Now Reading
7/12 Ένα Σάββατο γεμάτο υπέροχα παιδικά βιβλία στον Ιανό!

7/12 Ένα Σάββατο γεμάτο υπέροχα παιδικά βιβλία στον Ιανό!

Με τέσσερις εξαιρετικές εκδηλώσεις για τέσσερα πανέμορφα παιδικά βιβλία

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου, «Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά», σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Θα ταξιδέψουμε μαζί με τους αγαπημένους δημιουργούς 150 χρόνια πίσω, στη μακρινή Αμερική και στο σπίτι των τεσσάρων πιο διάσημων κοριτσιών της λογοτεχνίας…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα γινόταν άραγε, αν σε ένα παραμύθι βάζαμε να πρωταγωνιστήσουν τέσσερα κορίτσια αληθινά; Με τις αληθινές χαρές και τις αληθινές λύπες τους· με τη δύναμη και τις αδυναμίες τους· με τη φτώχεια και τις δυσκολίες της ζωής τους αλλά και με τον πλούτο του μυαλού και της καρδιάς τους; Η πρωτοπόρος Λουίζα Μέι ‘Αλκοτ έκανε αυτό το πείραμα 150 χρόνια πριν – και το πείραμά της πέτυχε. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: ianos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Δάφνης Βλουμίδη, «Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής » σε εικονογράφηση της Αντιγόνης Μακλέλλαν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος, που βρόμικος και εγκαταλειμμένος έφτασε στο νησί της Λέσβου από μια χώρα μακρινή. Τώρα έχει εξασφαλίσει στέγη και τροφή, όμως μοιάζει σαν χαμένος, και περνάει τις μέρες του χυμένος σαν λουκουμάς πάνω στον καναπέ. Καταφθάνουν «ειδικοί», που αφού τον εξετάζουν προτείνουν δραστηριότητες, ας πούμε αναρρίχηση ή καταδύσεις. Άλλοι προσπαθούν να του μάθουν κολύμπι και ποδήλατο… Τι όμως θέλει πραγματικά αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos.gr

 

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Λιλής Λαμπρέλλη, «Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;», σε εικονογράφηση της Κέλλυ Ματαθία – Κόβο, από. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση πολύτιμων πραγμάτων που δεν έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ήταν κάποτε ένας ασβός που περπατούσε, περπατούσε και ρωτούσε, όλο ρωτούσε γύρω του: «Τι λες πως είναι το πιο πολύτιμο στον κόσμο;». Η πέτρα, η πεταλούδα, το δέντρο, λογιών λογιών πετούμενα και άνθρωποι, όλα όσα δώσαν απαντήσεις στον ασβό, λαχταρούσαν το ταξίδι: την αντοχή για το ταξίδι, μια πατρίδα να τους περιμένει σαν γυρίσουν, τη γνώση που ταξιδεύει, τις λέξεις πέρα από τη γνώση –που σε πάνε ακόμα πιο μακριά–, τις ιστορίες πέρα από τις λέξεις –που σε πάνε παντού–, την αγάπη που είναι από μόνη της ένα ταξίδι. Υπάρχει άραγε κάτι πιο πολύτιμο από όλα αυτά;

Η παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη, που ονειρεύτηκε αυτή την ιστορία, βρήκε μια απάντηση. Η εικονογράφος Κέλλυ Ματαθία-Κόβο μπήκε στο όνειρο της συγγραφέα κι ονειρεύτηκε με τη σειρά της ζωγραφίζοντας. Οι μαγικές της ζωγραφιές ακολούθησαν τον ασβό ως την άκρη του κόσμου. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση πολύτιμων πραγμάτων που δεν έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά. Έχουν να κάνουν με το «μεγάλωμα» μέσα από το ταξίδι της ζωής. Για μικρούς (και μεγάλους) που θέλουν να μεγαλώσουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 13:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: ianos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos.gr

Δείτε Επίσης

 

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Μαρίας Πανάγια, «Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι», σε εικονογράφηση του Δημήτρη Παπαμηνά, από τις Εκδόσεις Θερμαϊκός. Πρόκειται για την ιστορία της Νέρας, μιας σκυλίτσας που διώχτηκε με βίαιο τρόπο από το σπίτι που γεννήθηκε, και βρέθηκε μόνη και απροστάτευτη στον δρόμο. Κι από ευχάριστο «παραμυθάκι», η ιστορία της αδέσποτης Νέρας μετατρέπεται σε μια βάναυση πραγματικότητα αλλά και σ’ ένα ηχηρό μήνυμα προς εμάς και τα παιδιά μας, ώστε να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζώα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 17:00 στις στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Θεοδοσίου (φυσικοθεραπεύτρια- ιδρυτικό Μέλος straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα), Μαργαρίτα Μάνθου (κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια), Πόπη Χατζηδημητρίου (ραδιοφωνική παραγωγός).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Αμανατίδου-Γιαννούλη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κάθε πρωί που ξυπνάω, εύχομαι να έρθει η μέρα που δεν θα θυμάμαι πια τη ζωή μου στον δρόμο ― τόσο τρομακτική ήταν. Στην αρχή, για μέρες προσπαθούσα να βρω φαγητό, αλλά τα σκουπίδια είχαν απαίσια γεύση˙ άσε που υπήρχε μεγάλος συνωστισμός ―ναι, για τα σκουπίδια!― όχι μόνο από άλλα σκυλάκια και γατάκια, αλλά και από ανθρώπους βρόμικους, ταλαιπωρημένους και γέρους σαν τον… Πρίγκιπα! Όταν κουραζόμουν έψαχνα να βρω μια γωνίτσα για να κοιμηθώ, με την κοιλίτσα μου άδεια. Περπατούσα για ώρες, όπου και να ξάπλωνα κόσμος περνούσε και με κοιτούσε περίεργα, τα λόγια του Πρίγκιπα επαναλαμβάνονταν σαν χαλασμένο cd μέσα στο κεφάλι μου: «Να προσέχεις τους αγνώστους… να προσέχεις τους αγνώστους…» Μάτι δεν έκλεινα! Κάθε μέρα ήμουν και πιο πολύ κουρασμένη ―η πείνα θέλει χρόνο για να τη συνηθίσεις, η αϋπνία σε κάνει να μη βλέπεις καθαρά―, έτσι έμενα ακίνητη στο ίδιο σημείο για ώρες, έκανε ζέστη και διψούσα, έκανε κρύο και πεινούσα […]

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: ianos.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top