε πολλές γενιές, το προσδόκιμο ζωής στην Αμερική μειώνεται και ο κύριος ένοχος είναι άδειες θερμίδες.

Έχω ενθαρρυνθεί να βρω περιοχές και κοινότητες όπου τα ανεπεξέργαστα τρόφιμα δεν θα εκτοπιστούν ποτέ από το πρόχειρο φαγητό, όπου τα μαγειρεμένα σπιτικά γεύματα αποτελούν το θεμέλιο της οικογένειας και του πολιτισμού, όπου η αγάπη και η υπερηφάνεια γίνονται αισθητά στα αρώματα των ζωμών, των αυγών και των καρυκευμάτων. Όταν το χέρι που ανακατεύει την κατσαρόλα είναι η μαμά ή ο μπαμπάς, η γιαγιά ή η γιαγιά, τα παιδιά είναι πιο υγιή. Ο βαθύτερος στόχος του πρότζεκτ Daily Bread είναι να αποτελέσει καταλύτη για την αλλαγή και να συνδεθεί με μια αναπτυσσόμενη, κοινότητα βάσης που μετακινεί τη βελόνα στη διατροφή».

Αυτά διαβάζουμε στο προσωπικό site του φωτογράφου Gregg Segal  που επί τρία χρόνια ταξίδεψε σε 9 χώρες (ΗΠΑ, Ινδία, Μαλαισία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σενεγάλη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Βραζιλία) και στη σελίδα του μπορούμε να δούμε τις 53 λήψεις με τα παιδιά που φωτογράφισε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top