Now Reading
7 βήματα προετοιμασίας για τον θηλασμό!

7 βήματα προετοιμασίας για τον θηλασμό!

Λίγο πριν υποδεχτείτε το μωρό σας προετοιμαστείτε κατάλληλα για να του προσφέρετε την πιο πολύτιμη φροντίδα.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε για το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού; Το έχετε αποφασίσει, αφού έχετε διαβάσει τα πάντα είτε από προηγούμενη επιτυχημένη εμπειρία. Τέλεια! Το επόμενο βήμα ωστόσο δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Είτε είστε γονιός για πρώτη φορά είτε έμπειρος γονέας, προετοιμάστε τον εαυτό σας για επιτυχία στο θηλασμό με 7 βήματα λίγο πριν έρθει το μωρό σας.  

1. Μάθετε τα βασικά

Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε ένα μάθημα προγεννητικού θηλασμού. Ο ιδανικός χρόνος είναι περίπου στην αρχή του τρίτου τριμήνου σας. Ρωτήστε τους φίλους σας για συστάσεις για το μάθημα γιατί υπάρχουν πολλά είδη μαθημάτων προγεννητικού θηλασμού διαθέσιμα. Εκτός από την εκμάθηση των βασικών στοιχείων του θηλασμού, ένα μάθημα προγεννητικού θηλασμού θα σας διδάξει επίσης πώς να αντιμετωπίζετε κοινά προβλήματα. 

Εάν είναι δυνατόν, φέρτε τον σύντροφό σας μαζί σας. Όχι μόνο θα μάθουν τα βασικά του θηλασμού μαζί σας, αλλά το να παρακολουθήσετε το μάθημα μαζί, σας καθιστά επίσης μια ομάδα.

2. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για τους στόχους σας στο θηλασμό

Τα καλύτερα σχέδια περιλαμβάνουν ομαδική εργασία! Μετά το μάθημα προγεννητικού θηλασμού, καθίστε και μιλήστε για τους στόχους θηλασμού και την επιμελητεία της σίτισης. Σκεφτείτε πώς θα διαχειρίζεστε το νυχτερινό τάισμα, πότε θα εισάγετε μπιμπερό, πότε ο σύντροφός σας επιστρέφει στη δουλειά, ποιος θα πλένει τα μέρη της αντλίας, και πώς θα βρείτε και οι δύο χρόνο για ξεκούραση. Μια κοινή πρόκληση που μοιράζονται πολλοί νέοι γονείς είναι η διαχείριση της στέρησης ύπνου. Συχνά εκπλήσσονται από το πόσο χρόνο αφιερώνουν για να ταΐσουν το μωρό. Η δημιουργία ενός σχεδίου εκ των προτέρων που ενσωματώνει τους στόχους σας θα κάνει αυτές τις πρώτες εβδομάδες πολύ πιο διαχειρίσιμες. 

3. Αγοράστε τα απαραίτητα

Δεν χρειάζεστε πολύ ακριβό εξοπλισμό για να θηλάσετε, αλλά υπάρχουν μερικά απαραίτητα για το θηλασμό που θα θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας πριν έρθει το μωρό. 

Πρώτο και κύριο, ένα ηλεκτρικό θήλαστρο υψηλής ποιότητας. Η ιδανική στιγμή για να το παραγγείλετε είναι αφού παρακολουθήσετε το μάθημα προγεννητικού θηλασμού και πριν έρθει το μωρό. Θέλετε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να απολυμάνετε τα εξαρτήματα, να τα συναρμολογήσετε και να εξοικειωθείτε με τον τρόπο λειτουργίας του. Θα χρειαστείτε επίσης μπουκάλια με θηλές αργής ροής, μαξιλάρι θηλασμού , σακούλες αποθήκευσης μητρικού γάλακτος και επιθέματα υδρογέλης ή κρέμα θηλής για επώδυνες θηλές.

4. Ενταχθείτε σε μια παρόμοια κοινότητα

Οι πρώτες εβδομάδες με ένα νεογέννητο μπορεί να είναι εξαντλητικές και να νιώθετε απομόνωση. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων σάς επιτρέπει να στηρίζεστε σε άλλους όταν τους χρειάζεστε περισσότερο. 

Αναζητήστε ομάδες υποστήριξης θηλασμού, εγγραφείτε σε νέες ομάδες γονέων στο Διαδίκτυο, βρείτε τα τοπικά πάρκα όπου κάνουν παρέα οι νέοι γονείς και ερευνήστε τοπικά μαθήματα για νέους γονείς για να παρακολουθήσετε μόλις εσείς και το μικρό σας είστε έτοιμοι να βγείτε έξω. 

Το να είστε μέρος αυτών θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας, θα σας δώσει ένα μέρος για να ζητήσετε συμβουλές και υποστήριξη και μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου φιλίες.

Δείτε Επίσης

5. Συνδεθείτε με έναν IBCLC

Γνωρίζατε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι οι γονείς που εργάζονται με πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας, έχουν περισσότερες από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να θηλάσουν αποκλειστικά το βρέφος τους στον ένα μήνα και σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να το κάνουν στους τρεις μήνες; 

Η σύνδεση με έναν σύμβουλο γαλουχίας προγεννητικά είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για επιτυχία στον θηλασμό. Οι σύμβουλοι γαλουχίας είναι ιατροί υψηλής ειδίκευσης που έχουν εκπαιδευτεί στην εκπαίδευση και την υποστήριξη του θηλασμού. Αποτελούν ουσιαστικό μέλος της ομάδας υγειονομικής περίθαλψής σας, και σας παρέχουν σχέδια φροντίδας που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σίτισης σας. 

6. Συλλέξτε πόρους και δημιουργήστε συνδέσεις

Στο διάστημα που απομένει, εξετάστε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας για το θηλασμό ακολουθώντας συμβούλους θηλασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθώντας βίντεο σχετικά με τον τρόπο συναρμολόγησης και χρήσης της αντλίας που επιλέξατε και διαβάζοντας άλλες ιστορίες. Συνδεθείτε με άλλες έγκυες οικογένειες προσωπικά και διαδικτυακά. Χρησιμοποιώντας πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το Facebook και εφαρμογές μπορείτε να συναντήσετε γονείς που έχουν μωρά στην ηλικία σας, ζουν στην κοινότητά σας ή μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Το να βγείτε από το σπίτι, να κάνετε νέους φίλους και να έχετε σχέδια για τα οποία ανυπομονείτε, θα βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους και θα κάνουν τις μέρες σας πιο ευχάριστες. 

7. Απολαύστε αυτή τη φορά

Μέσα στην αναταραχή όλων αυτών των συναρπαστικών προετοιμασιών, θυμηθείτε να αφιερώσετε χρόνο για να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας πριν το μωρό σας είναι εδώ. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι (κατανοητό!) κλείστε ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο σε ένα τοπικό ξενοδοχείο ή προγραμματίστε μια ημερήσια εκδρομή σε ένα ιδιαίτερο μέρος. Εάν αισθάνεστε καλύτερα το να μένετε σπίτι, αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο, να πάτε σε μια ταινία, να κάνετε ένα προγεννητικό μασάζ ή να συναντήσετε φίλους. Ο θηλασμός μπορεί να είναι μια ομαλή εξέλιξη όταν έρθει το μωρό σας ή μπορεί να αντιμετωπίσετε προκλήσεις, αλλά υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι έχετε λάβει σημαντικά βήματα για να διασφαλίσετε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι. Έχετε μια ομάδα δίπλα σας και είναι έτοιμη να σας υποστηρίξει σε κάθε βήμα του υπέροχου αυτού ταξιδιού για εσάς και το μωρό σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top