Now Reading
7 οικιακά προϊόντα που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

7 οικιακά προϊόντα που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Τι να προσέξετε στην προσπάθειά σας να συλλάβετε

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε, είναι σημαντικό να μειώσετε την έκθεσή σας σε περιττές χημικές ουσίες που επηρεάζουν τη γονιμότητά σας. Λάβετε υπόψη τον πιθανό κίνδυνο που σχετίζεται με αυτά τα καθημερινά προϊόντα.

Βαφή σπιτιού

Η έκθεση σε βαφές με βάση το λάδι, διαλυτικό χρωμάτων και προμήθειες βαφής που περιέχουν μόλυβδο ή υδράργυρο πρέπει να είναι μηδενική όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Τα χρώματα λατέξ με αιθέρες αιθυλενογλυκόλης και βιοκτόνα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες σας θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο αποβολής και το μωρό σας σε κίνδυνο για σωματικές και ψυχικές γενετικές ανωμαλίες.

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο μπορεί να περάσει από ένα άτομο στο αγέννητο μωρό του και να προκαλέσει αποβολή, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης, προβλήματα μάθησης, προβλήματα συμπεριφοράς και βλάβη στον εγκέφαλο, στα νεφρά ή στο νευρικό σύστημα. Εάν θέλετε να φτιάξετε το σπίτι σας για να προετοιμαστείτε για ένα πιθανό μωρό, αφήστε το στον σύντροφό σας, προσλάβετε κάποιον ή ζητήστε τη βοήθεια ενός φίλου.

Κονσερβοποιημένα προϊόντα με BPA

Μερικοί κίνδυνοι παραμονεύουν στην κουζίνα σας. Η BPA, μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πλαστικά και που μπορεί να διαρρεύσει στα τρόφιμα, προκαλεί ανησυχία για τη γονιμότητα και την ανάπτυξη των μωρών.

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλύτερα, αλλά πολύ καλά πλυμένα.

Τα καλά νέα; Πολλές μάρκες προσφέρουν σήμερα δοχεία χωρίς BPA για τα προϊόντα τους.

Αρώματα που περιέχουν φθαλικές ενώσεις

Ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε το άρωμά σας. Τα συνθετικά αρώματα που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων των αρωμάτων, περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να διαταράξουν τα επίπεδα ορμονών, να επηρεάσουν τη γονιμότητα και να συσσωρεύονται στο μητρικό γάλα όταν μείνετε έγκυος.

Η έκθεση σε φθαλικές ενώσεις, που βρίσκονται σχεδόν παντού, από απορρυπαντικά και συσκευασίες τροφίμων μέχρι σπρέι μαλλιών και αρώματα, θέτει τις εγκύους σε κίνδυνο πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Pediatrics.Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν φθαλικές ενώσεις και συνθετικό μόσχο, που συχνά ακούει στο όνομα «λευκός μόσχος». Αλλά προσέξτε: επειδή τα συστατικά των αρωμάτων σπάνια αναγράφονται στις ετικέτες, ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι για την αποφυγή αυτών των χημικών ουσιών είναι να αποφύγετε για ένα διάστημα τα αρώματα.

Αντιγηραντική κρέμα με ρετινοειδή

Καθαρίστε την τσάντα του μακιγιάζ από όλα τα προϊόντα ομορφιάς, όπως το foundation ή τις μάσκες προσώπου, που περιέχουν ρετινοειδή, ένα δημοφιλές συστατικό που υποστηρίζεται ότι αντιστρέφει τη γήρανση και μειώνει τις ρυτίδες.

Τα ρετινοειδή είναι μια κατηγορία ενώσεων που σχετίζονται με τη βιταμίνη Α που όταν λαμβάνονται συστηματικά από το στόμα είναι τερατογόνα [που σημαίνει ότι διαταράσσουν την ανάπτυξη ενός εμβρύου ή εμβρύου], μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα πρώιμα εμβρυϊκά στάδια, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της σύλληψης, καθώς και σε μεταγενέστερα εμβρυϊκά στάδια δύο έως επτά εβδομάδων και επίσης κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Οι ανησυχίες κυμαίνονται από κρανιοπροσωπικά ελαττώματα, καρδιαγγειακά ελαττώματα και ελαττώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος, επομένως συνιστούμε αυστηρή αποφυγή».

Δείτε Επίσης

Εναλλακτικά συστατικά ρετινόλης που είναι ασφαλή για εγκυμοσύνη περιλαμβάνουν γλυκολικό οξύ και βιταμίνη C.

Προϊόντα νυχιών με βάση το ασετόν

Πολλοί ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε τη συχνή ή μακροχρόνια έκθεση αν και δεν εξηγούν πλήρως τις επιπτώσεις της ακετόνης στη γονιμότητα.

Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα υγείας

Είναι καλύτερα να είστε επιφυλακτικές με μη συνταγογραφούμενα προϊόντα ομορφιάς και υγείας και να ενημερώνεται πάντα τον γιατρό σας για οποιοδήποτε σκεύασμα παίρνετε χωρίς να σας το έχει δώσει ο ίδιος.

Scrubs, σαπούνια και κρέμες με Parabens

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις λίστες συστατικών στο πλύσιμο σώματος, το σαμπουάν, το μαλακτικό και τα σαπούνια σας. Τα parabens είναι ένας τύπος συντηρητικού που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και έχουν την ικανότητα να προσλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των οιστρογόνων.

Ενώ κάθε άτομο παράγει οιστρογόνα, η υπερβολική τους ποσότητα έχει σίγουρα αντίκτυπο στη γονιμότητα. Τα οιστρογόνα ρυθμίζουν τις ορμόνες τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Όταν οι ορμόνες είναι εκτός ισορροπίας, οι πιθανότητες δημιουργίας υγιών ωαρίων ή υγιών σπερματοζωαρίων μειώνονται. Αναζητήστε προϊόντα με το -paraben ως μέρος της ονομασίας του συστατικού -δηλαδή προπυλπαραμπέν, αιθυλοπαραμπέν, κ.λπ.- στη συνέχεια εξαλείψτε όσα περισσότερα μπορείτε στους έξι μήνες πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύλληψης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top